Sınırda 16 kilometrelik kuyruk oluştu

Bulgaristan Kaptan Andreova Sınır Kapısı'ndaki inşaat çalışmaları nedeniyle Edirne Kapıkule Sınır Kapısı'nda Avrupa'ya gitmek üzere bekleyen TIR'lar, 16 kilometrelik kuyruk oluştu

GÜNDEM 24.02.2014 19:02:00 0
Sınırda 16 kilometrelik kuyruk oluştu

72 SAATTİR BEKLİYORUZ

Bulgaristan Kaptan Andreova Sınır Kapısı’nda inşaattan kaynaklanan aksamalar nedeniyle Kapıkule tarafında TIR’lar uzun kuyruklar oluşturdu. Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Yalçın, Kaptan Andrevo kapısının yaklaşık 1 yıldan beri inşaat aşamasında olduğunu belirterek, gerekli görüşmeleri yaparak geçişlerin hızlanmasını talep ettiklerini belirtti. TIR şoförleri ise, 3-4 günden beri Kapıkule’de kuyrukta beklediklerini söylediler. Günlerden beri oturarak beklemesinden dolayı ayaklarının davul gibi şiştiğini belirten Uğur Kaya isimli TIR şoförü, 72 saattir TIR kuyruğunda beklediğini dile getirerek, “İçeri girmemiz akşam saat 18.00’i bulur. Bulgaristan’a geçmemiz saat gece 01.00 olur diye düşünüyorum” dedi.

 

 BULGARİSTAN İŞİ YAVAŞLATIYOR

Şoför Ahmet Aydoğdu ise, Cuma gecesi saat 01.30’de geldiğini belirterek, hala daha Kapıkule’den içeriye giremediğini söyledi. Kuyruğun Bulgaristan sınır kapısı inşaatından kaynaklandığını söylediklerini ifade eden Aydoğdu, “Yetkililerin bu soruna çözüm bulmaları gerekli” dedi. Cuma gecesi 14’üncü kilometreden kuyruğa girdiğini belirten Alpay Işık isimli TIR şoförü de, Bulgaristan’ın kendilerine eziyet yaptığını söyledi. Daha önce de dozvola sorunu çıkardıklarını dile getiren Kaya, “Şimdi de bir inşaat sorununu bahane ediyor. İnşaat yeni başlamadı ki, 1 yıldan beri var bu inşaat. Bulgaristan’ın özellikle işi yavaşlattığını düşünüyorum” diye konuştu.

 

KAPASİTE YÜZDE 30 DÜŞTÜ

Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Yalçın, Bulgaristan tarafının genişletme inşaat çalışmasından dolayı sahanın sadece bir tarafının kullanıldığını söyledi. Bulgaristan tarafının sadece bir tarafının çalışmasından dolayı yaklaşık yüzde 30 civarında kapasite düşüklüğü olduğunu kaydeden Yalçın, “Çıkmayı bekleyen yaklaşık 14 kilometre, girmeyi bekleyen yaklaşık 10 kilometre TIR kuyruğumuz var. Karşı tarafla devamlı görüşüyoruz, en kısa zamanda inşallah normale dönecek. Sahanın müsait olmamasından kaynaklanan bir durum, şu an Hamzabeyli Sınır Kapısı kapasitenin üzerinde çalışıyor. Yaptığımız görüşmeler neticesinde gerçekleşen inşaatın biraz şekil değiştirdiği, giriş çıkış için az bir kısmında inşaatın devam ettiğini belirttiler. Görüşmeler neticesinde birkaç peron bugün açıldı, inşallah en kısa zamanda kuyruk azalacak” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Gökhan YILMAZ