Kapasite 5 kaçak 25

Kaçak yollarla Bulgaristan'a geçmeye çalışan 25 kişi; 5 kişilik minibüsün içinde yakalandı. İhbar sonucu Kırklareli'nin Vize ilçesinde yapılan denetimde yakalanan 25 kaçak Kırklareliâ€??

GÜNDEM 14.04.2014 20:45:00 0
Kapasite 5 kaçak 25

Vize İlçe Emniyet Müdürlüğü, aldıkları bir ihbar sonrasında kaçak yollarla Bulgaristan’a geçmeye çalışan 25 kaçağı yakaladı. Kaçakların 5 kişilik bir minibüse sığmaları emniyet ekiplerini şaşırttı. Alınan bilgiye göre, Vizeİlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri aldıkları bir ihbar üzerine 34 PIY 61 plakalı minibüsü Evren Mahallesi Bağlar Caddesi üzerinde durdurdu. Durdurulan minibüsün içinde yapılan aramada yasa dışı yollardan Bulgaristan’a geçmeye çalışan 25 göçmen ve göçmenlere yardım ettiği öğrenilen Samet S. (23) adlı kişi yakalandı. Yakalanan göçmenlerin 16’sının Afgan, 3'ünün Somali, 4'ünün Çad ve 2’sinin Burma uyruklu oldukları ve 10 tanesinin çocuk 15 tanesinin de yetişkin olduğu öğrenildi. 

KAÇAKLAR GÖÇMEN KAMPINA, SÜRÜCÜ GÖZALTINA

Vize Polis Merkezi'ne götürülen göçmenler, ifadelerinin alınmasının ardından Kırklareli'de bulunan Gazi Osman Paşa (GOP) Göçmen Kampı'na gönderildi. Göçmenlere yardım eden şüpheli Samet S. ise gözaltına alınarak adli makamlara sevk edildi. Göçmenleri taşıyan araçta yapılan aramada 2 adet küçük ve 1 adet büyük boy kullanılmamış, şişme deniz botu ele geçirildi. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

Haber Merkezi