Kaybetmenin sorumluluğunu Ali Ertem yüklendi

AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Reşat Bahar, dün yaptığı basın toplantısında 30 Mart seçim sonuçlarını değerlendirdi. Seçimlerin kaybedilme sebeplerini araştırdıklarını söyleye

GÜNDEM 17.04.2014 18:37:00 0
Kaybetmenin sorumluluğunu Ali Ertem yüklendi

AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Reşat Bahar, dün saat 19.15’te ilçe binasında yaptığı basın toplantısında; 30 Mart mahalli İdareler Seçimlerinde AK Parti’nin Çerkezköy’de neden seçimleri kaybettiği konusunda açıklamalarda bulundu. İki aşamalı olarak toplantıların yapıldığını da belirten İlçe Başkanı Bahar, seçimin kaybedilme nedenin sebebinin ne olduğunun araştırdığını söyledi. Yapılan hataların Ağustos ayında yapılacak Cumhur Başkanlığı ve bir yıl sonra da yapılacak genel seçimlerde yaşanmamasını istediklerini belirtti.

AK PARTİLİ OLUP AK PARTİYE OY VERMEYEN BAŞKANLAR İLE PARTİLİLER SORUMLU TUTULDU   

AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Reşat Bahar, açıklamasına şöyle başladı, “İki gün önce Koordinatör Milletvekilimiz Harun Karaca, İl Başkanımız Ahmet Kambur, İl Başkan yardımcıları, Belediye Başkanımız Ali Ertem, seçilmiş belediye meclisi üyelerimiz, İlçe Kadın Kolları başkanımız, İlçe Gençlik Kolları başkanımız, Sait Yazı, Gökhan İnce, ben ve İlçe Yönetimimizle birlikte önce bir toplantı yaptık. Seçimlerde nerede hata yapıldı neden seçim kaybedildiği masaya yatırıldı. Bu konuda toplantıya katılanların görüşleri alındı” dedi. Bahar, “Koordinatör Milletvekilimiz Harun Karaca’nın,  iki aşamalı olarak yaptığı toplantının ikinci aşamasındaki oturumunda ben başta olmak üzere Gençlik Kolları İlçe Başkanımız, Kadın Kolları İlçe Başkanımız, Belediye Başkanımız Ertem ile seçilmiş belediye meclisi üyelerimizle birlikte gerçekleştirildi.  Koordinatör Milletvekilimiz Karaca, ilk toplantıda seçimi neden kaybettiğimiz konusunda bizlerden eleştiriler istedi. Toplantıya katılanların hepsi konu hakkında fikirlerini beyan ettiler.  Ortaya konan beyanlarda seçimin neden kaybedildiğinin nedeni olarak Belediye Başkanı ve Belediye Meclisi Listesi’nin ağırlıklı olduğu ve de eski İlçe Yönetim Kurulu Yönetimimiz, AK Partili olup da oy vermeyenler ile eski ilçe başkanları sorumlu tutuldu.s

SORUMLULUĞU ALİ ERTEM YÜKLENDİ

30 Mart mahalli İdareler Seçimlerinde Çerkezköy’de seçimin kaybedilmesi sorumluluğunu 10 yıl Çerkezköy Belediye Başkanlığı yapan Ali Ertem’in aldığını belirten AK parti Çerkezköy İlçe Reşat Bahar şöyle konuştu: “Koordinatör Milletvekilimiz Harun Karaca’nın ilçemizde taptığı ikinci aşama toplantısında Belediye Başkanımız Ali Ertem ‘Bu meclis listesini ben yaptım. Burada sorumlu aranacaksa birinci derecede sorumlu benim’ dedi. Ertem,  AK Partili olup da İlçe başkanlığı yapmış ve yönetiminde bulunmuş olanlar ile yine AK Partili olup oy vermeyenleri Allah’a havale ettiğini belirtti.”

BAŞARISIZLIKTAN YENİ YÖNETİM SORUMLU TUTULMADI

AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Reşat Bahar, konuşmasını şöyle sürdürdü, “Koordinatör Milletvekilimiz Harun Karaca, AK Parti Çerkezköy İlçe yeni yönetimi olarak bu başarısızlıktan bizi sorumlu tutmadı. Sayın Koordinatör Milletvekilimiz Karaca, bana ‘İlçe yönetiminden bir rahatsızlık var mı’ dedi.  Bende kendisine yaptığımız toplantılara ve çalışmalara yüzde sekseni katılıyor diğer yüzde yirmisi de işleri nedeniyle gelemiyor dedim. Benim bu ifademe karşılık, Karaca, “Yorulan çalışamayacak arkadaşlar varsa yerlerine hemen yorulmamış, yorgunluk hissetmeyen çalışacak arkadaşları al. Üç bucuk ay sonra Cumhurbaşkanlığı, bir buçuk yıl sonrada Genel Seçim var’ dedi.”

YORULAN ARKADAŞLARIN YERİNE YORULMAMIŞ ARKADAŞLARI ALACAĞIZ

Koordinatör Milletvekili Harun Karaca’nın talimatlarına harfiyen uyularak yerine getirileceğini belirten AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Reşat Bahar, “Bu akşam yönetim kurulumuzu toplayarak, Harun Karaca’nın dediği gibi yorulan ve çalışamayacak arkadaşımız varsa yerlerini yedekte bekleyen yorulmamış ve yorgunluk hissetmeyecek arkadaşlarımızı alarak onların yerlerini dolduracağız. Yolumuza bundan böyle yorulmayan arkadaşlarla devam edeceğiz.”dedi.

OY KAYBI YAŞAMADIK AKSİNE ARTIRDIK

AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Reşat Bahar, Ak Parti olarak biz seçimi Çerkezköy’de de kaybetmedik. Türkiye’de de kaybetmedik. Önceki seçimde bizim aldığımız oy yüzde yirmi dokuz oranında idi. Bu seçimde oylarımızı yüzde dokuz arttırarak yüzde otuz sekize yükselttik. Ak Parti  Türkiye genelinde de oy kaybı yaşamamıştır. Aksine bu seçimde de oyunu arttırmıştır” diye konuştu.

SOYLU İLE ERDEM GÖREVLERİNİ BİRBİRİNE DEVRETTİ

AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Reşat Bahar basın açıklaması sonunda da Teşkilatlanmadan Sorumlu Genel başkan Yardımcısı Ekrem Erdem’in ARGE’den Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına ve ARGE’den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu’nun da Teşkilatlanmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına getirildiğini ve iki Genel Başkan yardımcısının görevler değişikliğinin AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapıldığını ifade etti.

 Haber/Seyit SÜREN