Çetinkaya, "Engelli minibüsüne ihtiyacımız var"

Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, dün sat 14.00'da düzenlediği basın toplantısında derneğin engelli minibüsü ihtiyacını gidermek amacıyla Cumhurbaşk

GÜNDEM 19.02.2014 18:23:00 0
Çetinkaya,

ÖRNEK ÇALIŞMALARA İMZA ATTIK

Yaptıkları birbirinden önemli çalışmalarla evlerinden çıkamayan engellileri tekerlekli sandalye ve akülü sandalye ile buluşturduklarını belirten TSD Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, “Engellilerimizi evlerinden çıkarmanın mutluluğunu yaşadık. Engellilerden oluşan folklor ekibi, tiyatro ekibi, sema ekibi ve Türk Sanat Müziği korosu ile gurur duyuyoruz. Türkiye’de ilk ve tek olan engellilere ait 6 katlı merdivensiz binaya sahip olduk. Yaptığımız çalışmalarla en büyük ihtiyaçlarımızdan biri olan Rehberlik Araştırma Merkezi’nin ilçemizde açılmasını sağladık. Şimdi de merkeze gitmemizi sağlamak için engelli minibüs ihtiyacımızı karşılamak istiyoruz” dedi. Dernek olarak okullara gidip ‘Bizler engelli kaldık siz kalmayın’ konulu sunumlar yaptıklarını dile getiren Çetinkaya, “Bu etkinliklere tekerlekli sandalyeli arkadaşlarımızı götüremiyoruz. Hem onları bu etkinliklere götürebilmek hem de arkadaşlarımızın daha sosyal olmalarını sağlamak için bir engelli minibüsüne ihtiyacımız var” dedi. 

 

ŞAHİN’DEN DE DESTEK İSTEYECEĞİZ

Çerkezköy Belediyesi’ne ait engelli aracının yetersiz kaldığını ifade eden Hayrettin Çetinkaya, “Bu araç, engelli çocuklarımızı okullarına götürüyor ve çok sık arıza yapıyor. Bunun dışında aracı almak istediğimizde her defasında dilekçe yazmamız gerekiyor. Bu da bizim için sıkıntı oluyor. Derneğimiz, Başkanlar Kurulu’nu yapmak üzere 14 Mart’ta 9 yönetim kurulu üyesi ile birlikte Gaziantep’e gideceğiz. Bu toplantıda torba yasada engellilerin haklarını görüşeceğiz. Keşke bu torba yasayı hazırlarken derneğimizin genel merkezi ile istişare yapılsaydı. Gaziantep’te AK Parti Belediye Başkan Adayı olan ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı döneminde Çerkezköy’e gelerek binanın açılışını yapan Fatma Şahin ile de görüşerek engelli minibüsü konusunda kendisinden de destek isteyeceğiz” dedi.

 

Haber / Ahmet KILAVUZ