169'uncu yıla coşkulu kutlama

Türk Polis Teşkilatı'nın 169'uncu Kuruluş Yıldönümü, dün Çerkezköy'de coşkulu bir törenle kutlandı. Belediye Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk konulması ile baÅ

GÜNDEM 10.04.2014 23:10:00 0
169

Türk Polis Teşkilatı’nın 169’uncu kuruluş yıldönümü kapsamında tüm ülkede olduğu gibi dün Çerkezköy’de de çeşitli etkinlik gerçekleştirildi.

PROGRAM CUMHURİYET MEYDANI’NDA BAŞLADI

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen tören, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan’ın Atatürk Anıtı'na çelenk sunması ile başladı. Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından programda İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli Polis Memurları Yaprak Türkay ile Eray Yılmaz Polis isimli şiiri okudular. Şiirin okunmasının ardından İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan kürsüye gelerek günün anlam ve önemine ilişkin konuşma gerçekleştirdi. Türk Polis Teşkilatı’nın 169. kuruluş yıldönümünü kutlamanın gurur ve kıvancını yaşadıklarını kaydeden Ogan, “Bu sevinci ve heyecanı birlikte paylaşma nezaketi gösteren sizlere, şahsım ve mensubu olmaktan gurur duyduğum teşkilatım adına saygı ve şükranlarımı sunuyorum" dedi.

EMNİYET TEŞKİLATI CUMHURİYETİN KALKANIDIR

Emniyet Müdürü Ogan, “Emniyet teşkilatının en temel görev ve sorumlulukları, toplumda dirlik ve düzeni tesis ederek, insanların hak ve özgürlüklerini kullanabilmelerini sağlamak, halk ile devlet arasında köprü kurarak, devletin ülkesi ve milleti ile bölünmez bütünlüğüne sahip çıkmaktır. Türk Polis teşkilatı bu görev ve sorumlulukları bakımından ülkemizin en köklü, en temel kurumlarından biridir. Teşkilatımız 169 yıldır çağdaş görev anlayışı içinde mesleğindeki yenilikleri ve gelişmeleri takip ederek, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün belirttiği gibi Cumhuriyetin ve yasaların daima kalkanı olarak sorumluluklarını yerine getirmeye çalışmaktadır" dedi.

SORUNLARIN ÜSTESİNDEN GELELİM

Türk milletinin polis teşkilatına her zaman güvendiğini ve her türlü desteği sonuna kadar verdiğini açıklayan Ogan "Polisimiz de milletimizin duyduğu bu güveni korumak ve en iyi hizmeti vermek için gece gündüz demeden canı pahasına gayret sarf etmektedir. İçinde bulunduğumuz şartlar ne olursa olsun güler yüzlü, yardımsever, şefkatli ve her zaman milletimizin emrinde olacağız. Bütün zorluklar karşısında cesur ve sabırlı olmalıyız ki sorunların üstesinden gelelim” dedi. Emniyet Teşkilatında bulunan polislerin fedakar eşlerine de seslenen Ogan, “Gerektiğinde çok zor şartlarda görev yapan hatta bu uğurda canını bile vermekten çekinmeyen emniyet mensuplarımızın eşi olmakla her zaman gurur duyun. Sizler çocuklarınıza yeri geldiğinde hem ana hem de baba olabilecek kadar güçlü, sabırlı ve şefkatli insanlarsınız. Eşlerinizin bu güne kadar hep yanında oldunuz. Bundan sonra da onların yanında bulunacağınıza ve onların daimi destekçisi olacağınıza inancım tamdır" diye konuştu.

BAŞARILAR DİLİYORUM

Konuşmasının sonlarına doğru Çerkezköy halkına seslenen Ogan, “Suçların giderek arttığı, suç işleme şekli ve tekniklerinin geliştiği ve uluslararası düzeyde organize hale geldiği günümüzde, polisin suçların önlenmesinde halk desteği olmadan başarıya ulaşabileceğini düşünmek mümkün değildir. Bu nedenle huzurlu olan ilçemizin daha da huzurlu olabilmesi ve art niyetli kişilerin amaçlarına ulaşamamaları için dün sizlerden aldığımız destekle sağladığımız huzur ve güveni bugün de yine sizlerden alacağımız destekle devam ettireceğimizden emin olunuz. Tüm teşkilat mensuplarımızın 169.kuruluş yıldönümünü kutluyor, aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor, kahraman gazilerimiz, emeklilerimizle ve halen görev başında bulunan tüm silah arkadaşlarıma sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum" dedi.

PASTA KESİLDİ

Murat Ogan’ın konuşmasının ardından Cumhuriyet meydanındaki program sona erdi. Protokol ve davetliler kortej halinde Polisevi’ne kadar yürüyerek burada düzenlenen kokteyle katıldı. Kapının girişinde polis memurları kokteyle katılanlara karanfil dağıtıldı. Kokteylde davetliler bol bol sohbet ederken, günün anısına polis logolu pasta kesildi. Kutlama töreninin devamında Murat Ogan, saat 14.00'da İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde düzenlenen programda tebrikleri kabul etti.

ÇOK SAYIDA DAVETLİ KATILDI

Saat 11.00’de gerçekleştirilen programa Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ulvi Yılmaz, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, Çerkezköy Garnizon Komutan Vekili İkmal Albay Hüseyin Çamlı, İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Rüştü Eryılmaz, ÇTSO Meclis Başkanı Taha Ülker, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Olcay Palak, AK Parti İl Yönetim Kurulu üyesi Sait Yazı, CHP İlçe Başkanı Saim Özkan, MHP İlçe Başkanı Ali Tefon, Çerkezköy Belediye Meclis üyeleri, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Demirbağ, Vergi Dairesi Müdürü Hacı Şimşek, İlçe Milli Eğitim Müdürü A. Hamdi Zenginal, PTT Çerkezköy Şube Müdürü Ali Arslan, ÇTSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili İsmail Akın, THK Çerkezköy Şube Müdürü Mustafa Zümbül, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Metin Aysal, Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Yaşar Kuş, Özel Çerkezköy Hastanesi Başhekimi Op.Dr.Ahmet Türker ile İrfan Tombalak, Optimed Hastanesi Genel Koordinatörü Op.Dr. Ayhan Arslan, Çerkezköy Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Muzaffer Yaztepe, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Hüseyin Yaşar ve Hüseyin Erdoğan, Çerkezköy Güreşler Ağası Mesut İşlek, Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Ahmet Gayretli, Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, Okul Müdürleri, Gaziler Derneği temsilcileri, Sakatlar Derneği üyeleri ile İlçe Emniyet Müdürlüğü personeli katıldı.

Haber / Gökhan TEKER