Yücel, komisyonla ters düştü

Karaağaç Belediye Meclisi Ocak Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nın ikinci oturumu dün saat 10.00'da Belediye Başkanı Dr. Özkan Yücel başkanlığında gerçekleştirildi.

SİYASET 10.01.2014 18:29:00 0
Yücel, komisyonla ters düştü

DÜN SAAT 10.00’DA TOPLANDI

DSP’li meclis üyesi Şahin Salgar’ın katılmadığı toplantıda, Plan ve Bütçe Komisyonu ile İmar Komisyonu’na havale edilen konular görüşüldü. Bir önceki toplantıda İmar Komisyonu’na havale edilen Mehmet Necip Orak’ın 315, 399 ve 437 adalardan herhangi birini kiralamak istemesi karara bağlandı. Komisyon bahsi geçen alanların kiralanması konusu 6230 sayılı 13 ilde Büyükşehir Belediyesi kurulması hakkındaki kanun gereği ve İç İşleri Bakanlığı’nın 24 Nisan 2012 tarih ve 11085 sayılı genelgesi gereğince uygun görmedi. Komisyonun aldığı red kararı meclis tarafından da oy birliği ile kabul edildi.

OY ÇOKLUĞU İLE KABUL EDİLDİ

Gündemin bir diğer maddesinde isebir önceki toplantıda Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilen dilekçeler görüşüldü. Karaağaç Kazım Karabekir Mahallesi Hicret Camii Kuran Kursu’nun bilgisayar, projeksiyon ve yazıcı talebi komisyonca uygun görülmedi. Komisyonun aldığı karar Başkan Özkan Yücel, Ahmet Aşer ve Çetin Özhan’ın red oyuna karşılık oy çokluğuyla ile kabul edildi. Veysel Karani Camii’nin 2 bin 500 TL değerindeki klima isteği ise komisyonca uygun görüldü. Komisyonun aldığı kararda meclis tarafından oy birliği ile kabul edildi.

YÜCEL KOMİSYON RAPORLARINA UYMADI

Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilen Karaağaç Atatürk Ortaokulu’nun yardım talebi de görüşüldü. Adı geçen okula 2014 mali yılı bütçesinden 30 bin TL ödenek konulduğundan yangın güvenliği sisteminin yapılması komisyonca uygun görülmedi. Komisyonun aldığı karar Başkan Özkan Yücel’in red oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi. Cem Vakfı’nın kamera sistemi isteği dilekçesi de Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından karara bağlandı.  Kapaklı Erenler Cemevi’ne daha önce kamera sistemi aldığından talepleri komisyonca uygun görülmediği görüşü bildirildi. Başkan Özkan Yücel’in red oyu kullandığı bu dilekçe de oy çokluğu ile kabul edildi.

“ÜÇ AY SONRA BELDE KAPANACAK”

Karaağaç Merkez Kuran Kursu’nun ısıtma ihtiyacı için iki adet elektrikli ısıtma alınması da komisyonca uygun görüldü. Komisyonun tavsiye niteliğindeki kararı meclis tarafından oy birliği ile kabul edildi. Kapaklı Spor Kulübü Yönetim Kurulu üyesi Erol Buz’un takım için istediği yağmurluk ve eşofman ihtiyaçlarının giderilmesi de komisyonca uygun görülmedi. İlgili gündem dilekçesi de Başkan Özkan Yücel, Çetin Özhan ve Ahmet Aşer’in red oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi. Toplantının sonunda meclis üyelerine komisyonun aldığı kararlara neden red oyu kullandığını açıklayan Başkan Yücel, “Son dönemlerimizi yaşıyoruz. Üç ay sonra beldemiz kapanacak. Vatandaşların verecekleri bütün dilekçelere Başkan olarak olumlu oy kullanacağım” dedi.

Haber / Ahmet KARDEŞ