Müftü Tuna bir ilke imza attı

Çerkezköy İlçe Müftüsü Yusuf Tuna dün beraberindeki din görevlileri ile birlikte Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nı ziyaret etti. Burada bir süre oda Başkanı Ali Bozdağ İle görüş

GÜNDEM 10.04.2014 23:26:00 0
Müftü Tuna bir ilke imza attı

Müftü Tuna ve beraberindekiler daha sonra Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’nı ziyaret etti. Müftü Yusuf Tuna, Başkan Yaşar Kuş’u da Kutlu Doğum Haftası etkinliklerine davet etti. Yaşar Kuş ise 16 yıldır oda’yı ilk kez bir ilçe müftüsünün ziyaret ettiğini beritti ve ziyaretten mutluluk duyduğunu söyledi.

ODAMIZI İLK KEZ BİR MÜFTÜ ZİYARET ETMİŞ OLDU

Yaşar Kuş, “16 yıldır Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanlığı yapmaktayım. Ancak bu süre içinde bugüne kadar odamızı hiçbir müftümüz ziyaret etmedi. Odamızı ziyaret eden ilk müftü siz oldunuz. Odamıza yapmış olduğunuz ziyaret bizleri çok mutlu etti. Müftümüz ilçemize geldiği günden bu yana bizleri güzel etkinliklerle buluşturdu. Yaptığınız çalışmaları da takdir ediyoruz. Çalışmalarınızda çok güzel adımlar atıldı ve insanlara güzel mesajlar verildi. Halkın maneviyatını yükseltmedeki çabalarınız çok olumlu. Bu yöndeki çalışmalar birlik ve beraberliğimizi daha da pekiştirecektir. Bu hafta kutlanacak Kutlu Doğum Haftası nedeniyle güzel etkinlikler yapacağınızı öğrendim ve bu vesileyle de başta siz olmak üzere tüm müftülük bünyesinde görev yapan, imamlarımız, vaizlerimiz ve personelinizin başarılı çalışmalar yapacağına gönülden inanıyor, çalışmalarınızı destekliyoruz” dedi.

İSTİŞARE KURULUMUZ PROJE ÇALIŞMALARINA BAŞLADI

Çerkezköy Müftüsü Yusuf Tuna, müftülük ve istişare kurulu proje ekibiyle yaptığı ziyaretin amacının Kutlu Doğum Haftası etkinliğine davet niteliğinde olduğunu belirterek, “Her yıl gerçekleştirdiğimiz Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinin bu yıl daha yaygın bir şekilde gerçekleşmesini sağlamak için programlar hazırladık. Etkinlikler 15 Nisan’da Osmanlı Camii önünde Mehteran gösterileriyle başlayacak. Program kapsamında hafta boyunca bir dizi konferanslar verilecek. 18 Nisan’da da Lemar Düğün Salonu’nda çok geniş katılımlı bir konferansımız olacak ve konferans sonunda da etkinlikler kapsamında yapılan yarışmalarda derece alanlar için ödül töreni gerçekleştirilecek. Oluşturduğumuz İstişare Kurulu ile manevi duyguların ve birlik beraberliğin daha da pekişmesini sağlamak için çalışmalar başlattık. Sizlerin bu konudaki önerileriniz bizlere rehber olacaktır. İstişare Kurulu çalışmalarımızda sizlerin de bizimle birlikte çalışmalara katılmanız bize güç verecektir” dedi.

Haber / Seyit SÜREN