Halk canından bezdi!

Tekirdağ'ın en büyük ilçelerinden biri olan Kapaklı'da, İstanbul ile Avrupa arasında adeta bir köprü vazifesi gören ve ilçe merkezinden geçen Pınar Bulvarı'nda trafik, alternatif olarak yap

GÜNDEM 27.04.2014 04:33:00 0
Halk canından bezdi!

Kapaklı Pınar Bulvarı’nda sabah ve akşam saatlerinde servis araçlarının da giriş yapması ile içinden çıkılamaz bir hal alan trafik sorunu, Kapaklı halkı için her geçen gün daha da büyüyen bir çile haline geliyor. Konum olarak oldukça önemli bir noktada bulunan Kapaklı’da 2 kez ihaleye çıkan Saray Çevre Yolu projesinin ne zaman tamamlanacağı ise merak konusu.

PINAR BULVARI TRAFİĞE KAPATILSIN

Zaten yeterli genişlikte olamayan Pınar Bulvarı’nda Kamyon, TIR gibi ağır vasıta araçların da ilçe merkezinden geçmesi, trafik sorununu iyice içinden çıkılmaz bir hale getiriyor. Durumdan rahatsız olan Pınar Bulvarı esnafı, trafik sorununun işlerini de olumsuz etkilediğini belirtiyor. Egzoz dumanı ve ağır vasıta araçlardan savrulan toz toprağın insan sağlığına da olumsuz etki ettiğini belirten vatandaşlar, çocuklarını okula yollamaya dahi korkar hale geldiklerini ifade ediyor. Konuyla ilgili yetkililerden ilgi beklediklerini kaydeden vatandaşlar, Pınar Bulvarı’na alternatif olarak planlanan Saray Çevre Yolu’nun en kısa zamanda tamamlanmasını ve Pınar Bulvarı’nın ağır vasıta araç trafiğine hatta mümkünse araç trafiğine tamamen kapatılmasını temenni ediyor.  

VATANDAŞ AÇIKLAMA BEKLİYOR

Vatandaşlar, Kapaklı’da trafik probleminin ortadan kalkması için öncelikle Saray Çevre Yolu’nun bir an önce yapılıp hizmete girmesi gerektiğini dile getiriyor. Yıllar önce yapılmasına karar verilen Saray Çevre Yolu’nun 2009 yılında yapılan ve Erna İnşaat firmasına ihale edilen projesi, çalışmalar zamanında bitmediği için ihalenin iptal edilmesinin ardından 2012 yılı Mart Ayı’nda yeniden ihaleye çıkarılmıştı. Saray Çevre Yolu yapım çalışmalarının ne zaman tamamlanacağı merakla beklenirken, vatandaş konuyla ilgili yetkililerden bir açıklama bekliyor.  

Haber  / Ahmet KARDEŞ