Müftü Kotan: Peygamberimiz Kuran'ın canlı temsilcisiydi !

Kuran'ın Anlamıyla Buluşmak Platformu öncülüğünde İstanbul Zinde Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü ile Ankara Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü tarafından organize edilen Ufka Yolculuk Kültür Ya

GÜNDEM 30.04.2014 11:57:00 0
Müftü Kotan: Peygamberimiz Kuran

KURAN-I KERİM VE MEALİ OKUNDU

Ödül Törenine Kapaklı Kaymakamı Aslı Aynaoğlu Kuzulu, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Kapaklı Müftüsü Ali Kotan, Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi Müdür Başyardımcısı İsa Çetin, Ufka Yolculuk Tekirdağ Temsilcisi Şaban Gümüş ve çok sayıda davetli katıldı. Program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Kuran-ı Kerim Tilaveti ve Mealinin okunmasının ardından programın açılış konuşmasını Ufka Yolculuk Tekirdağ İl Temsilcisi Şaban Gümüş gerçekleştirdi.

 

 

 

 

YARIŞMAYA 174 BİN 399 KİŞİ KATILDI

Yarışmaya 61 ülkeden toplam 174 bin 399 kişinin katıldığını ifade eden Ufka Yolculuk İl Temsilcisi Şaban Gümüş, “Yarışmalarımızda toplam 10 bin 737 gözetmen görev almıştır. Gümüş yarışmaya katılanların yüzde 60’ının kadın olduğunu belirterek, “9 Mart’ta eş zamanlı olarak yapılan yarışmaya Kapaklı’dan 276 kişi katıldı. Bu kapsamda gerek yarışmada ev sahipliği yapan Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi’ne gerekse Ödül Töreni’nin düzenlenmesine sponsor olan Kapaklı Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz” dedi.

 

 

 

 

PEYGAMBERİMİZ KURAN’IN CANLI TEMSİLCİSİYDİ

Program Kapaklı İlçe Müftüsü Ali Kotan’ın selamlama konuşması ile devam etti. Kotan, “Allah’ın kelamı olan Kuran-ı Kerim’i okuma ve anlamaya yönelik böylesi bir program düzenleyenlere ve katılanlara teşekkür ederim. Kuran-ı Kerim’i anlamaya yönelik gayret içinde olan kardeşlerimizi kutluyorum. Halkın bu gibi taleplerini gerçekleştirmeye yardımcı olan Kaymakamımız Aslı Aynaoğlu Kuzulu ve Belediye Başkanımız İrfan Mandalı’ya da yürekten teşekkür ediyorum. Bu mekânda rabbimizin en çok hoşnut olacağı bir şey yapıyoruz. Son dinin mensupları olan bizler hayatımızı Kuran’a göre dizayn etmeye çalışıyoruz. Hayatta iki şey çok önemlidir. 1.’si Kuran-ı Kerim, 2.’si de Hz. Muhammed’tir. Bunlardan kopmak ve uzaklaşmak olmayacağı gibi, bunu rabbimizin onaylamayacağını da bilmemiz gerekir. Peygamberimiz Kuran’ın canlı temsilcisiydi. Onu yaşantısı ile ortaya koymuştur” ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

KURAN-I ARAPÇA OKUDUĞUMUZ ZAMAN ANLAMIYORUZ

Ufka Yolculuk Kültür Yarışmaları-2 Kuran-ı Kerim Meali Bilgi Yarışması Ödül Töreni programı Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’nın konuşması ile devam etti. Yarışmaya katılanların ödül töreni talebini geri çevirmediklerini söyleyen Mandalı, “Elimizden geldiğince kendilerine destek olmaya gayret ettik. Geçen yıl ilkini yaptığımız yarışmanın bu yıl 2.’sini yapıyoruz. Allah nasip ederse 4’üncüsü ve 5’incisini de yapacağız” dedi. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Kuran-ı Kerim’in Türkçe mealinin hazırlanması için vekâlet verdiğini anımsatan Mandalı, “Bizler Kuran-ı Arapça okuduğumuz zaman anlamıyoruz. Fakat Türkçe okursak Kuran-ı anlama imkânına sahip oluruz” diye konuştu.

 

 

 

 

TOPLUMU ŞEKİLLENDİREN KADINLARDIR

Programda konuşan Kapaklı Kaymakamı Aslı Aynaoğlu Kuzulu da “Kuran-ı Kerim Meali Bilgi Yarışması öyle bir yarışma ki, Kuran’ın mealini okuyan biri olarak bunun çok önemli olduğunu söyleyebiliyor ve tavsiye ediyorum. Yarışmaya 61 ülkeden katılım sağlanmış olması çok önemli bir olay. Fakat benim için asıl önemli olan katılanların yüzde 60’ının kadın olmasıdır. Biliyorum ki toplumu şekillendiren kadınlardır. Çünkü kadınlar çocuk yetiştirmekle toplumun en önemli dinamiklerini yetiştirmiş oluyorlar. Bu gibi organizasyonların artmasını diliyorum. Kuran-ı Kerim’in Meali yarışmasını organize edenlere de teşekkür ediyorum” açıklamalarında bulundu.  

 

 

 

TÜRKİYE 3.’SÜ SARAY’DAN ÇIKTI

Sinevizyon gösterimi ile devam eden programda daha sonra şiir dinletisi yapıldı. Akabinde ödül törenine geçildi. Yarışmaya Saray’dan katılan, A Kategorisi’nde 14 yaş altında yarışan ve Türkiye 3’üncüsü olan Batuhan Turhan ödülünü Kapaklı Kaymakamı Aslı Aynaoğlu Kuzulu’nun elinden aldı. Yarışmaya Çorlu’dan katılan, il 2’ncisi ve Türkiye 271’incisi olan Yakup Yalçın ise ödülünü Şaban Gümüş’ün elinden aldı. Yarışmaya Kapaklı ve Çerkezköy’den katılan ve A, B ve C kategorilerinde ilçe 1’incisi olan Esra Adanır, Merve Sapar ve Safiye Şen de ödüllerini Kaymakam Kuzulu’nun elinden aldı.

 

 

 

 

MANDALI VE ÇETİN’E TEŞEKKÜR PLAKETİ VERİLDİ

3 kategoride 2’nci olan Esra Uka, Selim Daş ve Hanife Özgerçek ödüllerini İrfan Mandalı’nın elinden alırken, 3’üncüler Elif Pıtırlı, Serpil Yeşilbaş ve Nazmiye Kocaman’a ise ödüllerini İlçe Müftüsü Ali Kotan verdi. Din Görevlileri kategorisinde İl 1’incisi olan Karaağaç Veysel Karani Camii İmam Hatibi Muhammed Tuna da ödülünü Eğitim-Bir-Sen Çerkezköy Temsilcisi Ahmet Üzgün’ün elinden aldı. Aynı kategoride İl 5’incisi olan Kapaklı Mevlana Kuran Kursu Öğreticilerinden Şeyda Apaydın ise ödülünü Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi Müdür Başyardımcısı İsa Çetin’in elinden aldı. Programın sonunda katkılarından dolayı Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ve Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi Müdür Başyardımcısı İsa Çetin’e birer plaket takdim edildi.

 

 

 

 

Haber / Ahmet KARDEŞ