Kuvarsit Ocağı itirazları Bakanlıkta

Saray'ın Güngörmez Köyü yakınlarında açılması planlanan Kuvarsit Ocağı, geçtiğimiz günlerde yerel halk ve çevreciler tarafından büyük tepki toplamıştı. Tekirdağ Çevre ve Şe

GÜNDEM 1.05.2014 14:50:00 0
Kuvarsit Ocağı itirazları Bakanlıkta

Kuvarsit Ocağı itirazları Bakanlıkta

Tekirdağ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Saray Güngörmez Köyü yakınlarında açılması planlanan Kuvarsit Ocağı için 3 Temmuz 2013 tarihinde Valiliğe başvuru yapılarak proje tanıtım dosyası sunularak izin istendiğini açıkladı. Müdürlük yetkilileri bakanlık nezdinde ÇED prosedürünün devam ettiğinin altını çizdi.

BÜYÜK TEPKİ TOPLAMIŞTI

Çevreciler ve yerel halk tarafından büyük tepki toplayarak protesto edilen Kuvarsit Ocağı ile ilgili yetkililerin yaptığı açıklamada; Valilik tarafından dosyada yapılan inceleme sonucu projenin yerinin mahiyeti ve yapılacak faaliyetin çevresel etkilerinin sonuçları bakımından önemli olacağı kanaatine varıldığı belirtildi. Bu sebepten projeye “ÇED gereklidir” kararının 3 Ekim 2013’te verildiği ve daha detaylı dosya hazırlanması için Bakanlığa müracaat edilmesinin sağlandığı açıklandı. 27 Şubat 2014’te Kuvarsit Ocağı ile ilgili Bakanlığa ÇED başvurusu yapıldığı belirtilirken projeye ilişkin ÇED prosedürünün Bakanlık nezdinde devam ettiği kaydedildi.  Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada “Proje ile ilgili yöre halkından gelen tüm şikayet ve itirazlar inceleme aşamasında değerlendirilmek üzere Bakanlığımıza iletilmiştir” denildi.

Haber/Merve ERDUĞAN