Sistemin oturması için 100 gün verdi

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak; Tekirdağ'ın Büyükşehir olmasıyla hizmet alanının genişlediğini hatırlattı. Eşkinat, ilk 6 ay içinde organizasyon şemasını otur

GÜNDEM 28.04.2014 16:58:00 0
Sistemin oturması için 100 gün verdi

HİZMET SAHAMIZ BÜYÜDÜ

Tekirdağ’ın yeni bir yerel yönetim modeli ile tanıştığını söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ’ın sistem olarak 257 Köyün, 23 Beldenin Mahalleye dönüştüğü yerde 354 Mahallesi olan 6 bin 313 kilometre kare alana sahip olan bir ile dönüştüğünü söyledi. “Bu ilin tamamına hizmet edecek olan Tekirdağ Büyük Şehir Belediyesidir. Hizmet sahamız çok büyüdü” diyen Başkan Albayrak “Bu yeni sistemin oturması ve tam olarak yürümesi için 6 aylık bir zaman belirledik. 6 ay içinde organizasyon şemasını  oturtmayı hedefliyoruz.  İlk yüz günde de sistemi çalışır aşamaya getirmeyi planlıyoruz” diye konuştu.

İSTANBULUN ARKA BAHÇESİ DEĞİL TÜRKİYE’NİN AVRUPA’YA AÇILAN KAPISI OLACAĞIZ

“Hazırlıklarımız ve kadrolaşma çalışmalarımız devam ediyor. Ondan sonra proje kitapçığımızda bulunan 5 sektörde, Tarım ve hayvancılık, Sanayi vizyonu, Üniversite vizyonu ve  proje vizyonu ile taahhüt ettiğimiz hizmetleri  hayata geçirmeye başlayacağız” diyen Albayrak; “11 İlçemizle Büyük şehrin koordinasyonunu sağlayacağız.  İlk olmanın sıkıntıları mutlaka olacak. Yeni bir sistem, yeni bir yapılanma, yeni bir düzen oturtulacak.  Ancak biz  Büyük Şehir olmanın tarihsel sorumluluğunu üzerimize alarak yola çıktık. Kendimize güveniyoruz.  Halkımız bize güvendi ve bu görevi verdi, güvenmeye devam etsinler. Tekirdağ İstanbul’un arka bahçesi değil, Türkiye’nin Avrupa’ya açılan kapısı olacaktır” sözlerini kaydetti.

Haber/Merve ERDUĞAN