Cemaat, bürokrasiyi beklemedi

Çorlu'da restorasyonuna 3 yıl önce başlanılan 561 yıllık tarihi Çorlu Fatih Camii'nin resmi açılışı Bakanlık tarafından ertelendi. Cemaatin duruma tepki göstermesi üzerine tarifi cami sessiz bir

GÜNDEM 24.02.2014 17:27:00 0
Cemaat, bürokrasiyi beklemedi

Çorlu’da açılışını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı ve restorasyonu müteahhit firma tarafından yaklaşık 1 ay önce tamamlanan 561 yıllık tarihi Çorlu Fatih Camii'nin İstanbul Vakıflar 1. Bölge Müdürlüğü tarafından teslim alınmadığından dolayı ibadete açılamadığı öne sürülmüştü.

 

AÇILIŞ ERTELENDİ

Resmi açılışına Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın geleceği iddia edilen Fatih Camii'nin açılışı ikinci emre kadar ertelendi. Konu ile ilgili Cuma hutbesinde açıklama yapan Çorlu Müftü Yardımcısı Mehmet Bican, "Tarihi Fatih camimizin esasen bugün resmi bir açılış yapılacaktı. Ama resmi açılış, Bakanlığımız uygun göreceği uygun bir tarihe ve ikinci bir emre kadar ertelenmiştir. İleri ki günlerde resmi bir açılış yapılacaktır" dedi.

 

CUMA NAMAZI İLE İBADETE AÇILDI

Tarihi cami, vatandaştan gelen tepkiler üzerine Cuma namazı ile birlikte sessiz sedasız ibadete açıldı. Camiyi çok beğenen vatandaşlar, "Çok güzel olmuş emeği geçenlerden Allah razı olsun" dedi. 3 yıl süren restorasyon sonrasında ibadete açılan Fatih Cami'sindeki ilk Cuma namazına Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan, Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak ve çok sayıda vatandaş katıldı. Çorlu Fatih Camii'nin Fatih Sultan Mehmet'in süt annesi Daye Hatun tarafından 1453 yılında İstanbul'un fethinden önce inşa ettirildiği biliniyor.

 

Haber / Ahmet KILAVUZ