Akay: Belediye doğru yönetilmiyor

Radyo Haber ve T Haber TV ortak canlı yayınında Gündem Özel programında gazeteci Şaban Kardeş'in konuğu olan CHP Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Vahap Akay, Çerkezköy halkının sorularını y

GÜNDEM 16.03.2014 21:06:00 0
Akay: Belediye doğru yönetilmiyor

2 AYRI BELEDİYE İLE KARŞI KARŞIYAYIZ

Meclis üyesi adaylarının belirlenmesi sürecinde yaşanan liste sıkıntısı ile ilgili konuşan Vahap Akay, sandıktan çıkmış biri olarak görevi üstlendiğini söyledi. Akay, listeye tepkilerin tüm örgüte mal edilmesinin doğru olmadığını kaydetti. Programda projelerinden de bahseden Akay, “Çerkezköy’ün temel eksiğinden yola çıkacağız. Tekirdağ’ın Büyükşehir Belediyesi olmasıyla birlikte bir çatı belediyemiz olacak. Yeni bir süreç başlayacak. 2 ayrı belediye ile karşı karşıyayız. Çerkezköy 2 ayrı belediyeden hizmet alacak. Önümüzdeki süreçte Çerkezköy diğer ilçelerden çok daha avantajlı olacak” diye konuştu.

 

ÇERKEZKÖY KÜLTÜREL BİR ÇÖKÜNTÜ İÇİNDE

Çerkezköy’ü, insanların yaşamaktan keyif alacağı bir kent haline getireceklerini belirten Akay, “Çerkezköy kültürel bir çöküntü içinde. Projelerimizi insan odaklı yapmalıyız. Çerkezköy’de öncelikle insanları sokağa çıkarmalıyız. İlçenin her mahallesine yapacağımız spor parkları var. Nüfusun yüzde 48’i 16-35 yaş dilimindedir. Gençlerin ne spor yapacak alanları kaldı, ne dışarı çıkacak alanları kaldı, ne sosyal imkânları kaldı. Biz bu yokluğu biran evvel gidermek zorundayız” dedi. Çerkezköy’ün altyapı eksikliklerinin de olduğunu kaydeden Akay, başta Bağlık Mahallesi olmak üzere ilçenin her yerinde sıkıntı olduğunu belirterek, “Son 12 yılda 2 defa çok büyük felaket yaşadı. İlçe belediye ve büyükşehir belediyesinin önümüzdeki dönemde bu konuyla ilgili adım atması lazım. Dere ıslahı bittikten sonra derelerin etrafını yaşam alanı yapılması lazım. Çok zor değil. Bu zamana kadar bunların çoktan yapılması gerektiğini düşünüyorum” dedi.

 

SİYASETÇİYE GÜVEN AZALDI

Çerkezköy’ün kabuğunu kırması gerektiğini belirten Akay, “Bu anlamda da projelerimiz var. İl genel meclisi Çerkezköy’ün kültür merkezi adına bir bütçe ayırdı. Bunu maalesef kullanamadık. Hemşerilerimizin sokağa çıkma taleplerini görüyoruz. 10 yıldır Çerkezköy’ü iktidar partisinin belediye başkanı yönetiyor. Maalesef saydığımız konularda bir çalışma yapamadılar. Yapılan şeyler tabiî ki var ama bugün iktidar partisinde olan bir ilçe belediyesinin konumu gerçekten çok yetersiz. Büyükşehir Çerkezköy, Veliköy ve Kızılpınar’a doğru ve iyi yatırımlar yapacak, biz de ilçe belediyesi olarak çalışmalarımızı uyum içinde sürdüreceğiz” diye konuştu.  Gittikleri her yerde siyaset ve siyasetçiye güveninin azaldığını gördüklerini kaydeden Akay, “Rakiplerimden biri Çerkezköy’de 2 dönemdir belediye başkanı, diğeri Kızılpınar’da 2 dönemdir belediye başkanı. Ben bu dönem kendi adıma avantajlıyım. Kazanırsam 5 yıl sonra vatandaşa aynı rahatlıkla cevap vermek isterim” dedi.

 

SUÇLAMALARLA KARŞI KARŞIYA KALDIK

Çorlu’da yaşadığı şeklindeki iddialara da cevap veren Vahap akay, “Çorlu’da bir evim var. Eşimin işi dolayısıyla evlenmeden önce oraya yerleşmek zorunda kalmıştık. Daha sonra eşimin işine Çerkezköy’de devam etmesi nedeniyle İstasyon Mahallesi’ne yerleştim” dedi. “Meclis üyelerini oluştururken Türkiye mozaiğini mi yoksa Çerkezköylüleri mi seçtiniz” sorusuna da cevap veren Akay, “Benim için her gün bir şeyler diyorlar. Çerkezköy için siyaset yapmak için yola çıktım. Ben listeyi yaparken herkesi kucaklamak görüşündeyim. Bunu büyük ölçüde başardığımı düşünüyorum. Hayatımın hiçbir döneminde de hiç böyle bir ayrımın içine girmedik. Siyasetin içine girince böyle suçlamalarla karşı karşıya kaldık” açıklamalarında bulundu.

 

ŞEFFAFLIK GEREKİYOR

Bağlık Köprüsü’nün ve Atatürk Viyadüğü’nün sorun olarak Çerkezköylü’lerin karşısında olduğunu belirten Akay, “Şehir böyle bir girişi hak etmiyor. 2 ayrı sosyal projemiz var. Bunlardan biri aşevi projesi, diğeri de gıda bankası projesidir. Amacımız siyasallaşmış yardım anlayışını ortadan kaldırmak” dedi. Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’in 10 yılda yaptığı en güzel projenin ‘Engelliler Yaşam Evi’ projesi olduğunu kaydeden Akay, “Çerkezköy’de yollar bir defa yapılıp on defa sökülüyor. Bir plansızlık, programsızlık var. Kaynakların doğru kullanılamamasının, Çerkezköy Belediyesi’nin yaşadığı mali sıkıntıların sebebinin bunlar olduğunu düşünüyorum. Belediye doğru yönetilmiyor. Kafalardaki soru işaretlerinin tamamının kalkması için şeffaflık olması lazım” dedi.

 

Haber / Gökhan YILMAZ