Akay'ın ziyaret trafiği devam ediyor

Yerel Seçimler sonrası Çerkezköy Belediyesi'nin yeni başkanı olan Vahap Akay, tebrik ziyaretlerini kabul etmeye devam ediyor. Akay son olarak Çerkezköy Pazarcılar Derneği, Çerkezköy Esnaf Odası ve Çerke

GÜNDEM 17.04.2014 18:40:00 0
Akay

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın yerel seçimleri kazanmasının ardından başlayan ziyaretçi trafiği devam ediyor. Akay’ı son olarak Çerkezköy Pazarcılar Derneği, Çerkezköy Esnaf Odası ve Çerkezköy Servis Araçları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği başkan ve üyeleri ziyaret etti.

HALK PAZARI ÖMRÜNÜ DOLDURDU

Önceki gün Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte Başkan Vahap Akay’ı ziyaret eden Çerkezköy Pazarcılar Derneği Başkanı Cevdet Aydemir; Çerkezköy Halk Pazarı’nın ömrünü doldurduğunu söyledi. “Bu sıkıntılarımızı gidermek lazım. Pazar yerindeki olukların değişmesi gerekiyor” diyen Çerkezköy Pazarcılar Derneği Başkanı Cevdet Aydemir; “Yağmur sularını içeriye değil de dışarıya verirsek daha iyi olur” dedi. Çerkezköy Belediyesi olarak ilk etapta bir çözüm üreteceklerini söyleyen Başkan Akay, ilerleyen zamanlar için kalıcı bir çözüm bulacaklarını ifade etti.

PAZARCILAR YERLİ OLMAYANLARI İSTEMİYOR

Başkan Aydemir, pazarcı esnafının dışarıdan gelen esnafı Pazar yerinde istemediklerini söyledi. Pazar yerinin dışında Erna Center’a kadar olan yol üzerinde işportacılar olduğunun bilgisini verdi. Zabıtanın gün boyunca devriye gezmesi halinde denetlemenin sıklaşacağına inandıklarını söyleyen Aydemir, bu durumun işportacılar için caydırıcı olacağını söyledi.

PAZARYERİYLE İLGİLİ YENİ PROJELER DÜŞÜNÜYORUZ

Belediye Başkanı Akay, Pazaryeri konusunda Aydemir’e katıldığını söyledi. Pazaryerinin durumunun gerçekten çok kötü olduğunu ifade eten Akay, yeni projeler düşündüklerini kaydetti.

ESNAF SEYYARLARDAN YANA SIKINTILI

Yine dün, Çerkezköy Esnaf Odası Başkanı Ali Bozdağ, yönetimi ve personeli Başkan Akay’ı ziyaret etti. Çerkezköy esnafın selamını getirdiklerini söyleyen Ali Bozdağ, esnafın sıkıntıları olduğunu belirtti. Esnafımızın özellikle seyyar tezgah açan kişilerden dolayı çok sıkıntı çektiklerini ve satışların durma noktasına geldiğini söyleyen Bozdağ; lokantaların kaldırım işgaline karşı da esnafın tepkili olduğunu belirtti. Bu bilgileri şikayet anlamında dile getirmediklerinin altını çizen Bozdağ ‘Bilginiz olsunistedik’ dedi.

BERBERLERİN MESAİSİNE ORTAK YOL BULACAĞIZ

Geçtiğimiz zamanlarda Berber esnafıyla işyeri saatleri konusunda toplantı yapıldığını hatırlatan basın mensupları, Başkan Bozdağ’a Pazar günü işyerini açan berber olup olmadığı sorusunu yöneltti. Ali Bozdağ “ Berberlerimiz ile birlikte ikinci kez bu konu hakkında toplantı yapacağız. Kapaklı’da Pazar günü işyerini açan hiç berberimiz yoktur. Çerkezköy’de de iki üç işyeri açmaktadır. Kimseyi zorlayacak değiliz, saygı ve sevgi çerçevesinde bu sorunları aşacağız. Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ı da toplantımıza çağırıp fikirlerini alacağız. Bu toplantının sonunda da ortak yol bulacağız” diye cevap verdi.

SERVİSÇİLER SİZİNLE BAŞKANIM

Çerkezköy Servis Araçları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Tanyeri de kısa bir ziyaret gerçekleştirdi. Tanyeri, kalplerinin Başkan Ayak’la olduğunu söyledi ve ekledi: “Çerkezköy’ün sizinle çok daha iyi yerlere geleceğine inanıyoruz. Servisçi arkadaşlarımız da her zaman yanınızda olduklarını bilmenizi isteriz. El ele birliktelik içinde bizler de Çerkezköy’ün iyi yerlere gelmesi için sizlere katkı vereceğiz. Yönetim kurulum adına görevinizde başarılar diliyorum.”

SİZİN KATKILARINIZ BİZE GÜÇ VERECEKTİR

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getirdikten sonra, “Çerkezköy’ün daha iyi yerlere gelmesi için elbette sizlerle de işbirliği içinde olacağız.Bizin söylemimizi hatırlarsanız Çerkezköy’ü birlikte yöneteceğiz’ dedik.Tekirdağ’ın da Büyükşehir olması nedeniyle önümüzdeki günlerde nelerin nasıl yapılacağı konuları netlik kazanacak.Çalışmalarımızda sizlerin katkısı bizlere güç verecektir.İnanıyorum ki birlik ve beraberlik içinde tüm kurum ve kuruluşlarımızla sivil toplum örgütlerimizle birlikte Çerkezköy>’ü hak ettiği noktaya getireceğiz” dedi.

Haber / Seyit SÜREN – Ahmet KILAVUZ