Başkan Akay'ın ziyaret trafiği yoğun

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay'ın ziyaret trafiği oldukça yoğun bir şekilde devam ediyor.

GÜNDEM 29.04.2014 15:19:00 0
Başkan Akay

EMNİYET MÜDÜRÜ VE JANDARMA KOMUTANI’NDAN ZİYARET

Dün de Başkan Akay’ı saat 90.30’da Kapaklı İlçe Emniyet Müdürü Kadir Yırtar ile Çerkezköy Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Rüştü Eryılmaz hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Yırtar ve Eryılmaz Başkan Vahap Akay’a görevinde başarılar diledi. Akay’da ziyaret nedeniyle kendilerine teşekkür etti ve Çerkezköy’ün beklentilerine cevap verecek çalışmaların önümüzdeki günlerde başlanacağını ifade etti. Başkan Akay’ı saat 10.00’da da Çerkezköy Halit Narin Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Murat Güldez Müdür yardımcıları ve beden Eğitimi Öğretmeni burhan Öztürk ile birlikte hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

BOSNA HERSEK’TE TÜRKİYE’Yİ TEMSİL EDECEKLER

Ziyarette Okul Müdürü Murat Güldez Halit Narin Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi halk Oyunları ekibinin Geçtiğimiz günlerde Tekirdağ’da yapılan Halk oyunları şampiyonasında birincilik elde ettiğini ve birinci olan halk oyunları ekibinin Bosna Hersek’in Tirebeje şehrinde yapılacak olan Halk oyunları festivaline davet edildiğini belirtti. Müdür Güldez, “Okulumuz Halk Oyunları Ekibi’nin Bosna Hersek’te yapılacak olan halk oyunları festivalinde Ülkemizi temsil edecek olmasından son derce mutluyuz. 1-4 Mayıs tarihlerinde yapılacak olan bu festivale altı ülkeden 12 ekip katılacak. Halk oyunları ekibimiz festival boyunca Tirebeje ‘de gerçekleşecek olan halk oyunları festivalinde gösterilerde bulunacak. Ülkemizi ve Tekirdağ Büyükşehrimizi bu festivalde en iyi şekilde temsil edeceğimize ve Çerkezköy’e dereceyle döneceğimize inanıyoruz. Bu festival ayni zamanda festivale katılacak ülkeler arasındaki sosyal ve kültürel bağları da güçlendireceğine inanıyoruz. Çerkezköy Belediyemizin bize tahsis ettiği araç ile Halk oyunları Ekibimiz 30 Nisan Saat 16.00’da okulumuz önünden Bosna Hersek’e hareket edecek. Bizlere destek ve katkı sağlayan Belediye Başkanımız Vahap Akay’a da destekleri nedeniyle çok teşekkür ediyoruz.”dedi.

9-11 MAYIS’TA DA BODRUM’DA YAPILACAK YARIŞMAYA KATILACAĞIZ

Çerkezköy Halit Narin teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Murat Güldez konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bosna Hersek dönüşü sonrasında da 9-11 Mayıs tarihlerinde Bodrum’da yapılacak olan okullar arası Halk oyunları yarışmasına katılarak Tekirdağ’ımızı temsil edeceğiz. Halk oyunları ekibimizin bu yarışmada da derece alacağına inanıyoruz. Halk oyunları Ekibimiz Bosna Hersek’teki Halk oyunları Festivaline 22 oyuncu ve beş öğretmen ile gidecek. Bodrum’da yapılacak yarışmaya Halk oyunları ekibimiz 32 kişilik bir ekiple katılacak. Bosna Hersek’in Tirebje Şehrinde yapılacak halk Oyunları festivalinde ekibimiz zeybek oyunlarıyla katılacak.”diye konuştu.

ÖĞRENCİLERİMİZİN BAŞARILI OLACAKLARINA İNANIYORUM

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’da ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ettikten sonra şöyle konuştu. “Halit Narin Teknik ve Endüstri Meslek Lisemizin Bosna Hersek’teki Halk oyunları Festivalinde ülkemize temsil edecek olmasından çok mutlu oldum. Bende sizler gibi çocuklarımızın bu festivalde iyi derece alacağına inanıyorum ve onlara başarılar diliyorum. İnşallah Çerkezköy’e iyi bir derece ile dönerler. Bodrum’da yapılacak yarışmada da Tekirdağ’ımızı temsil edecek olmaları da bizi ayrıca mutlu etti. Şahsen ve Belediye olarak, okullarımıza gereken yardımlarımız devam edecek. Yarınlarımız, geleceğimiz olan çocuklarımıza sahip çıkmak her kurum ve kuruluşun ve de bireylerin görevi olduğuna inanıyorum. Okullarımızın da daha iyi düzeyde eğitim vermelerini sağlamak için de desteklerimiz sürecek” dedi.

DESTEK VERMEYE HAZIRIZ

Halit Narin teknik ve Endüstri Meslek Lisesi idarecilerinin ardında da saat 10.30’da Türkiye okul Kıyafetleri İmalatcıları Satıcıları Derneği Konfederasyon Başkan Yardımcısı ve Çerkezköy Şube Başkanı Yaşar Yılmaz ile Başkan Yardımcıları Atilla Dinç, Selim Arıkök Başkan Akay’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Saat 11.00’de de Çerkezköy Genç İş adamları Derneği Başkanı Emre Asbaş, Başkan Yardımcıları Rakıp Cin, Samet Toz, Metin Zümbül, Muhasip Hüseyin Çetintaş, Genel Sekreter Gökay Keleşoğlu, yönetim kurulu üyeleri Mutlu Özgün ve Önder İlgin ile birlikte hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Emre Asbaş ,”Çerkezköy’de değişimi sağlayan siz genç başkanımızın Çerkezköy’e çok artı değerler katacağınıza inanıyoruz. Yapacağınız çalışmalarında destekçisi olacağımızı belirtiyoruz. Sizden de bizin tek isteğimiz bizlerin yapacağı çalışmalarımıza da destek vermeniz.”dedi. Başkan Akay Genç İş adamları yönetimine de ziyaret nedeniyle teşekkür etti ve “Her zaman kendi adıma ve belediye adına destek vermeye hazırız” dedi.

GENÇ BAŞKAN VAHAP AKAY

Özel Çerkezköy Hastanesi Başhekimi Ahmet Türker ile Hastane Müdürü Alper Atasoy, ‘ın dün gerçekleştirdiği ziyarette Özel Çerkezköy Hastanesi Başhekimi Ahmet Türker ile Hastane müdürü Alper Atasoy vardı. Vahap Akay konuklarına teşekkür etti.Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a görevinde başarılar dileyen Özel Çerkezköy Hastanesi Başhekimi Ahmet Türker” Güzel bir seçimin ardından Çerkezköylü hemşerilerimizin teveccühünü alarak Belediye Başkanlığına seçildiniz. Genç Başkan Vahap Akay’ın herkes gibi Çerkezköy’e güzel şeyler katacağına inanıyoruz” dedi.

SON ON GÜN

Ziyarette yapımı tamamlanan İrmet Hospital hakkında da bilgiler veren Özel Çerkezköy Hastanesi Başhekimi Ahmet Türker şu bilgileri verdi: “Hastanemiz 14 bin 500 metre kare alanda 155 yataklı olacak. Hastane içinde birçok bölümü olacak ve dışarıdan gelen hastalarımız da buraya gelecekler. Bu hastane yapılırken büyük emekler verildi. Bölgenin eksikliğini gidereceğini düşünüyoruz. Hastanemiz tamamlandı ve ruhsatları yazılıyor. On gün içersinde de taşınmayı hedefliyoruz. Hastanemizin açılışını ise kadroları planladıktan sonra yapacağız” dedi. 

BELEDİYE BİRİMLERİNİ ÖĞRENDİLER

Çerkezköy Atatürk İlkokulu 4-C sınıfı öğrencileri, Sosyal Bilgiler dersinde “Yerel Yönetimler” konusunu öğrenmek için Çerkezköy Belediyesi’ndeydiler.Türkçe öğretmenleri Nesrin Kandemir ile birlikte Çerkezköy Belediyesinin birimlerini gezen Çerkezköy Atatürk İlkokulu 4-C sınıfı öğrencileri son olarak ise Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ı ziyaret etti. Ziyarette öğrencileri kabul eden Başkan Akay, Sosyal Bilgiler dersinde ‘Yerel Yönetimler’ konusunu işleyen öğrencilere belediye birimleri hakkında bilgi vererek, öğrencilerin sorularını cevaplandırdı.

SORULARIYLA BAŞKANI TERLETTİLER

Öğrenciler Başkan’a “Belediye Başkanı olmayı hayal ettiniz mi ?” diye sordu. Akay, öğrencilerin bu sorusuna “ Belediye Başkanlığını bir yıldır istiyorum. Yapılan seçimlerde de Belediye Başkanlığını kazandım” diye cevap verdi. Öğrencilerin “ ileriye dönük projelerinde neler var” sorusu karşısında terleyen Akay “ Çocuklarımız daha güzel alanlarda oynama, eğitim görmesine şahit olacaksınız. İşimiz gerçekten zor. Ama vatandaşlarımız için beş yıllık süre zarfında en iyi hizmetleri ayaklarına getireceğiz” dedi.

TEK AMACIMIZ RAHAT ORTAMDA YETİŞMENİZ

Belediye faaliyetleri ile ilgili hazırladıkları soruları soran öğrenciler Akay’ın cevaplarını da not aldılar. Öğrenciler ile birlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Akay tek amaçlarının çocukların rahat ortamda yetişmesi olduğunu söyledi. “Sizlerin başarılı olmanız bizim geleceğe bakışımız için gerçekten çok önemlidir” diyen Akay: “Sizler geleceğimizin teminatısınız, projelerimizin içinde sizlere yönelik projelerimizde var. Park, bahçeler, oyun alanları ve yeşil alanları çoğaltacağız. Bilgi, beceri ve sportif faaliyetlerde aktivitelerimiz olacak. Sizlerin istekleri doğrultusunda ve imkânlarımız nispetinde ne gerekiyorsa yapacağımızdan vatandaşlarımızın şüphesi olmasın” diye konuştu.

Haber/Seyit SÜREN