"Kimsenin iradesine kimse ipotek koyamaz"

Kızılpınar Belediye Meclisi Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısı Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz başkanlığında dün yapıldı.

GÜNDEM 5.02.2014 18:23:00 0

KIZILPINAR BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

Saat 14.30’da Kızılpınar Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Cevdet Öztürk, Celal Yeşilyurt,Hüseyin Şenses, Ramazan Çokbilir ve Nihat Malkoç katılmadı. Toplantıyı açmadan önce bir konuşma yapan Başkan Faruk Korkmaz, çalışmalarla ilgili meclis üyelerine bilgi verdi. Belediye olarak çalışmalarda hiçbir zaman taviz vermediklerini kaydeden Korkmaz, “Su depomuz bitti. Bağlantıları devam ediyor, inşallah tam olarak tamamlandıktan sonra suyu vermeye çalışacağız. Bundan sonra halkımız pırıl pırıl su içecek. En kısa zamanda yollarımızın onarımına başlayacağız. Asfalt ihalesini hazırladık. Nisan ayında Çerkezköy belediyesini kazanırsak çalışmalara başlanacak. Ayrıca hemen hizmeti Kızılpınar’dan başlatacağız” dedi.

“MİLLETE KULAK VERDİK”

Siyasetin hızlandığını belirten Korkmaz, “AK Parti’den istifa ettikten sonra hemen BBP’ye geçtik. BBP ise hemen Belediye Başkan adaylığımızı ilan etti. BBP Genel Merkezi’ne ve ilçe teşkilatına teşekkür ediyorum. Bizim AK Parti’den kimseye kırgınlığımız yok. Bizim meselemiz millete hizmet meselesiydi. Ama o hizmetimiz engellendiği için vatandaşlarımızın desteği ile tekrar aday olduk. Milletin sesine kulak vererek aday oldum. Birileri dik durmadı, ihanet ettti diyor. Belediye başkanları milletin malıdır. Millet hizmet istiyorsa biz de hizmet edeceğiz. O dik durmadı, ihanet etti diyenler de başkasına ihanet etmiştir. Millet hizmeti nereden isterse oradan alacaktır. Kimse kusura bakmasın. Bana karşı yapılan dedikodulara da kulak asmıyorum. Kimseye kırgın değilim. Biz çok söyledik ve konuştuk. Milletin sesine kulak verin diye söylemlerimiz oldu. Ama dinlemediler ve sonuçta böyle oldu. Herkes için hayırlısı olur. Önemli olan hizmet yapıp halkın desteğini almaktır” diye konuştu.

İSTEYEN İSTEDİĞİ YERE GİDER

Korkmaz, “Seçim öncesinde adaylar meydanlarda halka kendilerini anlatacaklar. Halk kime teveccüh gösterirse o Başkan olacak. Belediye başkan adayları ne olur çirkin siyaset yapmayın. Hakkınızı ve hukukunuzu bilin. Kimsenin iradesine kimse ipotek koyamaz. Herkes hürdür. İsteyen istediği yere gider ve istediği yerde de siyaset yapar. Ben milletime ve Kızılpınar halkına sonuna kadar güveniyorum. Bu güvenimi deboşa çıkarmayacaklarına inancım sonsuzdur. 30 Mart seçimlerinde milletimiz görecek.  Merkezi sistemle Kızılpınar’a ve Veliköy’e hizmet gelecek. Ne olursa olsun kim kazanırsa kazansın milletin hizmetini ihmal etmesinler ve eşit hizmet yapsınlar” dedi. AK Partili seçmen ile yaşadığı diyaloğu da anlatan Korkmaz, “Geçtiğimiz günlerde kahvehane ziyaretinde AK Partili seçmene elimi uzattığım zaman elini çekti. Sen partiden ayrıldın, ben sevmediğim kişinin elini tutmam dedi.  O kişi de bu partiden o partiye geçerek ihanet etmiştir. Böyle bir zihniyetle hiçbir yere varılamaz. İnsan karşısındakine saygı duyar. Bir de meydanlarda gidip partini anlatacaksın ve oy isteyeceksin. Ne olur kimse gerginlik yaratmasın. Hiçbir arkadaşıma gel benim yanımda siyaset yap demedim. Benim yanımdan ayrılanlara saygı duyarım. Fikri, zikri partisi ne olursa olsun saygı duyarım. 30 Mart bitecek ve hepimiz yine yüz yüze bakacağız” ifadelerini kullandı.

KOMİSYON RAPORU KABUL EDİLDİ

Faruk Korkmaz’ın konuşmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Saygı duruşunun ardından gündemin ilk maddesi olan imar komisyonu raporları görüşüldü. S.S. 61 nolu Minibüsçüler Kooperatif Başkanı Hacı Ali Rişvan’ın talep ettiği beldede oluşan Millet Caddesi üzerindeki İstanbul City palmiye konutlarında ikamet eden vatandaşlar için minibüslerin yolcu almasına ilişkin talebini inceleyen komisyon, talebi oy birliği ile uygun buldu. İlgili komisyon raporu meclis tarafından da oy birliği ile kabul edildi.

GÜNDEM MADDESİ GERİ ÇEKİLDİ

Toplantının bir sonraki gündem maddesinde ise Ali Sökücü’ye ait 178 ada 9-10 parseller, Erol Derin ve Osman Çelebi’ye ait 652 ada 15-15 parseller, Tahsin Bulut’a ait 509 ada 23 parsel ile Erol Derin’e ait 842 ada 1 nolu parseldeki belediye hisselerinin parsel maliklerine satışı görüşüldü. Hisselerin parsel maliklerine satışı konusunda meclis üyeleri arasında kısa bir tartışma yaşandı. Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Korkmaz, “Büyükşehir’e geçmeden satalım. Borçlarımızı öderiz. Kanun zaten satınız diyor” açıklamasında bulundu. Meclisin 2 Mayıs tarihinde aldığı karara İbrahim Eren, Yavuz Kütük ve Nevzat Teker red oyu kullanınca ilgili gündem maddesi geri çekildi. Gündemin bu maddesinden, 2 Mayıs tarihinde alınan kararda encümene yetki verilmesi ve kanunun aynı şekilde devam etmesi kararı çıktı. 

İMAR KOMİSYONUNA GÖNDERİLDİ

Toplantının sonunda ise gündem maddeleri arasına sonradan eklenen İhsan Karakulak tarafından verilen dilekçe görüşüldü. 592 ada 4 parseldeki binanın sehven hatalı yapılarak arka bahçe sınırını aşıp dere tarafındaki yeşil alana girdiği, binanın tecavüzden kurtulacak şekilde plan tadilatı yapılmasını talep etti. İlgili madde de oy birliği ile imar komisyonuna havale edildi.

Haber / Ahmet KILAVUZ