Balkan ve Karadeniz ülkeleri Tekirdağ'da toplanacak

Sırbistan Kümelenme Birliği Direktörü ve Sırbistan TSO Konseyi Başkanı Danka Milojkovic, Sırbistan Kümelenme Birliği Başkanı Carsten Lund ve Goran Zlatkovic ve beraberindeki heyet Tekirdağ Ticaret ve Sanayi OdasÄ

GÜNDEM 29.04.2014 14:21:00 0
Balkan ve Karadeniz ülkeleri Tekirdağ

BALKAN VE KARADENİZ ÜLKELERİ TEKİRDAĞ’A GELİYOR

30-31 Ekim 2014 tarihinde 5. Balkan ve Karadeniz Ülkeleri Konferansı Kümelenme Günleri 2014, Trakya Kalkınma Ajansı’nın ev sahipliğinde Tekirdağ’da düzenlenecek. Tekirdağ’da incelemelerde bulunan Sırbistan Kümelenme Birliği Heyeti Yetkilileri, Tekirdağ TSO’nun 2012 yılında gerçekleştirmiş olduğu ‘Tekirdağ Şarap Kümelenmesi Projesi’ni takip ettiklerini ve başarılı bir proje olduğunu söylediler ve Tekirdağ TSO ile birlikte yeni bir projede yer almak istediklerini dile getirdiler.

 GÜNAY TEKİRDAĞ’I TANITTI

Tekirdağ TSO Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay, “Tekirdağ TSO 1925 yılında kurulmuş bölgenin ticari ve sosyal gelişimi ile ilgili aktif rol oynayan bir kurumdur” dedi ve ekledi“Tekirdağ incelendiğinde sanayi, ticaret, tarım ve lojistik alanlarda ön plana çıkıyor. Ülke genelindeki istatistik verilerde 81 il bazında ilk 10 il içinde yer alan ilimizde aynı zamanda 13 Organize Sanayi Bölgesi(OSB) 1 Avrupa Serbest Bölgesi bulunmaktadır. Buralarda 2000 civarında ulusal ve uluslararası sanayi kuruluşları faaliyet göstermektedir. Tekstil, deri, cam, metal, elektrik, elektronik, beyaz eşya, ilaç ve daha birçok alanda dünyaca ünlü markalara üretim yapan firmalar bulunuyor. İstanbul’a ve Avrupa’ya yakın kent olmamız ile birlikte lojistik anlamda bütün enstrümanlara sahip olan bir kentiz. Deniz, hava, tren ve kara yollarımız ön planda ve özel bir lokasyona sahibiz. Yapımı hala süren Asyaport limanı yakın zamanda hizmete geçmesiyle Akdeniz’in en büyük ve Avrupa’nın 3.büyük limanı olacak. Esas hedefimiz şehrin altyapı ve ulaşım enstrümanlarını üreticilerimizle buluşturup dünya ile rekabette avantajlı olmayı hedefliyor ve bunun için var gücümüzle çalışıyoruz”.

Haber/Gökhan TEKER