Durmuş, "Vanlılar AK Parti'yi destekleyecek"

AK Parti'den istifa ederek Büyük Birlik Partisi'ne geçen ve meclis üyeliği adaylığı için 1'inci sıradan listeye girmeye söz alan Kızılpınar Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Güna

SİYASET 9.02.2014 15:48:00 0
Durmuş,

Çerkezköy, Kızılpınar ve Veliköy’de ikamet eden Vanlıların temsil edildiği bir seçim komisyonu oluşturulduğunu ifade eden Komisyon Başkanı Cemal Durmuş, Komisyon üyeleri Bahiyettin Taş ve İsa Erçil ile birlikte önceki gün saat 16.00’da basın açıklaması düzenledi. 

 

2 AY ÖNCE KOMİSYON KURDUK

 

Vanlıları temsilen yalaşık iki ay önce Seçim Komisyonu oluşturduklarını ifade eden Cemal Durmuş, “Komisyonun oluşturulmasının ardından her hafta gerçekleştirdiğimiz toplantılarla durum değerlendirmesi yaptık. 19 kişiden oluşan komisyon üyelerimizle bir araya gelerek yaklaşan 30 Mart yerel seçimlerinde nasıl bir yol izlenmesi gerektiği konusunda fikir alışverişinde bulunduk” ifadelerini kullandı.

 

SEÇİM YAPILDI

 

Son toplantılarını 6 Şubat Perşembe günü saat 19.00’da yaptıklarını kaydeden Cemal Durmuş, “Bu toplantıda önümüzdeki 30 Mart yerel seçimlerinde Vanlılar olarak nasıl bir duruş sergileyeceğimizi ve hangi partiye destek vereceğimizi belirlemek amacıyla kendi aramızda seçim yaptık. Gizli oylama usulüyle yapılan seçimde 19 komisyon üyesinden 10’u AK Parti’yi, 9’u ise Büyük Birlik Partisi’ni desteklenmesini istedi. Bu sonuçlar doğrultusunda biz Vanlılar olarak seçimlerde AK Parti’yi destekleme kararı aldık. Bunun dışında yapılan hiçbir açıklama ne bizi ne de Vanlı hemşerilerimizi bağlamaz” açıklamalarında bulundu.

 

HİÇKİMSEYE BİR SÖZ VERMEDİM

 

Ahmet Günay’ın Büyük Birlik Partisi’ne geçişi kapsamında düzenlenen toplantıda Seyithan Caferoğlu ile telefonda görüşen Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, Seyithan Caferoğlu’nun da BBP’ye katılacağı ve kendisini destekleyeceği şeklinde telefonda konuştuğunu söylemişti. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Seyithan Caferoğlu ise hiçbir şekilde hiç kimseye destek sözü vermediğini belirterek, “Ne Faruk Korkmaz’a ne de bir başkasına destek sözü vermedim” dedi.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ