Veliköylü Osman Türkiye 1'incisi oldu

Kahramanmaraş'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıldönümü münasebetiyle Kahramanmaraş Belediyesi, Millî Eğitim Müdürlüğü ve Bilim ve Sanat Merkezi işbirliği ile ortaokul öğren

GÜNDEM 12.02.2014 17:43:00 0
Veliköylü Osman Türkiye 1

YARIŞMAYA 2 BİN 403 ÖĞRENCİ KATILDI

 

Bu yıl Kahramanmaraş Belediyesi, Milli Eğitim Müdürlüğü, Bilim ve Sanat Merkezi işbirliği ile düzenlenen yarışmaya resim dalında bin 100, şiir dalında 981 ve kompozisyon dalında 322 olmak üzere toplam 2 bin 403 öğrenci katıldı. Komisyonun yaptığı değerlendirme neticesinde yarışmaya kompozisyon dalında katılan Veliköy Belediyesi Ortaokulu öğrencisi Osman Karamık 322 eser üzerinden Türkiye birincisi oldu. Kahraman Maraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yılı münasebetiyle düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında Türkiye birincisi oldukları için mutlu olduklarını kaydeden Okul Müdürü Ercan Erdem, “Yarışmaya katıldıktan sonra öğrencimiz Osman Karamık ve diğer öğrencilerimiz öğretmenimiz Süveyla Belek’in katkılarıyla eserlerini daha da olgunlaştırmaya çalıştılar. Eserlerimizi yarışmaya gönderdiğimizde ise başarı elde edeceğimiz ümidimiz vardı. Bu da yarışmanın sonunda bizi şaşırtmadı. 322 eser içersinden birinci olmamız bizi fazlasıyla gururlandırdı” diye konuştu.

 

ÖĞRENCİLERİMİZİN BAŞARISI BİZLERİ HER ZAMAN ONURE EDİYOR

 

Eserin çok anlamlı olduğunu kaydeden Erdem, “Bir edebiyat öğretmeni olarak hakikaten eseri okuduğumuzda duygulandım ve bu eserin ödülü sonuna kadar hak ettiği izlenimi oluştu. Bizlerde öğretmenler olarak öğrencilerimizin başarılarını geliştirmek adına çocuklarımızı düşünen, üreten ve sorgulayan bireyler olması adına elimizden gelen çabayı göstermeye hazırız. Ümit ediyoruz ki bu başarılarımız artarak devam etsin. Öğrencilerimiz iyi yazabilip, ifade edebilip, düşünebilsinler. Bunun sonuncunda da ülkemiz kalkınıp gelişsin. 10 Kasım ve 24 Kasım’da yapılan etkinliklerde de birincilikler elde ettik. Okul olarak el ele vererek birlikte hareket ederek başarılar geldiğini kanıtlamış olduk” dedi. Yarışmada dereceye giren öğrencilerden Osman Karamık’a 2 bin TL para ödülü, öğretmen Süveyla Belek’e ise laptop hediye edildiğini kaydeden Erdem, “Maddiden öte Türkiye genelinde okulumuzun başarı göstermesi anlamlıdır. Vatan ve millet diyarında Tekirdağ’ın ismini duyurmak bizleri mutlu etti. Okulumuz da kültürü genişletmek istiyoruz. Sürekli hazırlıklarımızı yaparak öğrencilerimizi çok öncesinden hazırlayıp, okuma kültürünü artırıp bilgi kültür düzeni artırmayı hedefliyoruz. Öğrencilerimizin başarısı bizleri her zaman onure ediyor. Bizler öğretmenler olarak geleceğimiz olan çocuklarımız yazarken de düşünebilin olmasını istiyoruz” dedi.

 

“ÇOK MUTLUYUZ”

 

Böyle bir mutluluğu Veliköy’de yaşadığı için çok onur duyduğunu kaydeden Veliköy Belediyesi Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Süveyla Belek, “Bu mutluluğu Ordu’da ailemin yanında öğrendim. Öğrencimiz okulumuzda gayet başarılı bir öğrenciydi.  Bu tür yarışmalara katılmayı kültür haline getirmeyi hedefliyoruz. Büyük bir çalışmanın ve emeğin araştırmanın sonucudur. Osman Karamık yazısını getirdikten sonra beş defa tekrar tekrar genişletildi. Birlikte çalıştık ve üzerinde emek verdik. Sonucunda çok güzel bir ödüle sahip olduk. Maddi ödülün yanında bize sağlanan manevi ödüller bizi mutlu etti. Türkiye’nin her yerinden gelen öğrencileri tanıdık ve hayat hikâyelerini öğrendik. Bizi el üstünde tuttular” ifadelerini kullandı.

 

KATILDIK VE TÜRKİYE BİRİNCİSİ OLDUK

 

Bu başarının sadece Osman’ın değil bütün okulun başarısı olduğunu kaydeden Belek, “Bu başarı hepimizin hayatına çok güzel katkılar sağlayacaktır. Öğrencilerimiz artık özgüvenli bir şekilde yarışmaya katılmak isteyecekler. Öğrencilerimiz bundan sonra daha çok yazmaya ve kendilerini ifade edeceklerini düşünüyorum. Türkiye genelinde düzenlenen böyle yarışmalara başarı sağlayamayız diyerek katılım olmuyor. Biz katıldık ve Türkiye birincisi olduk. Bu başarının devamının da geleceğini düşünüyorum” dedi. Yarışmanın içerisinden de bahseden Belek, “Biz bu yarışmaya kurumnet üzerinden katıldık. Yarışma şartnameleri geldi. Bize ayrıntılı olarak bilgilerimi verdik. Bir ay önceden bu yarışmanın duyurusunu aldık. Yarışmaya son gün olan 24 Ocak yarışmada yer alan eserlerimizi gönderdik. 6 gün boyunca komisyon tarafından eserler incelendi.  Dereceye giren eserlerde 4 Şubat tarihinde Kahramanmaraş Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nün sitesinde açıklandı.  9 Şubat tarihinde ise Kahramanmaraş Necip Fazıl Kısakürek kültür merkezinde ödül töreni yapıldı. Ödül törenine dereceye giren bütün öğrenciler ve öğretmenler katıldı. Başarımızı öğrenciler ile paylaştık. Bundan sonra ki yarışmalara daha yürekli katılacaklarını söylüyorlar” açıklamalarında bulundu.

 

TEŞEKKÜR ETTİ 

 

Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıldönümü münasebetiyle Kahramanmaraş Belediyesi, Millî Eğitim Müdürlüğü ve Bilim ve Sanat Merkezi işbirliği ile ortaokul öğrencileri arasında düzenlenen Geleneksel 5. “Madalyalı Kahraman Şehir” konulu kompozisyon yarışmasında Türkiye birincisi olan Osman Karamık’ta yaşadığı mutluluğu dile getirerek “ Gerçekleşen yarışma öncesinde öğretmenlerimiz yazı yazmamızı istediler. Bir aylık süreç içinde araştırmalarımızı yaptık ve yazımıza başladık. Öğretmenlerimiz ile bu yazdığım yazı üzerinde çok değişiklik yaptık. Birinci olduğumuzu duyunca çok sevindik. Kahramanmaraş’ta bizleri çok iyi ağırladılar. Arkadaşlarım da yaşadığımız birincilikte çok sevindiler. Bu başarı sadece benim başarım değil bütün okulun başarısıdır. Bana destekleri olan aileme, Okul Müdürüm Ercan Erdem, Türkçe öğretmenim Süveyla Belek’e, öğretmenlerimize ve arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

 

Haber / Gökhan YILMAZ