"Cittaslow'un turizme katkıları" Vizelilere anlatıldı

Trakya'nın doğal güzelliğiyle gözbebeği olan Kırklareli'ye bağlı Vize İlçesi Cittaslow (Sakin Şehir) unvanına sahip. Trakya Kalkınma Ajansı Vize'nin daha çok tanınması için 'Cit

GÜNDEM 16.04.2014 21:30:00 0

Vize, Kırklareli’nin doğal güzellikleriyle nam salmış ve sakin kent yaşamının egemen olduğu bir ilçe. Bu özellikleriyle Cittaslow (Sakin Şehir) unvanını almaya hak kazanmış Vize, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmekle birlikte çeşitli kuruluşların da dikkatini çekiyor.

PROJEYE TRAKYAKA’DAN DESTEK

Trakya Kalkınma Ajansı, Vize Belediyesi’nce uygulanan 'Cittaslow Vize İlçesinin Turizm Potansiyelinin Arttırılması' projesini destekledi. Böylece Vize ilçesinin adı ulusal ve uluslararası alana taşındı. Bu proje kapsamıyla bir takım etkinlikler yapılarak Vize sakinlerine 'Cittaslow' kavramı ve bu kavramın turizme etkileri anlatılıyor.

2 KISA FİLM ÇEKİLDİ

TRAKYAKA’dan alınan proje desteğiyle Vize tanıtımı için biri 3 dakikalık, diğeri ise 12 dakikalık olmak üzere 2 adet film çekimi yapıldı. Çekilen filmin Cittaslowların Genel Kurul toplantısının yapıldığı İtalya’nın Orvieto kentinde 28 ülke 182 kentten gelen Cittaslow temsilcilerine gösterilerek Vize ilçesinin, uluslararası alanda tanıtıldığı öğrenildi

KIFSAD FOTOĞRAFLARIYLA DESTEK VERDİ

Tanıtıma destek olarak Kırklareli Fotoğrafçılık ve Sanat Derneği (KIFSAD) tarafından dört farklı mevsimde ilçede fotoğraf çekimleri yapıldığı belirtildi. Yapılan açıklamada, Vize’nin sahip olunan değerlerinin farklı dönemlerde ortaya konulduğu ifade edildi. Öte yandan ilçede kadınlar tarafından hazırlanan yöresel ürünlerin tanıtımının ve satışının yapılmasına yönelik web sayfası hazırlanarak hizmete sunulduğu kaydedildi.

ÇEŞİTLİ KİTAPLAR BASILARAK HALKA DAĞITILDI

Proje kapsamında ilçeye gelen yerli ve yabancı turistlere verilmek üzere, şehir içinde ve dışında kültürel ve doğal değerlerin olduğu yerleri gösteren haritalar bastırıldı. Ayrıca yine proje kapsamında Maniler Kitabı, Boyama Kitabı, Bilmeceler Kitabı, Cittaslow Vize Kitabı, Slowfood Trakya Vize kitabı, Vize Turizm Coğrafyası ve Değerleri Kitabı olmak üzere 6 bin adet kitap hazırlandı ve basımı yapılarak ilçe halkına dağıtıldı. 

EĞİTİMLER VERİLDİ

İlçedeki tüm öğrencilere Vize Belediyesi Cittaslow Koordinatörü Peyzaj Mimarı Müge Tokuş tarafından Cittaslow ve Slowfood kavramların tanıtılmasına yönelik söyleşiler düzenlenerek eğitimler verildi, toplam 700 den fazla çocuğa ulaşılarak 'Cittaslow Vize ve Slowfood' kavramları anlatıldı. Proje dahilinde Vize ilçesinde el emeği ürünlerin ortaya çıkarılması için, ilçede kadınlara yönelik 'El sanatları ve Hediyelik Eşya' kursu düzenlendi. Vize Sakin Şehir Derneğinde düzenlenen kurs kapsamında ahşap boyama, seramik ürünlerden hediyelik eşya üretimi teknikleri üzerine bilgilendirme ve eğitimler verildi. Öte yandan, Kırklareli Üniversitesi Pınarhisar Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Ali Çakır tarafından ilçede yerel gıda ürünlerinin üretilmesi, satışı, pazarlanması, ambalajlanması konusunda bilgilendirme toplantıları yapıldı. 

HABER MERKEZİ