Çerkezköy, Balkanlar'da Zeybek rüzgarı estirecek

Çerkezköy'den ülkemizi temsil etmek adına yola çıkan Halit Narin Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Halk Oyunlar ve Spor Kulübü ekibi, Bosna Hersek'in Tirebeje şehrinde Halk Oyunları Festivali'nde. Ekip

GÜNDEM 1.05.2014 14:48:00 0
 Çerkezköy, Balkanlar

6 ÜLKEDEN 12 EKİP KATILIYOR

Bosna-Hersek’e hareket etmeden önce açıklama yapan ekibin eğitmeni Burhan Öztürk, ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceklerini söyledi. Festivalde 6 ülkeden toplam 12 ekibin mücadele edeceğini söyleyen ekip eğitmeni Öztürk, festivale Zeybek Halk Oyunları ile katılacaklarını kaydetti.

Ziyaret kapsamında mini bir Balkan gezisi yapacaklarını söyleyen Öztürk; festivale 22 öğrenci, bir eğitmen ve veliler ile gidiyor olduklarını söyledi.

Ekip, gezi kapsamında Makedonya, Arnavutluk, Hırvatistan, Dağlık Karabağ’a ziyaretler yapacak Özellikle manastırdaki Atatürk’ün okulunu, Selanik’te ki doğduğu evi büyük bir merakla ziyaret edeceklerini söyleyen Öztürk, festival kapsamında iki akşam gösteri yapacaklarını söyledi.

“Halit Narin Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Halk oyunları ve Spor Kulübü Derneği olarak festivalde zeybek halk oyunları dansını icra edeceğiz” diyen eğitmen, “Festivale gitmemizde maddi imkanlar sağlayan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a da teşekkür ediyorum” dedi. Saat 16.30’da Çerkezköy’den hareket eden kulübü Okul müdürü Murat Güldez, öğretmenler ve veliler uğurladı.

Haber/Emine LALE