'Cansuyu Projesi' seminerleri devam

Edirne İl Emniyet Müdürlüğü koordinasyonunda ve Edirne Belediyesi işbirliği ile yürütülen 'Cansuyu Projesi' kapsamında madde bağımlılığı ile mücadele için bilgilendirme seminerleri mahalle

GÜNDEM 6.02.2014 18:47:00 0

BONZAİ HAKKINDA BİLGİ VERİLDİ

 

Edirne Belediyesi işbirliği ile yürütülen ‘Cansuyu Projesi’ kapsamında Çavuşbey Mahallesi’nde düzenlenen seminere, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu da katıldı. Edirne Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlar Müdürlüğü’nden polis memuru Hatice Barışık Demir ile Edirne Belediyesi Aile ve Evlilik Danışmanlığı Birimi personellerinden Uzm. Psikolojik Danışman Esra Selvi, son zamanlarda tüm Türkiye'de gençler için tehdit oluşturan Bonzai adlı maddenin zararları hakkında detaylı bilgi verdi.

 

KAÇAK ÜRÜNLERİN KAYNAĞI TERÖR ÖRGÜTÜDÜR

 

Uzman Psikolojik Danışman Esra Selvi bu tür maddelerin bağımlılığa giden yola, en sıkıntılı ve en zayıf olunan anlarda arkadaş kurbanı olarak başladığının altını çizerken, "Uyuşturucu madde sizin sorunlarınızı azaltmaz tam tersi birde üstüne madde kullanımı gibi çok daha ciddi bir sorun meydana getirir" dedi. Polis Memuru Barışık Demir ise, her türlü kaçak ürün ve bağımlılık yapan maddelerin finans kaynağının terör ve terör örgütleri olduğunu belirterek gençleri uyanık olmaya davet etti.

 

EĞİTİM SEMİNERLERİ DEVAM EDECEK

 

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, "Edirne Belediyesi olarak gençlerin bağımlılık yaratıcı zararlı madde kullanımlarından uzaklaştırmak adına bu tür seminerler, Edirne’mizin bütün semtlerinde ve okullarda gerçekleştirilmektedir. Bizler siz aile büyüklerini ve gençlerimizi seminerlerimizle bilgilendirerek, çocuklarımızın madde kullanımına yönelmesini engelleyebilmeyi amaçlıyoruz. Madde bağımlılığı konusunda seminerlerimiz devam edecektir. Tabi ki mahallelerimizde farklı konularda eğitim seminerlerimizde devam edecek" diye konuştu.

 

Haber / Ahmet KILAVUZ