Çerkezköy'ün en büyük kaybı

Vergi Haftası dolayısıyla Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay'ı makamında ziyaret eden İlçe Vergi Dairesi Müdürü Hacı Şimşek, ilçede faaliyet gösteren büyük firmaların merkezlerinin İ

GÜNDEM 25.02.2014 17:30:00 0
Çerkezköy

Çerkezköy Vergi Dairesi Müdürü Hacı Şimşek, bu yıl 24 Şubat-2 Mart tarihleri arasında kutlanacak olan vergi haftası kapsamında dün saat 10.00’da Çerkezköy Kaymakam’ı Metin Kubilay’ı makamında ziyaret etti.

 

VERGİ ÖDEMEK KUTSAL BİR GÖREVDİR

 

Bu yıl 25’incisi kutlanan Vergi Haftası kapsamında Gelir Uzmanı Adem Güneş, Gelir Uzman Yardımcısı Seda Güngör ve Pınar Yirmibeş ile birlikte Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay’ı ziyaret eden Çerkezköy Vergi Dairesi Müdürü Hacı Şimşek, müdürlüğün çalışmaları ile ilgili bilgi verdi. Ziyaretten dolayı Hacı Şimşek’e ve beraberindekilere teşekkür eden Kaymakam Kubilay, “Vergi haftanız kutlu olsun. Türkiye’de tüm kamu hizmetleri vergilerle olmaktadır. Bu haftada vergi bilincinin genç kuşaklara aktarılması önemlidir. Sizlere çalışmalarınızda başarılar diliyorum. Vergi ödemek gerçekten kutsal bir görevdir. Hangi sektörde olursa olsun vergisini düzenli ödeyen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

İSTANBUL ARAÇLARI, PLAKALARINI 59’A DÖNÜŞTÜRÜYOR

 

Vergiyi genç kuşaklara aktarmaya çalıştıklarını kaydeden Hacı Şimşek, öğrencilerin vergi bilincinin gelişmesine katkı sağlamak amacıyla hafta boyunca Çerkezköy’deki çeşitli okullara ziyaret gerçekleştireceklerini kaydetti. Şimşek, “2013 yılında Çerkezköy Vergi Dairesi’nde tahakkuk ve tahsilat oranı yüzde 83.2 olarak gerçekleşti. Tahakkuk bedeli 446 milyar 7 milyon 451 bin TL, tahsilat ise 370 milyar 294 milyon 954 bin TL oldu. 2013 yılı sonunda 8 bin 914 mükellefimiz var. 25 bin civarında kayıtlı motorlu taşıyıcımız var. Bu rakamlar son günlerde artıyor. Özellikle İstanbul plakalı araçlar sigorta ücretinin yüksek olması nedeniyle plakalarını 59’a dönüştürüyorlar” dedi.

 

TEKİRDAĞ İLK ON İÇİNDE YER ALIYOR

 

2012 yılına göre Çerkezköy Vergi Dairesi’nde tahsilatta yüzde 8.6, tahakkuk oranında ise yüzde 8.9 artış olduğunu kaydeden Şimşek, “Türkiye genelinde Tekirdağ bu rakamlara göre ilk on içinde yer almaktadır. En büyük tahakkuk ve tahsilat ise Çerkezköy ve Çorlu’da olmaktadır. En büyük kaybımız ise büyük firmaların merkezlerinin İstanbul’da olmasıdır. Tekirdağ Büyükşehir olduktan sonra inşallah paylar düzenli olarak gelecektir. Firmaların araçları bütün işlemlerini burada yapıyorlar ama cezalarını İstanbul’da ödüyorlar” diye konuştu.

 

Haber / Gökhan TEKER