Rakipsiz muhtar

30 Mart Mahalli İdareler Seçimleri'nde mahalle muhtarlıkları seçimleri Türkiye genelinde kıyasıya rekabete sahne olurken, Kapaklı'nın en büyük mahallesi olan Cumhuriyet Mahallesi'nde mevcut Muhtar S

GÜNDEM 17.04.2014 17:36:00 0
Rakipsiz muhtar

Kapaklı’nın 25 bin nüfuslu ilçesi Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Seçkin Dilsiz, gazetemize yaptığı açıklamada seçimlerde kendisine destek veren tüm mahalle sakinlerine teşşekür ettiğini belirtti.

MUHTARLIK BABA MESLEĞİ

Babası Çetin Dilsiz’in 1989-2010 yılları arasında Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı olarak görev yaptığını ifade eden Seçkin Dilsiz, “Babam 2009-2014 dönemi muhtarlık seçimini de kazanmıştı. Fakat kendisi 2010 yılında Hak’kın rahmetine kavuştu. Kendisi rahmetle anıyorum. Daha sonra mahallemizde boşalan muhtarlık koltuğu için 12 Haziran 2011 tarihinde ara seçim yapıldı. Benim dışımda bir abimiz daha aday oldu. Seçimleri yüzde 82 oy alarak kazandım” dedi. 

HEYECANIMI HİÇBİR ZAMAN YİTİRMEDİM

2014 Mahalli İdareler Seçimleri’nde kendisi haricinde muhtarlık için hiç kimsenin aday olmadığını söyleyen Seçkin Dilsiz, “Bu benim büyük gurur verici bir olaydır. 3 yıllık görev sürem boyunca mahalle sakinlerine en iyi şekilde hizmet etmeye çalıştım. Vatandaşın en ufak bir sorununu dahi kendi sorunummuş gibi gördüm. Herkese eşit mesafede hizmet etmeye özen gösterdim. İlk günki heyecanımı hiçbir zaman yitirmedim. Muhtarlık görevim boyunca her zaman babamı örnek aldım. O benim ekolümdür. Bundan sonra da kendisine layık bir evlat ve Cumhuriyet Mahallesi sakinlerine layık bir muhtar olabilmek için tüm varlığımla çalışmaya devam edeceğim” ifadelerini kullandı.

TRAKYA’NIN EN GENÇ MUHTARIYIM

Kendisine inanarak destek veren tüm mahalle halkına teşekkür eden Seçkin Dilsiz, “Seçildiğim dönemde Trakya’nın en genç muhtarıydım. Bildiğim kadarıyla hala benden daha genç bir mahalle muhtarı çıkmadı. Fakat benim için asıl önemli olan, yaptığım hizmetlerin tüm mahalle sakinleri tarafından takdir görmüş olmasıdır. Öyleki seçimlerde hiçkimse bana rakip çıkmak dahi istemedi. Bu da Cumhuriyet Mahallesi sakinlerinin, bana olan güveninin en büyük göstergesidir” dedi.

HALKIMIZIN YANINDA OLDUK

3 yıllık görev süresince yaptığı önemli çalışmalardan bahseden Seçkin Dilsiz, “Mahallelimizin talepleri doğrultusunda Belediyemizle yaptığımız görüşmeler sonucu, mahallemize çocuk oyun parkı kazandırdık. İhtiyaç sahibi ailelerin sünnet olacak çocuklarını tespit ederek bizzat Belediyeye bildirdik. Kapaklı belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ile yaptığımız görüşmeler neticesinde mahallemizde neredeyse hiç olmayan cadde ve sokak tabelalarının tamamına yakınının temin edilmesine vesile olduk. Mahallemizde ikamet eden ihtiyaç sahibi engelli vatandaşlarımız için belediyemizle görüşerek akülü ve manuel olmak üzere tekerlekli sandalye sahibi olmalarını sağladık” açıklamalarında bulundu.

SEÇİM ZAMANI ÇALIŞAN MUHTARLARDAN OLMADIM

Yapılan tüm bu çalışmaların mahalle halkı tarafından takdir edildiğini kaydeden Seçkin Dilsiz, “Ben seçim zamanı çalışan muhtarlardan değil, günün 24 saati mahallesi için koşturan bir muhtar olmaya çalıştım. 30 Mart seçimlerinde 15 bin 384 seçmenden 13 bin 554’ü sandığa gitti. Kullanılan tüm oylar geçerli sayılırken, oyların tamamı şahsıma çıktı. Bu durum benim için tarifi imkansız bir mutluluk oldu. Bu kapsamda tüm mahalle halkıma bir kez daha teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Haber / Ahmet KARDEŞ