Yüceer, "Basın hürdür, sansürlenemez"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından basına sansür uygulandığını öne süren CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, TBMM Başkanlığına, Başbakan Erdoğan'ın yanıtlaması

SİYASET 14.02.2014 19:10:00 0
Yüceer,

SADECE GERÇEĞİN PEŞİNDEKİ KALEMLER HER ZAMAN VAR OLACAKTIR

 

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, AK Parti iktidarının, sadece kendi bakış açısını yansıtan “tek sesli” bir basın oluşturmak idealiyle muhalif medya üzerinde ısrarlı biçimde baskı ve yıldırma politikası izlediğini iddia etti. AK Parti’nin, basın özgürlüğünü ayaklar altına aldığını ancak Türkiye’de meslek onurunu asla yok edemeyeceğini söyleyen Candan Yüceer, “Medyaya, hükümet komiseri atayanlar bilmelidirler ki sadece gerçeğin peşindeki kalemler her zaman var olacaktır. Gerçekler elbette gün ışığına çıkacaktır. Başbakan ve onun çevresi gerçekleri söylemekten asla korkmayan bir kuşaktan korkmaktadır. Ama başta Başbakan bilmelidir ki sansürle, yıldırmayla, medya gruplarını satın almayla basının önüne engeller koyamayacaktır” dedi.

 

TALİMATINIZLA İŞİNE SON VERİLEN GAZETECİLER OLDU MU?

 

Türkiye’de basın özgürlüğünün doğruluk ve tarafsızlık ilkelerinden taviz vermeden, hiçbir baskı, tehdit ve sansüre maruz kalmadan gazetecilerin görevini doğru bir şekilde yerine getirmesi için Anayasa ile güvence altına alındığının altını çizen Yüceer, “Basın hürdür, sansür edilemez. Başbakan Erdoğan, Anayasal suç işlemektedir” dedi. Yüceer, Başbakan Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle TBMM’ye, “İktidarınızda artık normal bir hal alan "basına sansür" uygulamaları için siz ya da arkadaşlarınız, başka hangi TV, gazete ve yöneticilere talimat verdiniz? Medya yöneticilerine sansür uygulamak için görevlendirdiğiniz çalışma arkadaşınız var mıdır? Anayasa’nın “Basın hürdür, sansür edilemez” hükmüne karşın müdahaleleriniz Anayasa’ya aykırılık teşkil etmiyor mu? Muhalefet liderlerinin sözlerine ambargo koymak, milli iradenin susturulması değil midir? Sizin ya da arkadaşlarınızın talimatıyla işlerine son verilen gazeteciler olmuş mudur? Bu gazeteciler kimlerdir?” sorularını yöneltti.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ