Geleceğin bilimadamları Kapaklı'dan çıkacak

TUBİTAK'ın, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı bin okulda gerçekleştirdiği Bilim Fuarı Projesi kapsamında Kapaklı'yı başarılı bir şekilde temsil eden Kapaklı Belediyesi Orta Oku

GÜNDEM 11.04.2014 20:51:00 0
Geleceğin bilimadamları Kapaklı

Kapaklı Belediyesi Ortaokulu tarafından dün 10.00-14.00 saatleri arasında düzenlenen Bilim Fuarı etkinliğinde, okulun TUBİTAK Bilim Fuarları Projesi’na katıldığı 72 proje sergilendi.

OKULLARA TUBİTAK TARAFINDAN DESTEK VERİLİYOR

Kapaklı Belediyesi Ortaokulu’nda düzenlenen Bilim Fuarı’na Kapaklı Kaymakamı Aslı Aynaoğlu Kuzulu ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Suat Yüksel ile okul müdürleri katıldı. Kaymakam Kuzulu, Kapaklı Belediyesi Ortaokulu öğrencileri tarafından alkışlarla karşılandı ve burada öğrenciler Kaymakam Kuzulu’ya çiçek takdim etti. Kaymakam Kuzulu projeleri incelemeden önce Projelerden Sorumlu öğretmen Okan Aytaş’dan bilgi aldı. Bilim Fuarı’nın TUBİTAK tarafından Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı yalnızca bin okulda gerçekleştirildiğini belirten Okan Aytaç, “Fuarı düzenleyen okullara TUBİTAK tarafından destek veriliyor. Fuarın amacı öğrencilerimizin ilgileri doğrultusunda merak ettikleri konularda araştırma yapmaları ve elde ettikleri bilgileri sunma yeteneklerinin geliştirilmesidir. Bu araştırmaları yaparken, öğrencilerimizin bilimsel yöntemleri kullanmaları da amaçlanmaktadır” dedi.  

ÖĞRENCİLER FUARA YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ

Proje sayesinde öğrencilerinin araştırmayı, sorgulamayı ve daha sistemli çalışmayı öğrendiklerine dikkat çeken Okan Aytaç, “En önemlisi öğrencilerimiz bu kazanımları yaşamlarındaki problemlere etkili çözümler üretebilmek için kullanmayı öğrenecekler. Bu Bilim Fuarı ülkemizde yalnızca bin okulda yapılıyor. Kapaklı Belediyesi Ortaokulu da bu okullardan biri olmayı başardı. Öğrencilerimiz Bilim Fuarı’na oldukça yoğun ilgi gösterdi. Okul olarak bundan sonraki yıllarda da TUBİTAK furarlarına daha geliştirilmiş projelerle katılmayı hedefliyoruz” dedi.  

GURUR DUYDUK

Kapaklı’yı en iyi şekilde temsil ettikleri için Kapaklı Belediyesi Ortaokulu yönetimi, öğretmenleri ve öğrencilerine teşekkür eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Suat Yüksel ise, “Çocuklarımızın bu başarısıyla gurur duyduk. Temennimiz bundan sonraki süreçte de benzer başarılara imza atmaları ve aynı başarıları diğer okullarımızın da gösterebilmesidir” dedi ve projede emeği geçen herkese teşekkür etti.

DİĞER OKULLARA DA ÖRNEK OLSUN

Yapılan bilgilendirmenin ardından Kaymakam Aslı Aynaoğlu Kuzulu, tek tek bütün stantları gezerek 72 projeyi de detaylı bir şekilde inceledi. Her bir öğrenci kendi hazırladığı proje hakkında Kaymakam Kuzulu’ya detaylı bilgi verdi. Daha sonra Okul Müdürü Uğur Aytan’ın odasına geçen Kaymakam Kuzulu, burada yaptığı açıklamada, “Okulumuz, Türkiye’deki bin okuldan birisi olarak ilçemize büyük bir gurur yaşatmıştır. Tüm öğrencilerimizi ve okul yönetimimizi tebrik ediyorum. Bu tür başarıların, ilçemizdeki diğer okullarımıza da örnek olmasını temenni ediyorum” dedi.

OKUL GAZETESİ İÇİN RÖPORTAJ YAPTI

Kapaklı Belediyesi Ortaokulu öğrencilerinin Bilim Fuarı Projesi ile öğrenmeyi öğrendiklerini söyleyen Kaymakam Kuzulu, “İnsanlar bugün öğrendikleri bir bilgiyi belli bir zaman sonra unutabilir. Fakat insana öğrenmeyi öğretirseniz unuttuğu bir bilgiyi yeniden öğrenme imkanına sahip olur. TUBİTAK projede elde edilen başarı kapsamında okulumuza bir mikroskop ve para ödülü verdi. Bu ödül de okulun labaratuvar ihtiyaçları kapsamında kullanıldı” diye konuştu. Kaymakam Kuzulu daha sonra okul gazetesi için 8’inci sınıf öğrencilerinden Tuğçe Atak ile röportaj yaptı.

Haber / Ahmet KARDEŞ