Türkiye-Bulgaristan sınırında tel örgü çalışmaları sürüyor

Türkiye Cumhuriyeti Sofya Büyükelçisi Süleyman Gökçe Edirne Valisi Hasan Duruer'e iade-i ziyarette bulundu. Ziyaret esnasında gazetecilerin Bulgaristan-Türkiye sınırındaki tel örgü çalışmaları

GÜNDEM 16.04.2014 21:26:00 0
Türkiye-Bulgaristan sınırında tel örgü çalışmaları sürüyor

Türkiye Cumhuriyeti Sofya Büyükelçisi Süleyman Gökçe Türkiye-Bulgaristan sınırında tel örgü çalışmaları için “Başlamış bir çalışma var. Ancak henüz tamamlanmış bir çit yok. Bulgar makamları ile her düzeyde ele alıyor ve takip ediyoruz” dedi.

EDİRNE VALİSİ’Nİ ZİYARET ETTİ

Türkiye Cumhuriyeti Bulgaristan Büyükelçisi Süleyman Gökçe ve beraberindeki heyet Edirne Valisi Hasan Duruer’e iade-i ziyarette bulundu. Sofya’daki görevine yaklaşık 4 ay önce başlayan ve ilk ziyareti Edirne Valisi Hasan Duruer tarafından gerçekleşen Büyükelçi Süleyman Gökçe Bir gazetecinin Bulgaristan sınırına çekilen tel örgü sorusunu yönetilmesi üzerine ise Büyükelçi Gökçe “Başlamış bir çalışma var. Ancak henüz tamamlanmış bir çit yok. Bulgar makamları ile her düzeyde ele alıyor ve takip ediyoruz” cevabını verdi. Yapılan ziyaretten son derece memnun olduğunu belirten Edirne Valisi Hasan Duruer Bulgaristan ile Türkiye arasında önemli görüşmelerin olduğunu ve bu görüşmelerde Büyükelçi Süleyman Gökçe’nin önemli bir görevi olduğunu belirterek kendisine başarılar diledi ve ziyaretten dolayı teşekkür etti. Büyükelçi Gökçe ise amaçlarının Vali Duruer’i iadeyi ziyaret olduğunu belirtti ve Edirne’nin Bulgaristan’a sınır kent olmasından dolayı Bulgaristan ile olan ilişkiler konusunda ilişkileri gözden geçirmek adına görüşeceklerini kaydetti. Daha sonra Vali Duruer ve Büyükelçi Gökçe karşılıklı verilen hediyeler sonrasında basına kapalı olarak sohbet etti. Ziyarette Sofya Emniyet Müşaviri Metin Tanış, Filibe Muavin Konsolosu Murat Hacıoğlu, Filibe Ticaret Ateşesi Barış Yeniçeri hazır bulundu.

HABER MERKEZİ