Tokatlılar'dan AK Partiye açık destek

AK Parti Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi Aday Adayı Ayhan Çitil, önceki gün saat 14.00'da düzenlenen programda Tokatlı hemşerileri ile birlikte AK Partiye destek verdi.

SİYASET 4.02.2014 08:54:00 0
Tokatlılar

DESTEK SÖZÜ VERDİ

 

Programın açılış konuşmasını AK Parti Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi Aday Adayı Ayhan Çitil gerçekleştirdi. Çitil, “Geçmiş dönemlerde olduğu gibi AK Parti’ye ve belediye başkanımıza verdiğimiz destek devam edecek. Belediye Başkanımıza başarılar diliyorum. Geçmiş dönemlerde olduğu gibi bu dönemde de AK Partiliyiz. Şahsım ve hemşerilerim adına sizlere söz veriyorum. AK Parti’nin bayrağını Çerkezköy’de dalgalandıracağız” dedi. AK Parti Çerkezköy İlçe Başkan Vekili Selda Yeşil ise “Uzun süren bir aday adaylığı sürecinden sonra, adayımızın Ali Ertem olmasıyla birlikte seçim çalışmalarımızı hızlandırdık. Dernek, STK ve esnaf ziyaretlerimizi sıklaştırarak toplantılarımıza devam ediyoruz. Sizlerden de destek vermenizi bekliyoruz. AK Parti’yi Büyükşehir’de ve Çerkezköy’de zafere taşıyıp Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’a hediye etmek istiyoruz” dedi.

 

HEPİMİZ ÇERKEZKÖYLÜYÜZ

 

Programda daha sonra Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem söz aldı. Çerkezköy’de 81 vilayetten gelen vatandaşların bulunduğunu kaydeden Ertem, “Ben Trabzon’dan geldim. Birileri Erzurum’dan geldi, birileri Samsun’dan geldi, sizler de Tokat’tan geldiniz. Fakat Çerkezköy’ün bir özelliği var. Çerkezköy’e gelen gurbetçi olarak gelmiyor. Geldiği zaman yatırımını da buraya yapıp, ebedi yuvasını Çerkezköy’de kurup, hayatını burada devam ettiriyor. Dolayısıyla hepimiz Çerkezköylüyüz, hep birlikte Çerkezköy’e sahip çıkmaya çalışıyoruz” dedi. Tokatlıların Çerkezköy’ün asli unsurlarından birisi olduğunu kaydeden Ertem, “Çerkezköy’ün yerlisi ne ise, Çerkezköy’de yaşayan diğer vilayetli vatandaşlar ne ise siz Tokatlılar da aynısınız. Buranın birinci sınıf vatandaşlarısınız. Ben burada 10 yıldır Belediye Başkanlığı yapıyorum. Hep sizlerle iç içe olduk. İnşallah bu 10 yılda yapmış olduğumuz hizmetleri görerek doğru bir seçim yaparsınız. Tokatlı hemşerilerimiz makama geldiği zaman hiçbir zaman onları moralsiz bir şekilde göndermedim. Ben buna yürekten inanıyorum, bu konuda bir sıkıntımız yok” diye konuştu.

 

BAŞKA BELEDİYE BAŞKANININ HİZMETİ VARSA BANA OY VERMEYİN

 

Çerkezköy’de kendi döneminde yapılan hizmet dışında hiçbir hizmetin yapılmadığını ifade eden Ertem, “AK Parti’nin bir temsilcisi olarak 10 yıl önce verilen görevi, aynı saflıkla, aynı samimiyetle bugüne kadar taşımaya çalıştık. Bu 10 yıl boyunca yaptığımız hizmetler ortadadır. Hiçbir zaman ihanet etmedik. Tüm sokaklar tertemiz durumdadır. Her biriniz kendi sokağınızı düşünün. Kendi sokağınızın köşesinde durun ve 360 derece etrafınızda dönün. Belediye hizmetleri olarak ne yapıldı. Bu hizmetlerin içersinde Ali Ertem ve ekibinin döneminden başka bir başka Belediye Başkanının hizmeti varsa bana 30 Mart’ta oy vermeyin. Bu kadar net söylüyorum. Çerkezköy’ün bin küsür tane sokağı var her birine tek tek bakın, değerlendirin. Ali Ertem döneminden başka hiçbir hizmet göremezsiniz” dedi.

 

ŞİMDİ SU APARTMANLARA ÇIKIYOR

 

Ertem, “Gazi Osman Paşa Mahallesi merkez mahalledir. Evimizden çıkarken ayağımızda çizmeler ile dolaşırdık. Çocuklarımız okula giderken ayaklarına poşet takardık ki okula gittikleri zaman okulu çamur yapmasınlar. Ama bizim dönemimizle birlikte görüyorsunuz ki her yer pırıl pırıl oldu. Tek bir metrekare yolsuz ve kaldırımsız yer bırakmadık. Tek bir metrekare sokağımızı susuz bırakmadık. Eskiden su sorunu çok yüksekti. Eskiden apartmanlarda yüksek katlara su çıkmazdı, su sıkıntısı vardı. Su depoları vardı. Vatandaş hidroforlarla su basmaya çalışırdı. Gündüz su olmazdı, gece su gelecek de su depoları dolacak. Gündüz de hidroforlarla basıp vatandaş su kullanacaktı. Artık apartmanlarda su depoları yok, hidroforlar yok, istediği kadar yüksek katlı yapsın en kaliteli ve tazyikli şekilde 360 gün ve kesintisiz olarak kullanılıyor. Bu hizmetler kendiliğinden olmadı. Boruları birilerinin dediği gibi havadan döşeyerek getirmedik. Yeraltından döşeyip yaptık. Altyapı yaparken bozulan yeri hemen ardından yaptık. Yollarımızı, asfaltımızı düzelttik, vatandaşın hizmetine hemen sunduk. Onun için kıyaslamayı iyi yapın” diye konuştu.

 

ÇÖPLERİ GÖRÜYORSUNUZ

 

“Çöplerinizin bir hafta toplanmadığını çok iyi bilirsiniz” diyerek konuşmasına devam eden Ertem, “Çerkezköy’de şimdi çöp hizmetlerinde hiçbir sıkıntı yok. Gelir gelmez 10 yıldır çöp hizmetlerini özelleştirdik ve çöplerimiz düzenli bir şekilde toplanıyor. Ulaşımla ilgili yapmış olduğumuz hizmetler, kavşaklar, viyadükler, bulvar yollar ortadadır. 2004 öncesinde Çerkezköy’ün Çorlu ve İstanbul istikametinin bir tane çıkışı vardı. Hemzemin geçidin altında, günde 1 saate yakın tren manevraları yüzünden araçlarımız durmak zorunda kalıyordu. Herkesin vaat ettiği ama gerçekleştiremediği projeyi biz yaptık. Göreve geldikten iki sene sonra da hizmete açtık. Artık orada kimse beklemek zorunda kalmıyor. Köprüyü kullanarak yarım dakikada takır takır geçiyorsunuz” dedi.

 

YAPTIĞIMIZ HİZMETLERE KULP TAKMAYA ÇALIŞIYORLAR

 

Çerkezköy’e güzel hizmetler yaptıklarını belirten Ertem, “Muhalefet hala yaptığımız hizmetlere laf atıyor. Muhalefet şunu yapmadın bunu yapmadın diye eleştiremiyor. Gazetelerde görüyoruz. Yaptığımız hizmetlere kulp takmaya çalışıyorlar. Yok kaldırımlar kalitesiz, yok yollar kötü, yok köprü kambur diyerek çamur atmaya çalışıyorlar. Madem öyle tüm bu hizmetleri siz yapsaydınız da millette size Allah razı olsun deseydi. Biz AK Partili bir belediyecilik altyapısıyla geliyoruz. Bu zamana kadar yaptığımız hizmetler ortadadır. AK Parti Belediyeciliği insan odaklı bir belediyeciliktir. Yani bizler sizler için varız. Sizlerin ihtiyaçlarını karşılamak için buradayız. Muhalefetten çıkan adayların bu konulardan uzak olduğu ortadadır. En iyi belediyeciliği bizler yaparız. Biz bugüne kadar hizmet ile geldik bugünden sonra da inşallah aynı şekilde devam edeceğiz” dedi.

 

ÇERKEZKÖY TRAKYA’NIN YILDIZIDIR

 

10 yıldır kendisine destek veren Tokatlılara teşekkür eden Ali Ertem, “Bundan sonraki projelerimiz içerisinde, ağırlıklı projelerimiz sosyal projeler olacak. İnsanlara yönelik, hemşerilerimize yönelik sosyal projeleri hayata geçireceğiz. Bu konuda da sizlerden yardım isteyeceğiz. Çerkezköy’e vizyon atlatacak projeler gerçekleştireceğiz. Çerkezköy Trakya’nın yıldızıdır ve olmaya da devam edecektir. Bizim yaptığımız hizmetlerin kıyaslamasını yapsınlar, vicdan sahibi insan gerçeği görür. Siz Tokatlılar da vicdan sahibisiniz. İnşallah tercihinizi yine bizden yana kullanırsınız. Bizlere vermiş olduğunuz destekten ötürü teşekkür ediyorum” dedi.

 

EN İYİ HİZMETLERİ SUNMAYA AZİMLİYİZ

 

Programda bulunmaktan duyduğu mutluluğu getiren AK Parti Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Yel ise “Seçimleri alarak diğer ilçelerimizi ve Tekirdağ’ı AK Parti belediyeciliği ile tanıştırma konusunda azimliyiz. Biz milletin hizmetkarı olmaya geliyoruz, efendisi olmaya gelmiyoruz. Sizlerle beraber inşallah gelecek nesillere en güzel Çerkezköy’ü ve Tekirdağ’ı bırakacağız. Görev sürem içinde okulların yapımından hastane hizmetlerine birçok alanda kamusal faaliyetlerde bulunduk. Bizleri bu şehir yetişirdi ve bu şehre borcumuz var. Bu dönemde en güzel eserlerle sizlerin karşısına çıkıcağız” dedi.  Vatandaş odaklı hizmetleri yapmanın öneminden bahseden Yel, “Hem Çerkezköy hem de Tekirdağ için çok sayıda projemiz var. Çocukların gelişmesi açısından müzeler, semt konakları, rehabilitasyon merkezlerinin bulunduğu alanları şehrimize kazandıracağız. Trafik sorunlarını aşabilmek için Çerkezköy Belediyesi’ne yardımcı olacağız. Çorlu ve Çerkezköy arasında sanayi tesislerimiz var. Üniversite ile iş birliği yapıp Balkan Teknik Üniversitesi’nin kurulması için gerekli alt yapı çalışmasını destekleyip hükümete sunacağız. Sportif faaliyetlerin gelişmesi için başta bu bölgemizde olmak üzere olimpik yüzme havuzu olan spor merkezleri olacak. Amatör spor kulüplerine destek vereceğiz. Hafif raylı sistemi de ilçemizde gerçekleştirmeyi düşünüyoruz. Bu sayılan projeleri yapabilmek yerel yönetimi destekleyen hükümet gücü ile olur. Hükümetimizin bunları size sunabilmesi için vatandaşlarımıza da büyük görevler düşüyor. Bizlerle beraber olduğunuz vakit en güzel hizmetlerin ulaşacağının sözünü veriyorum” ifadelerini kullandı.

 

ÜÇ KIRMIZI ÇİZGİYİ AŞMADIK

 

AK Parti’nin yola çıktığında üç tane kırmızı çizgisi bulunduğunu kaydeden AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Kambur ise “Bizler etnik, dinsel ve bölgesel milliyetçilik yapmayacağız diyorduk. Bunlara hep dikkat etmeye çalıştık. Çerkezköy’de 81 vilayetinden gelen insanlarımız var. Bir oldunuz, beraber olarak Çerkezköy’ü bu duruma getirdiniz. Bugüne kadar yapılan seçimlerde genel seçimlerle yerel seçimler arasında ciddi manada farklılıklar görüyoruz. Genel seçimlerde Çerkezköy’de AK Parti kurulduğundan itibaren Tekirdağ’ın hep yüz akı olmuştur. Bizlere oy veren vatandaşlarımıza da sonsuz teşekkür ediyorum. Ancak yerel seçimlerde istediğimiz oyu alamıyoruz. Bunun en büyük sebebi yörelerden gelen insanlarımız kendi bölgesinden çıkan adaylara oylarını yönlendiriyorlar” dedi. BELEDİYECİLİĞİ

İYİ YAPIYORUZ

Kambur, “İnsan yaşadığı müddetçe ihtiyaçları devam eder, ne kadar hizmet yapılırsa yapılsın Çerkezköy’ün bütün problemleri çözülememiştir. 10 yıllık süre zarfında Çerkezköy’de belediyecilik açısından zaruri olan ihtiyaçlar üzerinde durulmuştur.  Bundan sonra sosyal ve kültürel projelere önem verilecek. Büyükşehirlerde marka şehirler konumuna Çerkezköy ve Tekirdağ’da ulaşacaktır. Yerel seçimlerin manası size hizmet edecek birini seçmektir. Önümüzdeki seçimler farklı olacak ve Büyükşehir’in getirileri de çok farklı olacaktır. AK Partililer olarak belediyeciliği iyi yapıyoruz” dedi.

 

ÇOK SAYIDA TOKATLI KATILDI 

 

Çerkezköy Merkez Kıraathanesi’nde düzenlenen toplantıya AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Kambur, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Yel, AK Parti İl Arge Başkanı Yavuz Avcı, AK Parti Tekirdağ İl Başkan Yardımcısı Sait Yazı, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkan Vekili Selda Yeşil, AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Nuran Yeşil, AK Parti İlçe Teşkilatı üyeleri ile ok sayıda Tokatlı katıldı.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ