Cem Vakfı üyeleri gönüllerince eğlendi

Cem Vakfı Kapaklı Şubesi tarafından Pazar günü saat 14.00'da Çerkezköy Kapalı Spor Salonu'nda Konser ve Halay Organizasyonu düzenlendi.

GÜNDEM 10.02.2014 15:02:00 0
Cem Vakfı üyeleri gönüllerince eğlendi

KATILIM YOĞUN OLDU

Gerçekleşen programa CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan İnce, İl Genel Meclis Üyesi Zeki Gürcün,  AK Parti Çerkezköy İlçe Başkan Vekili Selda Yeşil, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Saim Özkan, CHP Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Vahap Akay, MHP Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Koray Önsel, Cem Vakfı Kapaklı Şubesi Başkanı Hüseyin Taş, siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

“YAZILI VE SÖZLÜ KAYNAKLARLA BU GÜNE TAŞIMIŞTIR”

Programın açılış konuşmasını Cem Vakfı Kapaklı Şubesi Başkanı Hüseyin Taş gerçekleştirdi. Programa katılanlara teşekkür ederek konuşmasına başlayan Taş, “Konuşmam da iki konuya dikkat çekmek istiyorum. Öncelikle alevilik tarihi ve bugünün koşullarına değinmek istiyorum.  Elbette alevi toplumu tarihte çok sıkıntılı dönemler atlatmıştır. Ama diğer yandan dört kapı kırık makamımıza sıkı sıkı sarılmış bir toplumdur. Bu çok önemli bir hassasiyettir. Aleviler tarih boyunca varlığını yaptığı her işin ve duruşun anlamını bilerek korumuştur. Dedelerimiz de bu yolun varlığını yazılı ve sözlü kaynaklarla bu güne taşımıştır” diye konuştu.

“KATKILARIYLA YAŞATMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Konuşmasında bugünün koşullarına değinen Taş, “Medya sayesinde her konuda en küçük çocuğun bile haberi var. Lakin içeriği bilinmemektedir. Bizler alevi kurumları olarak, kültür ve dini konularda her zaman işin özünü aktarmak ve yaşatmak çabası içindeyiz. Kültür ve tarihini unutan, içi boşalan toplumlar yok olmaya mahkumdur. Tarih bunun acı örnekleriyle doludur. Özetle canlar, Hazreti Peygamber’in sözüne Hz.Hüseyin gibi sahip çıkmak niyetiyle elimizden gelini, siz değerli canların katkılarıyla yaşatmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

HALAY ÇEKTİLER

Konuşmanın ardından sahneye Grup Yorum’un eski solistlerinden Hilmi Yarayıcı çıktı. “Şarkışla Türküsü”, “Yiğidin Aslanım”, “Buğday tarlası” gibi birbirinden güzel şarkılarla müzik resitali sunan Hilmi Yarayıcı salonu dolduran vatandaşlar tarafından beğeni ile dinlendi. Programın ilerleyen saatlerinde ise davul zurna ekibi sahneye çıkarak birbirinden güzel halaylarla katılımcıları eğlendirdi.

Haber / Gökhan YILMAZ