Ertem, "Pazar Yeri'ni yenileyeceğiz"

25 Ocak Cumartesi günü gerçekleştirilen Olağan Genel Kurul'da Cevdet Aydemir başkanlığında oluşturulan Çerkezköy Pazarcılar Derneği yeni yönetimi, dün saat 11.00'da Çerkezköy Belediye B

GÜNDEM 7.02.2014 16:25:00 0
Ertem,

PAZARIN İÇİNDEN GÖKYÜZÜNÜ RAHATLIKLA GÖREBİLİYORUZ

 

Çerkezköy Pazarcılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Cevdet aydemir ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri, gerçekleşen ziyarette, pazarcı esnafının Çerkezköy Belediyesi’nden beklentilerini dile getirdi. Çerkezköy Kapalı Pazar Yeri’nin çatısının ömürünü tamamladığını belirten Cevdet Aydemir, “Tabiri caizse pazarın içinden gökyüzünü rahatlıkla görebiliyoruz. Yağmurlu havalarda esnafımız çok mağdur oluyor” dedi.

 

GÜVENLİK KONUSUNDA YETERSİZ KALIYORUZ

 

Pazar Yeri’nin su giderlerinin ve yağmur oluklarının da kullanılamaz hale geldiğini ifade eden Cevdet Aydemir, “Bunların yanında güvenlik görevlimizin bekleyebileceği ve temizlik malzemelerini muhafaza edebileceğimiz bir kabine ihtiyacımız var” dedi. Pazar Yeri’nin güvenliğini, bugüne dek kendi imkânları ile sağlamaya gayret ettiklerini söyleyen Aydemir, “Artık güvenlik konusunda yetersiz kalıyoruz. Bunun için belediyemizden güvenlik konusunda da destek istiyoruz” dedi. 

 

BİZİM GÖRÜŞLERİMİZ DE ALINSIN

 

Çerkezköy Kapalı Pazar Yeri esnafının Çerkezköy Belediyesi’nden bir diğer talebi ise Pazar tezgahları ile ilgli oldu. İlçe dışından bir esnafa Çerkezköy Kapalı Pazar Yeri’nde yer tahsis edilmemesini istediklerini söyleyen Cevdet Aydemir, “Biz belediyemizden, Pazar yeri tezgahı verirken, derneğimizin de görüşlerini almasını rica ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 

ÇERKEZKÖY’DE İKAMET ŞARTI ARIYORUZ

 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Cevdet Aydemir ve yeni yönetimine görevlerinde başarılar diledi. Çerkezköy Kapalı Pazar Yeri’nde tezgâh açacak esnafta, Çerkezköy’de ikamet şartı aradıklarını belirten Ali Ertem, Pazar esnafı ile sürekli istişare halinde olunması için Çerkezköy Belediyesi Zabıta Müdürü Yusuf Kenan Erez’e talimat verdi. Pazar esnafının talep ettiği kabin için de gerekli dosyanın en kısa zamanda hazırlanmasını isteyen Ali Ertem, “Böylece en kısa sürede gerekli kabini tedarik ederek pazarcı esnafımızın kullanımına tahsis edebiliriz” dedi.

 

BETONARME PREFABRİK BİR PAZAR YERİ İNŞA EDECEĞİZ

 

Kapalı Pazar Yeri’nin çatı sorunu hakkında da konuşan Başkan Ali Ertem, “Oraya kalıcı bir çözüm getireceğiz. Pazar Yeri’nin peyder pey yıkarak, daha uzun ömürlü olması için betonarme prefabrik bir Pazar Yeri inşa edeceğiz. Uzay çatı yaparak panel sandviç ile kaplayacağız” dedi. Pazar Yeri ile ilgili gerçekleştirmeyi planladıkları asıl projede yer altı otoparkının da bulunduğunu anımsatan Ertem, “Bunu yapabilmemiz için mevcut Pazar Yeri’ni komple yıkmamız gerekecekti. Gönlümüz böyle olmasından yanaydı fakat pazar esnafımız buna razı gelmedi. Ayrıca, mevcut yeri yıkmaya kalksak, Pazar esnafımıza geçici süreliğine gösterebileceğimiz uygun bir yer de yok” dedi.

 

ÇALIŞMALARA BAŞLAMAK İÇİN HAVALARIN DÜZELMESİNİ BEKLİYORUZ

 

Kapalı Pazar Yeri’nin komple yıkılıp yeniden yapılması halinde maliyetin 3 kat artacağını ve yapım süresinin de uzayacağını ifade eden Ali Ertem, “Bu nedenle Pazar Yerimizi peyder pey yıkarak yenilemeyi daha uygun gördük. Çalışmalara başlamak için havaların düzelmesini bekliyoruz” dedi. Başkan Ertem, Pazar Yeri yanına yapılan otopark alanında ihtiyaç duyulan noktalara güvenlik kamerası koyulması için de ayrıca talimat verdi.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ