Korkmaz: " Bu hafta önemli karşılaşmaya çıkacağız"

Bölgesel Amatör Lig 11.Grupta hafta sonunda Yeni Çanspor'a mağlup olan Çerkezköyspor'da Başkan Ahmet Korkmaz karşılaşmayı değerlendirdi. Rakibi karşısında maça mutlak üç puan parolasÄ?

SPOR 9.04.2014 20:33:00 0
Korkmaz:

Çerkezköyspor Başkanı Ahmet Korkmaz geçtiğimiz hafta oynanan Yeni Çan Spor maçı ile ilgili bir basın toplantısı düzenledi.

BASIN İLE BİR ARAYA GELDİ

Önceki gün saat 11.00’de kulüp binasında basın açıklaması gerçekleştiren Çerkezköyspor Başkanı Ahmet Korkmaz “  Karşılaşmaya her iki takımda üç puan parolası ile başladı. Bizim açımızdan da Yeni Çanspor açısında da çok önemli bir karşılaşmaydı. Yeni Çan'ın ne kadar zor bir deplasman olduğunu biliyorduk. Her iki takımda maça son derece istekli başladı. Karşılaşmanın 10. Dakikasında  defansımızın arkasına atılan topta kaptanları Zafer iyi bir koşu yaparak topu ağlarımıza gönderdi. Karşılaşmada mağlup duruma düştükten sonra beraberlik için rakip kaleye yüklendik. Rakip takımın kalecisi yüzde yüzlük pozisyonları çıkardı. Karşılaşmanın ilk devresini de mağlup kapattık” açıklamasında bulundu.

 “SERKAN BERABERLİK GOLÜMÜZÜ KAYDETTİ “

Korkmaz “ Karşılaşmanın ikinci devresinde dinç bir futbol ortaya koyduk. İki takımında çekişmesi bu devrede de devam etti. 60. dakikada Serkan Akyüz'ün kullanmış olduğu kornerde Abdi ön direğe güzel bir koşu yaparak kafa vuruşuyla beraberliği getirdi. Beraberlikten sonra galibiyet için yüklenmeye başladık. 68. dakikada Yeni Çan Spor'un kaptanı Zafer'in vuruşuyla durum 2-1'e geldi. Hemen iki dakika sonra ceza sahasının hemen dışında oyuncumuzun düşürülmesiyle serbest vuruş oldu. O noktalardan güzel vuruşlar yapan Serkan Akyüz mükemmel bir vuruş ile topu ağlara göndererek skoru tekrar eşitledi” dedi.

“ZAFER ÖRNEK OLDU”

Karşılaşmanın kalan dakikalarında istedikleri golü bulamadıklarını kaydeden Korkmaz “ Rakip kalede galibiyet golü ararken kalelerinde üçüncü golü gördük. Zevkli bir karşılaşma olduğunu düşünüyorum. 75 dakikada yine atılan bir uzun hava topunda kaleciden dönen topu Yeni Çanspor’dan  Burhanettin boş kaleye göndererek durumu 3-2'ye getirdi. Sonrasında beraberlik için atak yapmaya başladık. Maalesef sonuçsuz kaldı. Kaleye yüklenirken kalemizde bir kontra atak gördük ve yine kaptanları Zafer 89. dakikada durumu 4-2 yaptı ve sahadan mağlubiyetle ayrıldık.Yeni Çanspor’un 38 yaşındaki tecrübeli ismi Zafer’i oynadığı futboldan ötürü kutlamak istiyorum. Gençlere oynadığı futbol ile örnek oldu” dedi.

“BU HAFTA EVİMİZDE OYNAYACAĞIZ”

Hafta sonunda evlerinde Armutlu Belediyespor’u konuk edeceklerini kaydeden Korkmaz “Aldığımız mağlubiyetin ardından Yalovaspor’un Tekirdağspor deplasmanından alacağı skoru bekledik. Yalovaspor'un Tekirdağspor'a yenilmesi bizleri teselli etti. Önümüzde, hafta evimizde sezonun son karşılaşmasına çıkacağız. Taraftarımızı Armutlu Belediyespor karşılaşmasına bekliyoruz. Bu karşılaşmaya yoğun bir şekilde ilgi gösterilmesini istiyoruz.Rakibimiz karşısında alacağımız puan yada puanlar bize son ikinin üzerinde tutacaktır. Bu karşılaşmadan puan aldığımız takdirde son hafta Vefaspor karşılaşmasına rahat çıkacağız” dedi.

“PLAYOFF OYNAYACAĞIZ”

Lig'in bu sıralama ile bitmesi halinde Çerkezköyspor’un play-off oynayacağını belirten " Ligi son ikinin üzerinde tamamladığımız takdirde 27 Nisan’da Süper Amatör Lig şampiyonu Velimeşe Belediyespor ile birlikte playoff maçı oynayacağız. Karşılaşmada Tekirdağ’da oynanacak. İnşallah bu maçı da kazasız belasız atlatıp önümüzdeki sezonda Bölgesel Amatör Ligde devam ederiz. Ayrıca, U17 Takımımızın Türkiye Şampiyonasında maçları vardı. Grupta oynadığı karşılaşmalarda Bursa Kestelspor’a 3-1 ve Bağcılarspor’a ise 2-1 mağlup olarak Türkiye Şampiyonasına veda ettik. Ama yinede U17 takımını ve Vedat Çolak’ı tebrik ediyorum. Her sene bir kategoride mutlaka bir başarıya imza atıyoruz. İnşallah önümüzdeki senelerde daha iyi yerlere daha iyi şartlarda mücadele veririz" diye konuştu.

Haber / Ahmet KARDEŞ