Ordu, "Demirbağ'ın gidişine kimse üzülmedi"

Milliyetçi Hareket Partisi Çerkezköy İlçe eski Başkanı Mustafa Ordu önceki akşam saat 18.00'da ofisinde düzenlediği basın toplantısında, Çerkezköy Belediye Meclisi kararı ile yapılmak istenen

SİYASET 6.02.2014 18:41:00 0
Ordu,

AKŞAM YAPTIĞIN AÇIKLAMAYI SABAH UNUTUYOR MUSUN?

 

Çerkezköy Belediye Meclisi tarafından ana caddelerde uygulanması düşünülen Paralı Otopark Sistemi için Bölge İdare Mahkemesi’ne iptal başvurusunun onaylandığını söyleyen Mustafa Ordu, “Mahkemenin iptal kararının ardından Belediye Başkanı Ali Ertem, ‘erekirse vatandaştan para almadan kararı uygularız’ dedi ve üst mahkemeye kararın iptali için başvuruda bulundu. Madem iptal başvurusunda bulunacaktın, neden vatandaşa yalan söylüyorsun? Akşam yaptığın açıklamayı sabah unutuyor musun?” diye sordu.

 

HA ALİ HA VELİ

 

Çerkezköylülerin 1 Nisan sabahından itibaren caddelerde arabasını park ederken para ödemek zorunda kalmamak için 30 Mart’ta sandıkta doğru karar vermesi gerektiğini söyleyen Ordu, “Halkımızın, verdiğimiz mücadeleye sahip çıkmasını istiyoruz. Çerkezköy’de 10 yıldır hakim olan ‘Bal tutan parmağını yalar’ zihniyetine son versinler. Bu zihniyet parmak yalamaktan Çerkezköy’de yeşil alan bırakmadı. Şimdi sıra yollara geldi” dedi. Açıklamalarına CHP Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Vahap Akay’ın, Ali Ertem’e yaptığı ziyareti anımsatarak devam eden Ordu, “Bu ziyarette Ali Ertem ‘seçimi ya ben ya da Vahap Akay kazanacak’ dedi. Zaten belediyeyi 10 yıldır CHP ile birlikte yönetiyorlar. Yani kısacası ha Ali ha Veli. Bu söylemlerle, diğer partilere oy verecek olan Çerkezköylü seçmenlere mesaj veriyor. Aklınca ‘Bana oy vermezseniz seçimi CHP kazanacak’ demeye getiriyor. Bu oyunun bir benzerini de 2009 seçimlerinde yapmıştı. Ancak artık halk uyandı” diye konuştu.

 

ADAYIN KİM OLDUĞU ÖNEMLİ DEĞİL

 

Ali Ertem’in 3’üncü kez aday gösterilmesinin ardından 4 aday adayının istifa edip başka partiye katıldığını söyleyen Ordu, “AK Parti ikiye bölündü, güç kaybetti. Ayrılan arkadaşlar için ileri geri konuşmanın anlamı yok. Geçen seçimlerde de MHP adayı için sağda solda ‘MHP’nin adayı sol kökenli, ona oy vermeyin’ diye dedikodu üretiyorlardı. Bu seçimlerde de diğer adaylar için aynısını yapıyorlar. AK Parti başka partilerden transfer yaptığı zaman parti içerisinde kimse ses çıkarmadı. Kendileri solcu bir ismi partilerine aldığı zaman mübah, başka partiler yapınca günah oluyor. Ertuğrul Günay sol kökenli değil miydi? Asıl olan 45 yıldır bu ülkenin milli değerlerine sahip çıkan MHP’dir. Adayın kim olduğu önemli değildir” dedi.

 

İSTİFASI İLAHİ ADALETTİR

 

AK Parti İlçe eski Başkanı Alaettin Demirbağ’ın istifasını da değerlendiren Ordu, “Türkiye, yüzde 99’u Müslüman olan bir ülkedir. Mümin olan insan ilahi adalete de inanır. Demirbağ’ın hiç kimsenin tasvip etmediği bir şekilde istifa etmesi de ilahi adalettir. Herkes şunu çok iyi bilsin. Ali Ertem’in gidişi Demirbağ’ın kinden daha beter olacak. Demirbağ görevini kötüye kullandı. Altıntaş Kuyumculuk olayı yaşandığı sırada hırsızlıkla itham edilen ve soruşturması devam eden şahsı korumak için mahkemeye gitti. Hakimlere göz dağı verdi. Ben de iktidarda olan MHP’nin İlçe Başkanlığını yaptım ama hiç bir zaman makamımı birilerine gözdağı vermek için kullanmadım. Maalesef bu arkadaşlar ne oldum delisi olmuşlar. Bu nedenle gidişine de kimse üzülmedi” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ