"Herkes işini layıkıyla yapacak"

Çerkezköy Servis Araç Sahipleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetimi, dün saat 15.30'da Kapaklı Kaymakamı Aslı Aynaoğlu Kuzulu'yu makamında ziyaret etti.

GÜNDEM 28.01.2014 17:40:00 0

KAPAKLI’DA ŞUBE AÇMAYI DÜŞÜNÜYORUZ

 

Çerkezköy Servis Araç Sahipleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin yaklaşık 3 ay önce kurulduğunu belirten Dernek Başkanı Mehmet Tanyeri, “Biz yeni kurulmuş bir dernek olarak Kapaklı’ya Kurucu Kaymakam olarak atanmanızdan dolayı size hayırlı olsun ziyaretinde bulunmak istedik” dedi. Yeni bir dernek olmalarına rağmen üye sayılarının 150’ye yaklaştığını ifade eden Tanyeri, “Derneğimizin bünyesinde Kapaklı’dan da arkadaşlarımız var. Yeterli sayıya ulaşmamız halinde Kapaklı’da da derneğimizin bir şubesini açmayı planlıyoruz. Kapaklı’daki meslektaşlarımızla bu yöndeki görüşmelerimiz devam ediyor” diye konuştu.

 

BÜYÜK İŞLERE İMZA ATTIK

 

Çerkezköy Servis Araç Sahipleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin kısa sürede büyük işlere imza attığını söyleyen Mehmet Tanyeri, “Çerkezköy’de, Kaymakam Metin Kubilay, Belediye Başkanı Ali Ertem ve İlçe Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amiri Ekrem Çiçek ile yaptığımız görüşmeler sonucu ilçenin dört bir noktasında servis araçlarının denetlenmesini sağladık. Yapılan denetlemelerde yol belgesi olmadan servis taşımacılığı yapan çok sayıda araç trafikten men edildi” dedi.

 

SÜRTÜŞMELERİ ORTADAN KALDIRDIK

 

Amaçlarınınyol belgesini alıp, vergilerini düzenli olarak ödeyen servis araç sahiplerinin rahat bir nefes almalarını sağlamak olduğunu söyleyen Dernek Başkanı Tanyeri, “Şuana kadar önemli gelişmeler kaydettik” dedi. Türkiye’de benzeri olmayan bir dernek olduklarını söyleyen Tanyeri, “Derneğimiz çatısı altında ülkemizin 81 vilayetinden de üyemiz var. Düne kadar bölgemizde doğu-batı sürtüşmesi vardı. Biz bu sürtüşmeleri ortadan kaldırdık” dedi.   

 

EKMEK KAYGINIZ VAR

 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kaymakam Aslı Aynaoğlu Kuzulu, “Anladığım kadarıyla sizlerin ekmek kaygınız var. Korsan servis taşımacılığı yapanlar, yol belgesi almayıp, vergi ödemedikleri için haksız rekabet ortamı oluşuyor. Herkes kendi işini yapacak. Fakat layıkıyla yapacak. Bu yalnızca servis taşımacılığında değil her alanda geçerlidir” dedi. 

 

HERKESİN, TAŞIN ALTINA ELİNİ KOYMASI GEREKİYOR

 

Çerkezköy Servis Araç Sahipleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yönetimini herhangi bir ayrım gözetmeden, samimi bir ortamda faaliyetlerini gösterdikleri için tebrik eden Kaymakam Aslı Aynaoğlu Kuzulu, “Herkesin, taşın altına elini koyması gerekiyor. Ortada bir nimet varsa bundan, hak eden herkes faydalansın diye bu derneği kurmuşsunuz. Bu kapsamda Kapaklı Kaymakamlığı olarak biz de üzerimize düşen görevi yerine getirmeye hazırız” diye konuştu.

 

SARAY YOLU YAZA KADAR TAMAMLANACAK

 

İlçe Merkezi’nde bulunan Pınar Bulvarı’nda trafiğin özellikle sabah ve akşam saatlerinde durma noktasına geldiğini söyleyen Kaymakam Kuzulu, “Bu çerçevede Saray Yolu’nun en kısa süreede tamamlanıp faaliyete geçmesi ve servis araçlarının güzergahının çevre yoluna kaydırılması gerekmektedir. Karayolları Genel Müdürlüğü’nden aldığımız bilgilere göre yolun yaz ayları içinde tamamlanması bekleniyor” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ