18 bin öğrenci sağlık taramasından geçecek

Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu ile Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç "Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Yurtlarında Kalan Öğrencilere Sağlık Taraması Yapılmasın

GÜNDEM 13.02.2014 17:39:00 0
18 bin öğrenci sağlık taramasından geçecek

DANIŞMANLIK HİZMETİ DE VERİLECEK

 

Protokol ile “öğrencilerin sağlığın geliştirilmesi”, “sağlık taramaları”, “sağlık okuryazarlığı” ile “sağlık hizmet talebinin” artırılması hedefleniyor. Çalışmalara pilot olarak seçilen Ankara, İstanbul, Diyarbakır, Erzurum, Trabzon, Antalya, İzmir, Balıkesir ve Tekirdağ’da başlanacak. Bu illerdeki yurtlarda kalan 18 bin öğrenciye; göz, cilt ve diş hastalıkları konusunda bilgilendirme ile sağlık taraması yapılacak. İşlem sonunda gerek görüldüğünde gençler, ilgili sağlık kuruluşuna yönlendirilecek. Bunun yanında beslenme, fiziksel aktivite vehijyen konularında da danışmanlık hizmeti verilecek. Pilot uygulamanın ardından sağlık çalışmaları Türkiye geneline yayılacak.

 

ÖNEMLİ BİR ADIM ATMIŞ OLDUK

 

Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, iki bakanlık olarak önemli bir protokolle imza attıklarını belirterek, “Nüfusun önemli bir bölümünü oluşturan gençlerin sağlığı, uzun vadede toplumun kalkınmasında büyük önem taşıyor. Türkiye’de her dört kişiden biri 10-24 yaş aralığında yer alıyor. Gençler, genellikle “sağlıklı” kabul edilen grupta olmalarına rağmen, dünyada hastalık yükünün yüzde 15’ini oluşturuyor. Sağlıklı gençlerle sağlıklı bir gelecek inşa etmek için bugün imzaladığımız protokol ile önemli bir adım atmış olduk. Bu kapsamda gençlerimizin sağlığının korunması, geliştirilmesi ve farkındalığın oluşturulması için yapacağımız çalışmalarla Sağlık Bakanlığı olarak önemli bir sorumluluğu yerine getirilmiş olacağız. ”

 

SAMİMİ BİR DUYARLILIĞIMIZ VAR

 

Koruyucu sağlık hizmetlerinin önemine dikkat çeken Bakan Müezzinoğlu, bu konuda toplumsal yapının her aşamasında gerekli bilincin oluşması için Sağlık Bakanlığı’nın yoğun bir çaba sarf ettiğini söyledi. Müezzinoğlu, “Geçlerimiz, geleceğimizin teminatı, yarınlarımızın mimarlarıdır. Bu noktada onları çok önemsiyor ve sağlıklı olmalarını istiyoruz. Bugün imzaladığımız protokol de bunun gereğidir” ifadelerini kullandı. Vatandaşların sağlık hizmetlerine ulaşması sürecinde engellerin ortadan kaldırılması için son 11 yılda önemli bir strateji geliştirdiklerini vurgulayan Sağlık Bakanı Dr. Müezzinoğlu, “Sağlık Bakanlığı olarak vatandaşlarımızı sağlık hizmetine ulaşması konusunda bir engel kalmaması için samimi bir duyarlılığımız var. Bunu da geçtiğimiz 11 yılda başarı ile bu günlere getirdik ve inşa ettiğimiz sağlık sistemimiz bugün vatandaşlarımız başta olmak üzere dünyanın takdirini kazanıyor” diye konuştu.

 

Haber / Gökhan TEKER