Minikler bir engelliyi sevindirecek

Cansen Gürsoyşen Anaokulu öğrencileri, Mavi Kapak Kampanyası kapsamında topladığı 10 bin adet mavi kapağı Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi'ne teslim etti.

GÜNDEM 10.04.2014 23:30:00 0
Minikler bir engelliyi sevindirecek

TEKERLEKLİ SANDALYE OLARAK GERİ DÖNECEK

Cansen Gürsoy Şen Anaokulu Müdürü Sibel Altın ve okul öğretmenleri önderliğinde minik öğrenciler 2 ay içinde 10 bin mavi kapak toplayarak, Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya’a teslim etti. Cansen Gürsoy Şen Anaokulu Müdürü Sibel Altın, “Engellilerimizin yaşamlarını kolaylaştırmada bizlerin de bir katkısı olsun istedik. Bu nedenle okulumuzda başlattığımız mavi kapak kampanyasında öğrencilerimizin kampanya süresince topladığı 10 bin adet kapağı ihtiyaç sahibi engellilerimize tekerlekli sandalye alınması amacıyla derneğe teslim ettik. Öncelikle öğrencilerimizin bu duyarlı hareketlerinden dolayı kendilerini kutluyorum. Dayanışma ve kardeşliğin bir ürünü olarak toplanan mavi kapakların bir engellimize tekerlekli sandalye olarak geri dönüşünü göreceğiz” dedi.

HALA İHTİYAÇ SAHİBİ ENGELLİLERİMİZ VAR

 Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya da Cansen Gürsoy Şen Anaokulu öğrencilerinin bu duyarlı davranışlarının çok anlamlı olduğunu belirterek, “Özellikle ilçemizde derneğimizin kurulmasından sonra ihtiyaç sahibi engellilerimizin yaşamlarını kolaylaştırmak ve onların kapalı mekanlardan çıkmasını sağlamak için başlattığımız mavi kapak kampanyası ve hayırseverlerin ve kuruluşlarımızın destekleri ile temin edilen tekerlekli sandalyeler, bugün dernek bünyemizdeki birçok engelli arkadaşımızın ihtiyacını karşılamıştır. Ancak yine de hala ihtiyaç sahibi engellilerimiz bulunmaktadır” dedi.

YAŞAM EVİ’Nİ GEZDİLER

Tekerlekli sandalye ihtiyaçlarının okullardaki kampanyalar ve sürdürülen çalışmalarla giderilmeye çalışıldığına dikkat çeken Çetinkaya, “İlçemiz Anaokullarından Cansen Gürsoy Şen Anaokulu’nun da kendi bünyesinde ‘mavi kapak kampanyası’ düzenleyerek topladığı kapaklar ihtiyaç sahibi arkadaşlarımıza tekerlekli sandalye alınmasında önemli bir katkı sağlayacaktır. Bu nedenle Cansen Gürsoy Şen Anaokulu Müdürü Sibel Altın’a, okul öğretmenlerine ve tüm öğrencilerine dernek yönetim kurulumuz adına çok teşekkür ediyorum” dedi. Dernek Başkanı Hayrettin Çetinkaya daha sonra öğrencilere Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi Yaşam Evi’ni gezdirdi. Başkan Çetinkaya, Yaşam Evi hakkında bilgiler verdi.

 Haber / Seyit SÜREN