"Can Suyu Projesi" Edirne'de devam ediyor

Edirne Emniyet Müdürlüğü koordinasyonluğunda, Edirne Belediyesi işbirliği ile yürütülen 'Cansuyu Projesi' kapsamında madde bağımlılığı ile mücadele bilgilendirme semineri de Aile Sosyal Politikalar

GÜNDEM 21.02.2014 18:19:00 0

BAĞIMLILIK YAPAN MADDELERDEN UZAK DURUN

Edirne Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlar Müdürlüğü’nden polis memuru Hatice Barışık Demir ile Edirne Belediyesi Aile ve Evililik Danışmanlığı Birimi personellerinden Uzm. Psikolojik Danışman Esra Selvi, Çocuk Esirgeme Kurumu’ndaki kız ve erkek öğrencileri ziyaret ederek gençlerin her türlü madde ve kötü alışkanlıklardan uzak durmasının önemiyle ilgili bilgi verdi. Selvi, gençlerin gelecekten umutlu bireyler olarak yetişmeleri ve sağlıklı nesiller oluşabilmesi için her türlü bağımlılık yapan maddeden uzak durmaları gerektiğini söylerken bağımlılığa giden yolun sigarayla başladığını ve gençlerin arkadaş seçimlerine dikkat ederek kendilerini korumalarının önemine dikkat çekti.

 

İŞBİRLİĞİ, YARARLI SONUÇLAR DOĞURACAK

Polis Memuru Barışıkdemir ise, her türlü kaçak ürün ve bağımlılık yapan maddelerin finans kaynağının terör ve terör örgütleri olduğunu belirterek gençleri uyanık olmaya davet etti. Barışıkdemir, vatandaşlardan gelen her türlü ihbarın emniyet için önemli olduğunu ve bu gibi durumlarda polis ile iş birliği içinde olunmasının daha yararlı sonuçlar doğuracağını vurguladı. Yetkililer, öğrencilerin ilgisinin büyük olduğunu söyleyerek, yapılan çalışmadan dolayı Emniyet ve Belediye personellerine teşekkür ettiler ve bu tür bilgilendirme seminerlerinin faydalı olduğunu ve devamının getirilmesini talep ettiklerini söylediler.

 

Haber / Gökhan TEKER