1 yılda 184 yangın ve 20 trafik kazasına müdahale edildi

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, İtfaiye Müdürlüğü'nün 2013 yılı içerisinde gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.

GÜNDEM 14.01.2014 18:15:00 0
1 yılda 184 yangın ve 20 trafik kazasına müdahale edildi

86 ADET İŞ YERİ AÇMA İTFAİYE RAPORU DÜZENLENDİ

Kapaklı Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nün 2013 yılı içinde toplam 184 yangına müdahale ettiğini ifade eden Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “İtfaiye ekiplerimiz bu 12 aylık süre zarfında toplam 20 trafik kazasında da başarılı çalışmalara imza attı” dedi. İtfaiye Müdürlüğü tarafından 2013 yılında 86 adet İş Yeri Açma İtfaiye Raporu düzenlendiğini kaydeden Başkan Mandalı, “Düzenlenen bu raporlardan toplam 10 bin 760,03 TL gelir elde edildi. 12 ayda düzenlenen toplam 22 adet İmar-İskan İtfaiye Raporu’ndan da toplam 46 bin 052,32 TL gelir elde edildi” diye konuştu.

ÖĞRENCİLERE İTFAİYE BİNASI GEZDİRİLDİ                                                                           

Özdem Yakıt San. ve Tic. Ltd. Şti.'den gelen talep üzerine personele yangın eğitimi verildiğini ve uygulamalı tatbikat gerçekleştirildiğini söyleyen Başkan Mandalı, “3 itfaiye personelimizi mesleki eğitimlerini tamamlamak üzere Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen itfaiye personeline yönelik uygulama ağırlıklı eğitim programına gönderdik. Kapaklı Gazi Anaokulu, Özel Çerkezköy Melisa Anaokulu, Kapaklı Anaokulu sınıfı öğrencileri,  Öğretmenleri ile birlikte Kapaklı İtfaiye teşkilatını ziyaret ederek itfaiyenin faaliyetlerini yerinde görme imkânı buldular. İtfaiye binasını gezen öğrencilere yangın anında itfaiyecilerin hangi ekipmanlarla ve hangi araç gereçlerle yangına müdahale ettiği konusunda uygulamalı şekilde bilgilendirme yapıldı. Yangın ihbarlarının geldiği santraldeki görevliler, yapılan ihbarların önemi konusunda öğrencilere bilgi verdi. Uygulamalı olarak öğrencilere yangın söndürme tatbikatı yapıldı” dedi.

OKULLARIN YANGIN GÜVENLİĞİYLE İLGİLİ EKSİKLİKLERİ BELİRLENDİ

Çorlu Kızılay Şube Bakanlığı tarafından düzenlenen ‘Temel İlk Yardım Eğitimi Kurs Programı’na Kapaklı Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nden toplam 17 personelin katıldığını belirten İrfan Mandalı, “Academy Network Etik danışmalık firması tarafından düzenlenen Yangın Olay Yeri İnceleme Teknikleri konulu eğitime 7 personelimiz katıldı. Mehmet Elfide Erdegül İlkokulu, Kapaklı Gazi İlkokulu ve Kapaklı Ortaokulu Müdürlüklerinden gelen yazılı talep üzerine, okul binalarının yangın güvenliği açısından incelemeleri yapılarak tespit edilen eksiklikler okullara yazılı rapor halinde sunuldu. Çerkezköy Orman İşletme Şefliği’nin talebi üzerine orman yangınlarında görev alacak personel ve bilgilerinin listesi şefliğe gönderildi. Belediyemiz tarafından düzenlenen Halk Konserleri bünyesinde İtfaiye ekiplerimiz Kazak Gölü üzerinde Zodyak bot ile gösteri sundu. 25 Eylül Çarşamba günü İtfaiye Haftası’nın 90. yılı Müdürlüğümüz tarafından Atatürk Anıtı’nda gerçekleştirilen tören ile kutlandı. Kapaklı Ortaokulu’ndan gelen talep üzerine okulda mevcut bulunun Yangın Söndürme Cihazlarının dolum ve bakımları yapılarak ihtiyaçları olan YSC'lerin temini müdürlüğümüzce sağlandı” diye konuştu.

BELEDİYE BİNASINA BAYRAK VE FLAMA ASILDI

İtfaiyecilik Haftası kapsamında Özel Ozan Gökçey Kreşi Gündüz Bakımevi öğrencilerinin İtfaiye Hizmet Binası’nı ziyaret ettiğini belirten Başkan İrfan Mandalı, “Öğrencilere yangından korunma ve önleme konulu kısa bir eğitim verildi. İlçemiz genelinde belirlenen muhtelif yerlere Ramazan Bayramıyla ilgili pankartlar asıldı. 30 Ağustos Zafer Bayramı kapsamında çeşitli yerlere Türk Bayrakları ve posterler asıldı. Gaziler Haftası kapsamında tören alanı ve belediye binasına bayrak ve flama asıldı. Belediyemiz Halkla İlişkiler birimi tarafından düzenlenen Sünnet Şöleni ile ilgili pankart ve posterler ilçemiz genelinde ve çevre köylerde ilgili yerlere asılmış olup şölen boyu tedbir amaçlı olarak İtfaiye Araçları ve personeli ile destek sağlandı” ifadelerini kullandı.

DOĞALGAZA DÖNÜŞÜMÜ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

20-26 Nisan Kutlu Doğum Haftası ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile alakalı pankart ve posterlerin itfaiye ekipleri tarafından ilçe genelinde ilgili yerlere asıldığını belirten İrfan Mandalı, “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kapsamında ilgili yerlere Türk Bayrağı, Atatürk Posteri ve Belediyemiz tarafından hazırlanan pankartlar asılarak ilçemiz süslendi. Daha önce tek yıldız alan personel için 2 Yıldız Dalış Eğitimi düzenlendi. Cumhuriyet İlkokulu’ndan gelen yazılı talep üzerine yangın dolapları yenilendi. Yaz döneminde gerekli alanlarda sulama çalışmaları yapıldı. İtfaiye Müdürlüğü Hizmet binası ve garajda doğalgaza dönüşümü gerçekleştirildi” açıklamalarında bulundu.

Haber / Ahmet KARDEŞ