Müftü Tuna'dan Akay'a hayırlı olsun ziyareti

Çerkezköy İlçe Müftüsü Yusuf Tuna 30 Mart Mahalli İdareler Seçiminde CHP'den Belediye Başkanlığını kazanan Vahap Akay'a yaptığı ziyarette görevinde başarılar diledi. Belediye BaÅ?

GÜNDEM 11.04.2014 20:39:00 0
Müftü Tuna

Çerkezköy İlçe Müftüsü Yusuf Tuna beraberindeki müftülük personeli ile birlikte Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a makamında ziyarette bulundu.

SİZLERİ DE ARAMIZDA GÖRMEK İSTİYORUZ

Kutlu Doğum Haftası kapsamında gerçekleştirilecek olan etkinliklerde Başkan Vahap Akay’ı da aralarında görmek istediklerini belirten İlçe Müftüsü Yusuf Tuna, “Görevime başladığım günden buyana sizden önceki belediye başkanımızla müftülük olarak iyi ilişkiler içinde bulunduk. Bundan sonra da sizlerle bu ilişkilerimizi sürdürmek istiyoruz. Sizlerin bizlere vereceği desteklerle ilçe halkımızın manevi değerlerini daha yüksek noktaya çıkaracağımıza inanıyoruz. Yapacağınız katkı ve desteklere şimdiden teşekkür ediyorum. 15 Nisan tarihinde gerçekleştireceğimiz etkinliklerimizde sizleri yanımızda görmek istiyoruz. Belediyemizin ilçemizde manevi değerlerimize katkı sağlaması bize güç katacaktır” dedi ve Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri  hakkında Başkan Akay’a bilgiler verdi.

BAŞKAN AKAY DESTEK SÖZÜ VERDİ

Ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getiren Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Belediye olarak her zaman kamu kurum ve kuruluşlarının yanında olacağız. Bugüne kadar olduğu gibi bundan böyle de belediyemiz sizlerin yanında olacaktır. İlçemizde göreve geldiğiniz günden beri yaptığınız çalışmaları yakından takip ediyor ve çalışmalarınızı takdirle karşılıyorum. Bugüne kadar ilçemizde görev yapan Müftüler belirli yerler dışında hiçbir yeri ziyaret etmemişti. Ancak siz göreve gelmenizle birlikte kapısını çalmadığınız yer kalmadı. Bu çok güzel bir durum. İlçemizdeki manevi değerlerin daha da yükselmesine vesile oluyorsunuz. Bu nedenle sizleri bir kez daha kutluyorum. Şunu bütün samimiyetimle belirtmek isterim ki gerçekleştireceğiniz tüm etkinliklere destek vereceğiz” dedi.

KÜLTÜR MERKEZİ YAPACAĞIZ

İlçe sınırları içinde sosyal etkinliklerin yapılmasını sağlayacak belli bir kalabalığa hitap edecek kapalı mekanın olmadığını belirten Akay, “İlçemiz bir sanayi kenti olması nedeniyle artan nüfus ile birlikte mevcut yerlerimizin sosyal etkinliklere karşılık verememeye başladı. Bu nedenle öncelikle sosyal etkinliklerin geniş kitlelere cevap verecek şekilde gerçekleşmesi kapsamında kısa zamanda bir Kültür Merkezi yapacağız. Burada sosyal etkinliklerin yanı sırsa geniş katılımlı sempozyumlar ve kültür etkinliklerimizi de rahatlıkla yapacağız. Bizleri Kutlu Doğum Haftası etkinliklerine davetiniz için de ayrıca teşekkür  ediyorum. Etkinliklerinizde sizlerle birlikte olacağım. Belediye olarak üzerimize düşen görevi en iyi şekilde yerine getireceğiz. Müftülük olarak oluşturduğunuz İstişare Kurulu gerçekten iyi oldu. İstişare Kurulu üyeleriyle birlikte gerçekleştirilecek çalışmaların da ilçemiz halkının maneviyatının yükselmesinde büyük rol oynayacağına inanıyor ve bu kurulda görev alanları kutluyorum” dedi.

KAYMAKAM SAVCI VE TUGAY KOMUTANI DA ZİYARET ETTİ

Müftülük ziyareti sonrası Başkan Vahap Akay’ı Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ulvi Yılmaz, 3.Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ozan birlikte ziyaret etti. Başkan Vahap Akay, Kubilay, Yılmaz ve Ozan’ı belediye giriş kapısında ‘Hoş geldiniz’ diyerek karşıladı.Başkan Vahap Akay makamında ağırladığı Kaymakam Kubilay, Başsavcı Yılmaz ve 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ozan basına kapalı olarak bir süre görüştü. Görüşme sonunda Başkan Akay konuklarını arabalarına kadar geçirerek uğurladı.

Heber / Seyit SÜREN