Revizyon İmar Planı bir kez daha komisyonda

Kapaklı Belediyesi Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısı, dün saat 14.00'da Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi.

GÜNDEM 7.02.2014 16:33:00 0
Revizyon İmar Planı bir kez daha komisyonda

MECLİS 3 EKSİKLE TOPLANDI

 

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’nın başkanlık ettiği toplantıya meclis üyelerinden İrfan Demir, Salih Bezgin ve Kenan Efeoğlu katılmadı. Gündem maddelerinin görüşülmesine geçilmeden önce meclise sunulan 3 adet dilekçenin de gündeme eklenmesi oylamaya sunuldu. 3 dilekçenin gündem maddelerine eklenmesinin oybirliği ile kabul edilmesinin ardından Başkan Mandalı, meclis üyelerini bir dakikalık saygı duruşunda bulunmaya davet etti. Belediye norm kadro cetvellerinde dolu kadro değişikliğinin oybirliği ile kabul edildiği toplantıda daha sonra plan müelliflerinin meclise sunduğu rapor görüşüldü.   

 

3 KATLAR 4 KATA ÇEVRİLDİ

 

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ankara İmar Planlama Harita İnşaat Mühendislik Turizm Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti yetkilisi Ali Araç, “Kapaklı imar planının sorunları ve beklentileri konusunda gerekli çalışmalar yapıldı. Şimdi onay için tekrar meclise sunuyoruz. Daha önce yaptığımız görüşmeler sonucu tespit edilen sorunlar, mevzuata uygunlukları gözetilerek mevcut plana işlendi. Kapaklı genelinde 3 katlar 4 kata çevrildi” dedi.   

 

KOMİSYONUN 2 TALEBİ UYGUN GÖRÜLMEDİ

 

Kapaklı Belediyesi İmar Komisyonu’ndan gelen 2 talebin uygun görülmediğine dikkat çeken Ali Araç, “Komisyondan gelen raporda, ‘12 metrelik taşıt yolları konut+ticaret alanı olacak, yüzde 40 taban alanında yapılaşma olacak ve 5 kat olacak. 15 metrelik taşıt yollarında ise konut+ticaret alanı olacak, yüzde 40 taban alanında yapılaşma olacak ve 6 kat olacak” denildi. Yaptığımız değerlendirmeler sonucu kat artırımı uygun görülmedi. Çünkü ilçenin yüzde 90’ının parselizasyonu yapıldı. Biz en başından beri ada bazlı emsal sistemini savunduk. Kenti yatayda değil, dikeyde toplayalım dedik. Bu 2 madde bizim görüşlerimize uygun değil” dedi.      

 

YİNE KOMİSYONA HAVALE EDİLDİ

 

Amaçlarının insanları ada bazlı yapılaşmaya teşvik etmek olduğunu ifade eden Ali Araç, “Bu talepleri kabul edersek teşviğin önüne geçmiş oluruz. Komisyonun 12 metre ve üzeri yollarda konut+ticaret alanı uygulanması talebi uygun görüldü fakat kat artırımı uygun görülmedi. Böylece, ilçe için kullanılabilir alanları genişletmiş olduk” dedi. Araç, Revizyon İmar Planı ile ilgili yaptığı açıklamanın devamında ise “Ada bazlı yapılaşmada bahse konu ada en az 3 bin metrekare olmalıdır. Böylece yüzde 20 emsal artırımı da söz konusu olabilecektir. İlçede 3 bin metrekareden küçük adalar da var. Bu adalar da birleşerek 3 bin metrekare şartını yerine getirip yüzde 20 emsal artırımından faydalanabilir. Bunun yanında ilçede dağınık haldeki eğitim kurumlarını da oluşturduğumuz kampus alanında topladık” dedi. İlgili gündem maddesi tekrar görüşülmek üzere bir kez daha İmar Komisyonu’na havale edildi. 

 

KOMİSYON RAPORLARI KARARA BAĞLANDI

 

Toplantının bir sonraki gündem maddesinde ise bir önceki toplantıda İmar Komisyonu’na havale edilen gündem maddeleri görüşüldü. Bahse konu gündem maddleri de komisyon raporları doğrultusunda oybirliği ile karara bağlandı. Toplantı, meclise sunulan dilekçelerin ilgili komisyonlara havale edilmesinin ardından sona erdi. Toplantıya, İl Genel Meclis Üyesi Sami İkizler, CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin, Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şube Başkanı Ali Karaca ve vatandaşlar da ilgi gösterdi.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ