"Yeni bir dönem başlayacak"

Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Yönetimi, Öztrak caddesi Köşem mevkiindeki Seçim Bürosu'nun açılışı kapsamında partililerle bir araya geldi.

SİYASET 10.02.2014 13:21:00 0

KATILIM YOĞUN OLDU

 

Seçim Bürosu’nun açılışı önceki gün saat 14.00’da gerçekleştirildi. Açılış Töreni’ne CHP’li Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, CHP Tekirdağ İl Başkanı Recep Palabıyık, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Saim Özkan, CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin, CHP’li kapaklı Belediye Meclis Üyeleri, CHP’li Çerkezköy Belediye Meclis Üyeleri, CHP Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adayları ve çok sayıda partili katıldı. CHP yönetimi, Çerkezköylülere, açlışı yapılan Seçim Bürosu önündeki seçim otobüsünün üzerinden seslendi. Törenin açılış konuşmasını CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Saim Özkan yaptı. 

 

BAŞARIMIZ DEMOKRASİNİN VE ÖZGÜRLÜKLERİN ÖNÜNÜ AÇACAK

 

Her seçimde olduğu gibi bu seçim öncesinde de seçmenlerle görüş ve bilgi alış verişi içerisinde olacaklarını söyleyen Saim Özkan, “Bu bürolar sayesinde sizlere daha yakın olmayı ve düşüncelerimizi paylaşmayı hedefliyoruz. Yerel seçimler bizler için çok önemli” dedi. Seçimlerin referandum niteliğinde olduğunu söyleyen Özkan, “Başarımız demokrasinin ve özgürlüklerin önünü açacak. Biz kentlerin kendi kendini yönettiği, kendi kararlarını kendisinin verdiği ve halkın yönetime katıldığı bir belediyecilik anlayışı talep ediyoruz” dedi.

 

CHP’NİN GÜCÜNÜ GÖSTERECEĞİZ

 

CHP’ye verilecek oyların kıymetini çok iyi bildiklerini söyleyen Saim Özkan, “Önce halkın taleplerini dinleyeceğiz, sonra da gereğini yapacağız. Seçimlerde hep beraber AK Parti’ye ve onun ranta dayalı belediyecilik anlayışına son verecek CHP’nin gücünü göstereceğiz. Çerkezköy’de emekten, ezilenden, halktan yana yeni bir siyaset başlattık. Beraber olalım, yeni Çerkezköy’ü beraber yönetelim. 31 Mart sabahı Çerkezköyümüz nefes alacak, hep birlikte bu zaferi kutlayacağız” diye konuştu.

 

BU TABLO, SEÇİMLERİN NETİCESİNİN BELLİ OLDUĞUNUN GÖSTERGESİDİR

 

CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Saim Özkan’ın ardından, CHP İl Başkanı Recep Palabıyık söz aldı. Açılış törenine gösterilen ilgiden oldukça memnun kaldığını ifade eden Palabıyık, “Bu tablo, seçimlerin neticesinin belli olduğunun göstergesidir. Bu zamana kadar Çerkezköy’e en az 10 kez geldim. Fakat ilk kez bir yerel seçimde bu kadar inanmış bir kalabalığı bir arada gördüm. Bu tabloya bakarak, daha şimdiden Vahap kardeşimin Çerkezköy Belediye Başkanlığı’nın hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.  

 

BU SEÇİMLER, GENEL SEÇİMLERİN AYAK SESİDİR

 

Çerkezköylülere, Saray halkının selam ve sevgilerini getirdiğini ifade ederek konuşmasına başlayan Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban ise “Önümüzdeki 30 Mart yerel seçimleri sonraki genel seçimlerin ayak sesleridir. Biz el ele gönül gönüle vererek iktidar mücadelesi içine girdik. Demokrasi mücadelesi veriyoruz. Nihayetinde zafer Cumhuriyet Halk Partisi’nin olacaktır” dedi.

 

DİĞER PARTİLERDEN İNSANLARA DA KUCAK AÇMALISINIZ

 

Törende bir sonraki konuşmayı ise Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı yaptı. Vahap Akay’ın seçimleri kazanıp Çerkezköy Belediye Başkanlığı koltuğuna oturması halinde en az 5 dönem bu görevi başarıyla yerine getireceğinden emin olduğunu belirten İrfan Mandalı, “Bu ışıltıyı gördüğüm için, yıllarca çatısı altında yer aldığım DSP’den istifa ederek, CHP çatısı altında birleşmek adına CHP’ye katıldım” dedi. Konuşmasına Büyükşehir yapılanmasından bahsederek devam eden İrfan Mandalı, “Sizler, AK Parti’den, MHP’den, BBP’den ve diğer tüm partilerden vatandaşımıza da kucak açmalısınız. Ancak bu şekilde büyük bir zafer ile seçimleri kazanabiliriz” dedi.

 

140 MİLYON TL BORCU NASIL YAPTIN?

 

Vahap Akay’ın Çerkezköy için büyük bir şans olduğunun altını çizen İrfan Mandalı, “Birileri meydanlarda, ‘İktidar partisine mensup bir belediye daha iyi hizmet yapar’ diye konuşuyor. Buradan sormak istiyorum. Sen 10 yıldır iktidar partisinin gücü ile yönetiyorsun madem, 140 milyon TL borcu nasıl yaptın?” diye sordu. Mandalı konuşmasının sonunda Vahap Akay’a başarılar dileyerek, “Yolunuz yolumuz açı olsun” dedi.

 

HESAP SORMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK

 

31 Mart’ta 6 oklu CHP bayrağını Çerkezköy Beldiyesi’ne dikeceklerini belirterek konuşmasına başlayan CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, “Çıktığımız bu yol, yalnız Çerkezköy ya da Trakya için değil, tüm Türkiye için çıktığımız bir yoldur. AK Parti’ye, demokrasi düşmanlarına, çiftçiyi hiçe sayanlara, bu ükenin 6 aylık bebeğinin 80 yaşındaki dedesinin ninesinin vergilerini evlerindeki ayakkabı kutularına hapsedenlere hesap sormak için yola çıktık” dedi.  

 

HEMŞERİLİK AYNI CENAZEDE SAF TUTUP, AYNI DÜĞÜNDE HALAY ÇEKMEKTİR

 

Seçim yoluna çıkarken herkesi “hemşeri” olarak gördüklerini ifade eden Emre Köprülü, “Hemşeri olmak aynı yerde doğmak demek değil. Hemşeri olmak aynı kahvede birlikte çay içmektir. Aynı sokakta yürürken birbirine selam vermektir. Aynı cenazede saf tutup, aynı düğünde halay çekmektir. Hdolayısıyla hepimiz hemşeriyiz” dedi. 1994’ten beri süre gelen hasreti sona erdireceklerini söyleyen Köprülü, “Çerkezköy’ün hak ettiği hizmeti alabilmesi için yola çıkıyoruz. Çünkü Çerkezköy’de bugün hala Hikmet Uğraş döneminde yapılan altyapı ile hizmet verilmeye çalışılıyor. Biz, marka değeri yüksek, güçlü bir belediye istiyoruz. Vergi yüzsüzleri listesinde olan bir Çerkezköy’de yaşamak istemiyoruz” diye konuştu. 

 

HEPSİ AKAY’IN ARKASINDA BİRLEŞTİ

 

30 Mart yerel seçimlerinin sıradan bir seçim olmadığını belirten Köprülü, “Bu seçim, halktan toplanan vergileri Suriye’de kafa kesenlere yollayan AK Parti iktidarına ders olacaktır. Kimse unutmasın ki bu ülkede Atatürkçüler yalnız değildir” dedi. 15 Aralık’ta yapılan önceçimde mücadele eden tüm aday adaylarının bugün Vahap Akay’ın arkasında birleştiğini söyleyen Köprülü, seçimlerde Vahap Akay’a ve diğer tüm CHP’li adaylara başarılar diledi. 

 

HALKÇI BELDİYECİLİK ANLAYIŞINI EGEMEN KILACAĞIZ

 

“Bugün umuların arttığı yeni bir gün” diyerek konuşmasına başlayan CHP Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Vahap Akay ise “2 Eylül’den beri mevcut birlikteliği koruyan tüm aday adaylarına teşekkür ediyorum. Bu birliktelik, 25 yıllık sevinç özleminin birlikteliğidir. Çerkezköy’de insanların hasret kaldığı halkçı beldiyecilik anlayışını egemen kılacağız. Herkesten bu anlayışa destek olmasını ve omuz vermesini istiyorum. Önümüzde yeni bir dönem var” dedi. Çerkezköy’ün yaşadığı 10 yıllık eksikliği gidermek için yola çıktıklarını söyleyen Akay, “Geçtiğimiz günlerde AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı seçim büromuzun önünden geçtiğini ve camda asılı olan ‘Çerkezköy’e yeni gelen hemşerim! Hayallerin için ilk oyun Vahap akay olsun’ yazısından rahatsızlık duyduğunu söyledi. Bizim bu söylemimizi samimiyetsizlik olarak değerlendirdi. Ben buradan diyorum ki Çerkezköylüsü de benim hemşerim, Vanlısı da benim hemşerim, Muşlusu da benim hemşerim. Bu topraklarda yaşamaya çalışan herkes benim hemşerimdir. Bundan rahatsız olanlar, bunu samimiyetsizlik olarak değerlendirenler dönüm aynaya baksınlar” ifadelerini kullandı.    

 

ÇERKEZKÖY’DE FARKLI BİR ANLAYIŞLA YOLA ÇIKACAĞIZ

 

Çerkezköylülerin, belediyecilikle ilgili örnekleri, Kapaklı’dan, Saray’dan, Çorlu’dan vermek zorunda kaldığını ifade eden Vahap akay, “30 Mart’tan sonra yeni bir dönem başlayacak. Çerkezköy’ün büyüyen gelişen coğrafyasını Kızılpınar ve Veliköy ile birlikte yeni bir bütün olarak geri döndüreceğiz. Yeni dönemde, Çerkezköy’de farklı bir anlayışla yola çıkacağız. Çerkezköy’ü yeşil alanlara kavuştaracağız. Kültür anlamında bir Çerkezköylü olarak ivme yakalamak istiyoruz. Çerkezköy’ü hak ettiği konuma getirmek istiyoruz” dedi ve tüm Çerkezköylülerden destek istedi. Konuşmaların ardından seçim bürosunun açılış kurdelesi protokol üyeleri tarafından kesildi.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ