Emlak Vergisini kaçırmayın

Emlak Vergisi'nin birinci taksit ödeme süresi Mart ayında başlamıştı. Mayıs ayının sonuna kadar devam eden vergi yatırma süresini emlak sahiplerinin kaçırmaması konusunda hatırlatmalarda bulunuluyor.

GÜNDEM 18.04.2014 20:51:00 0
Emlak Vergisini kaçırmayın

Mükellefler yıllık emlak vergilerinin tamamını mayıs ayına kadar ödeyebilecekleri gibi, ikinci taksiti kasım ayında olmak üzere iki taksit halinde de yatırabilecek.

SÜRPRİŞ ARTIŞLAR

Edinilen bilgilere göre 4 yılda bir güncellenen arsa rayiç değerleri dolayısıyla bu sene bazı cadde ve sokaklarda sürpriz vergi artışları oldu. Ödemeler, gayrimenkullerin bulunduğu belediyelere de yapılabilir, doğrudan belediye veznesine de yapılabilir. Ayrıca belediyelerin internet siteleri üzerinden veya posta çekiyle de ödeme yapılabiliyor.

GÜNCELLEME 4 YILDA BİR

Belediyelerin inisiyatifinde yapılan güncellemeler sırasında özellikle yeni gelişen bazı semtlerde geçen yıla göre yüksek oranlı artışlar yapıldı. Emlak vergisinin hesabında dikkate alınan arsa ve arazi bedelleri, 4 yılda bir ilçelerde oluşturulan komisyonlarca güncelleniyor. Aradaki yıllarda ise Bakanlar Kurulu kararı ile artırım yapılıyor. 2014 yılı emlak vergisi ödemeleri, güncelleme işlemleri tamamlanan yeni arsa bedelleri üzerinden yapılıyor.

Haber / Ahmet KILAVUZ