Balkan, "Lüleburgaz zenginleşecek"

AK Parti'nin Kırklareli Lüleburgaz ilçesi Belediye Başkan Adayı Mehmet Gürel Balkan oldu. Lüleburgaz'ın yanı sıra Kırklareli'nin diğer ilçelerinde de adaylar resmi olarak belirlendi.

SİYASET 3.02.2014 17:46:00 0
Balkan,

BU ŞEHİRDE DOĞDUM, BU ŞEHİRDE BÜYÜDÜM

AK Parti Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı Gürel Balkan, 7 Ocak tarihinde Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun da katıldığı resmi rozet takma töreni ile AK Parti’ye geçmişti. Balkan, "Bu şehirde doğdum, bu şehirde büyüdüm. Caddelerinde, sokaklarında, mahallelerinde, her köşesinde onlarca anım var. Bana çocukluğumu, gençliğimi, hatıralarımı, hafızamı veren bu şehri seviyorum. Bu şehirde birlikte yaşadığımız tüm insanları, hiçbir ayrım yapmadan, seviyorum. Bu şehri seviyorum” ifadelerini kullandı.

GÖREV, TALEP EDİLMEZ, LİYAKAT ÜZERİNDEN TEKLİF EDİLİR

Lüleburgaz Belediye Meclisi üyeliğini 4.5 yıldır sürdüren ve yaptığı işlerin ortada olduğunu belirten Gürel Balkan, bu süre zarfında Lüleburgaz için iyi olacak işlerin arkasında durduğunu söyledi. AK Parti’den kendisine bir teklif geldiğini ve bu teklifin Lüleburgaz için düşündüğü projeler için bir imkan olduğunu söyleyerek, "30 Mart tarihinde yapılacak yerel seçimde Lüleburgaz Belediye Başkanlığı’na AK Parti’den adayım. 4,5 yıldır Lüleburgaz Belediye Meclisi’nde Meclis Üyesi olarak yaptığım çalışmalar kamuoyunca bilinmektedir. Lüleburgaz Belediyesi’nde ilçe için iyi olacak işlerin arkasında durduk. Yanlış bulduğum işleri de sonuna kadar eleştirdim. Yıllardır gerek sivil toplum örgütlerinde, gerek siyasette yaptığım bütün çalışmalarda hep şuna inandım. Görev, talep edilmez, liyakat üzerinden teklif edilir” dedi.

AKP ADAYLIĞI PROJELERİM İÇİN BÜYÜK BİR İMKAN

AK Parti tarafından adaylığı ile ilgili yapılan teklifin, Lüleburgaz için düşündüğü pek çok projeyi hayata geçirebilmek adına önemli bir imkân olduğunu vurgulayan Balkan, “Hem sivil toplum örgütlerinde hem siyasette hem belediye meclis üyeliğimde yıllardır edindiğim tecrübeyi Lüleburgaz için kullanmak istiyorum. Lüleburgaz Belediye Başkanlığı’na adayım’’ dedi.

 HER ŞEY LÜLEBURGAZ İÇİN OLACAK

Lüleburgaz’ın dar belediyecilik ile yönetildiğini öne süren Gürel Balkan, "Lüleburgaz uzun süredir gecikiyor. Bölgenin ilgi odağı, yatırım merkezi olma fırsatlarını kaçırıyor. Lüleburgaz, Belediye’nin yerel kabiliyeti ile devletin zengin imkânlarını buluşturamıyor. 30 Mart’ta yapılacak yerel seçimde belediye başkanlığına aday olmamın en önemli sebebi Lüleburgaz insanının hayat kalitesini artırmaktır. Bu yalnız altyapı hizmetleriyle değil, sağlık,eğitim ve sosyal hizmetler alanındaki projelerle mümkündür” dedi. “Benim başkanlığımda, Lüleburgaz Belediyesi sağlık, eğitim ve sosyal hizmetler alanında çalışmaya başlayacaktır” diyen Balkan, “Engelliler, yaşlılar, kadınlar, çocuklar, gençler bizim önceliğimiz olacak. Tertemiz bir Lüleburgaz’da yaşayacağız. Belediye, Lüleburgaz’ın ticari hayatını besleyecek çalışmalara uzak durmayacak. Lüleburgaz’ın bölgemiz ticaretinin merkezi olması için her türlü fırsatı değerlendireceğiz. Lüleburgaz zenginleşecek. Ben, bunları yapmak için adayım. Halktan destek istiyorum. AK Parti Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı olarak söz veriyorum. Her şey Lüleburgaz için olacak” diye konuştu.

 

KIRKLARELİ İLÇELERİNDE AKP ADAYLARI BELLİ OLDU

Gürel Balkan için düzenlenecek olan Aday tanıtımını yarın yapılacak. AK Parti Lüleburgaz İlçe Başkanı Akın Kamacı ise Balkan’ı tebrik ederek, "Birlikte yürüyeceğimiz bu yolun tüm Lüleburgaz halkına hayırlı olmasını diliyorum. Belediye Başkan Adayımızın resmi tanıtımını Halk Eğitim Merkezi’nde yarın saat 19.00’da yapacağız. Tüm halkımızı bekliyoruz” dedi.

AK Parti’de Gürel Balkan’ın yanı sıra Babaeski'de Naci Yavaş, Demirköy'de Kamer Tuna, Kofçaz'da Nuri Çalışkan, Pehlivanköy'de Hüseyin Açıkel, Pınarhisar'da Mehmet Kapılı, Vize'de Aynur Serin aday gösterildi.

Haber / Emine LALE