İmam Hatlip Lisesi öğrencileri kısa fil yarışmasına katılacak

Tekirdağ İmam Hatip Lisesi öğrencileri, İstanbul Erkek Lisesi tarafından düzenlenen kısa film yarışmasında, görme engellilerin yaşadığı zorlukları kısa film ile anlatacak. 'Gözünüz Değil Ka

GÜNDEM 9.04.2014 21:06:00 0
İmam Hatlip Lisesi öğrencileri  kısa fil yarışmasına katılacak

GÖRME ENGELLİLERİN YAŞAM ZORLUKLARINA DİKKAT ÇEKECEKLER

Giderleri yardımseverler tarafından karşılanan ve Tekirdağ’ın çeşitli yerlerinde çekimi yapılan kısa film projesini gören vatandaşlar ise öğrencileri tebrik etti. Filmin gerçeği yansıtması için görme engelli vatandaşları da oynatan öğrenciler, yarışmada hem görme engellilerin yaşam zorluklarına dikkat çekecek hem de birincilik için yarışacak. Öte yandan yönetmenliğini Seyfullah Fatih Yavuz’un, senaristliğini Ebru Murat’ın yaptığı kısa filmde Özge karakteri ile Beyzanur Yılmaz başrolde yer aldı.

KISA FİLMİMİZLE YARIŞMAYA KATILACAĞIZ

Yönetmen Seyfullah Fatih Yavuz, İstanbul Erkek Lisesi’nin düzenlemiş olduğu kısa metrajlı film yarışmasına, 'Görme Engelli Hayatta Yaşadıkları Zorluklar' konulu kısa film ile katılacaklarını söyledi. Okul öğretmenlerinden Ayşe Karbaş ve Yusuf Burak Erkan’ın gözetiminde kısa filmin çekimlerinin sona erdiğini dile getiren Yönetmen Yavuz, "Görme engellilerin yaşamış oldukları zorlukları anlatan kısa filmimizle yarışmaya katılacağız. Bazı çekimlerimizde gerçek görme engelli kişileri oynattık" dedi. Filmin başrol oyuncusu Yılmaz, filmde kendini beğenmiş ve görme engelli vatandaşlara karşı sorumsuz olan Özge karakterini canlandırdığını ifade ederek, "Filmde Özge karakterini canlandırdım. Kendini beğenmiş, kıskanç, görme engellilerle dalga geçen bir karakter rolüydü. Görme engellilerle dalga geçen bir kız sokakta görme engelli birisine çarptığında onu aşağılayan bir karakter rolünde" diye konuştu.

GİDERLERİ YARDIMSEVERLER KARŞILADI

Sorumlu öğretmen Yusuf Burak Erkan ise, öğrencilerin sosyal sorumluluk projelerine duyarlı olduklarını dile getirerek, "Projelerinin giderlerini yardımseverler karşıladılar. Okul idaremiz ellerinden gelen yardımı yaptı, biz sadece başlarında durarak yardımcı olduk. Senaryo kendilerine ve filmin her şeyi kendilerine aittir. Öğrencilerimizin bu şekilde sosyal sorumluluk projelerine katılmaları çok güzel ve her zaman yanlarındayız" açıklamalarında bulundu.