Ergene uluslararası bir felaket

Tekirdağ ticaret ve Sanayi Odası'nda dün bir basın toplantısı gerçekleştiren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, Ergene ile ilgili "Uluslar arası bir felaket" ded

GÜNDEM 26.04.2014 00:41:00 0
Ergene uluslararası bir felaket

İPTAL SÖZ KONUSU BİLE OLAMAZ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, Bakanlar Kurulu'nda görüşüldüğü ve onaylandığı iddia edilen Ergene Havzası Koruma Planı'nın iptalinin söz konusu bile olamayacağını söyledi. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztrak, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası'nda basın toplantısı yaptı. Bir gazeteci, Ergene Havzası Koruma Eylem Planı'nın Bakanlar Kurulu'nda iptal edilmesinin onaylandığını ancak durumun daha resmi gazetede yayımlanmadığı sordu. Eylem planının durdurulmasının söz konusu bile olmayacağını söyleyen Öztrak, hükümetin yürütmekte olduğu projeyi siyasi amaçlarla durdurabilme gibi bir yaklaşımı olamayacağını söyledi.

SERT KONUŞTU

Hükümet’in Ergene Havzası Koruma Eylem Planı’nın durdurması halinde gök kubbeyi başlarına yıkacaklarını söyleyen Öztrak, "Burada CHP’nin milletvekilleri, diğer muhalefet partililerin milletvekilleri var. Bu işlerin peşini bırakmayız. Ergene konusu dünya çapında bir felaket olur” dedi.

ULUSLAR ARASI BİR FELAKET

“ Ergene uluslararası bir felaket” diyen CHP Genel Başkan Yardımcısı, “Bakanlar Kurulu'nda bunun iptal onayı resmi gazetede yayımlanmadı. Ergene Koruma Havzası Planı'nın iptal edilmesi diye bir şey yok. Bu konu iptal olduğu zaman ortalık birbirine girer. Bu artık uluslararası bir felaket haline geldi” diye konuştu. Öztrak “Bunun bir şekilde artık ulusal finansal ile halledilmesi lazım. Ulusal finansalla da halletmiyorlar. Yaptıkları bütün arıtma tesislerin bedellerini sonunda götürüp belediyelere yüklüyorlar. Bizim halkımız ödeyecek bunların parasını, hükümetin verdiği bir şey yok. Hükümet bir de diyor ki, 'Bunları ben yaptıracağım.' Yaptırıyor sonra bedelini vatandaştan alıyor" açıklamasında bulundu.

Haber/ Gökhan TEKER