İstasyon Camii yıkılacak

Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem başkanlığında gerçekleştirilen Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nın ikinci oturumunda, ilk toplantıda komisyonlara gönderilen gündem maddeleri karara b

GÜNDEM 7.02.2014 19:27:00 0
İstasyon Camii yıkılacak

MECLİS 8 EKSİKLE TOPLANDI

 

Çerkezköy Belediye Meclisi Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın 2’nci oturumu dün saat 10.30’da Meclis Toplantı Salonu’nda yapıldı. Toplantıya meclis üyelerinden Aynur Düzgünel, Habip Bilgin, Asuman Azak, Aydın Kırıklar, Ahmet Azcan, Yüksel Sevil, Halil Demirkıran ve Türkay Karakaş katılmadı. Toplantının ilk gündem maddesinde Çerkezköy Merkez Eğitim ve Sosyal Hizmetlere Yardım Derneği’nin 496 ada 19 nolu parsel ile 1322 ada 5 nolu parselde plan tadilatı talebi hakkındaki İmar Komisyonu raporu görüşüldü. Bağlık Mahallesi’nde yer alan ve planlarda konut alanı olarak görülen 496 ada 19 nolu parselin konut alanından çıkarılarak özel yurt ve sosyal kültürel tesis alanına dönüştürülmesini kapsayan plan değişikliği komisyon tarafından oybirliği ile kabul edildi. Planlarda konut alanı olarak görünen Ambardere Mevkii 1322 ada 5 nolu parselin konut alanından çıkarılarak özel yurt ve sosyal kültürel tesis alanına dönüştürülmesini kapsayan plan değişikliği ise komisyon tarafından oyçokluğu ile reddedildi.

 

SOSYAL PROJELER YA DA SOSYAL KONUTLAR YAPILABİLİR

 

Konuyla ilgli söz alan CHP’li Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi Mehmet Yıldırım ilçede yurt yapılmasına karşı olmadıklarının altını çizerek, “Ambardere Çerkezköy’ün en güzide mekânlarından biridir. Bundan sonra oraya 4 kat ruhsat verip orayı betonarme haline getirmeye gerek yok. Orada 2 katlı güzel yapılaşmalar var” ifadelerini kullandı. Ambardere’nin planlamasının 16 yıldır çok fazla değişmediğini söyleyen Belediye Başkanı Ali Ertem ise “Burada yeni bir yapılaşmaya, planlamaya gitmemiz lazım. Orayı değerlendireceğiz. Burada sosyal projeler ya da sosyal konutlar yapılabilir” diye konuştu. 496 ada 19 nolu parselle ilgili komisyon kararı meclis tarafından oybirliği ile kabul edilirken, 1322 ada 5 nolu parselde plan tadilatı ile ilgili komisyonun red kararı ise meclis tarafından reddedildi. Bahse konu plan değişikliği meclis tarafından oyçokluğu ile karara bağlandı.

 

PROJE ÇALIŞMALARI BAŞLADI

 

Toplantının bir sonraki gündem maddesinde ise Çerkezköy Müftülüğü’nün 804 ada 5 nolu parselin tahsis talebine ilişkin İmar Komisyonu raporu görüşüldü. Çerkezköy Müftülüğü’nün, İstasyon Camii’nin yıkılmasını ve yerine yeni bir cami yapılmasını talep ettiğini kaydeden Ali Ertem, “Bizim de desteğimizle proje çalışmaları başladı. 300 metrekare civarında oturumu olan bir cami inşaatı yapılacak. Müftülük tarafından ayrıca caminin etrafında ayrı bir parselde kuran kursu yapılması talebi de geldi” dedi. Mülkiyeti belediyeye ait olan 804 ada 5 nolu parselin kuran kursu yapılması amacıyla hazineye bedelsiz devrinin yapılması meclis tarafından oybirliği ile karara bağlandı. Toplantının son gündem maddesinde ise 1171 ada 1 ve 8 nolu parsellere ilişkin imar planı tadilatı ile ilgili komisyon raporu görüşüldü. Komisyonun oy çokluğu ile reddettiği gündem maddesi meclis tarafından oy çokluğu ile kabul edildi. Bir sonraki toplantı 3 Mart Pzartesi günü saat 14.00’da yapılacak.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ