Yücel, "Karaağaç, Kapaklı'ya değer kattı"

Karaağaç Belediye Başkanı Dr. Özkan Yücel 2009-2013 yılları arasında beldede yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirmede bulundu. İlk ATM şubesinin kendi dönemlerinde beldeye kazandırıldığÄ?

SİYASET 9.01.2014 15:42:00 0
Yücel,

KAPAKLI’YA 1 OSB VE 3 SANAYİ BÖLGESİ KAZANDIRDIK

Karaağaç’ın, 5 köy ile birlikte Tekirdağ’ın Bğyğkşehir olamsı sonucu ilçe statüsüne yükselen Kapaklı’ya bağlandığını anımsatan Belediye Başkanı Dr. Özkan Yücel, “2012 yılı itibariyle 10 bin 835 olan nüfusumuz, 2013 sonu itibariyle 15 bin civarına yaklaştı. İmar planı bin 100 hektar, mevcut imar dışı alanı ise 250 hektardır. Karaağaç sınırlarında bulunan ve OSB alanı olarak onaylanan 125 hektar sanayi bölgesi kuruluş çalışmaları devam etmektedir. Hali hazırda beldemizde 25 adet sanayi kuruluşu bulunmaktadır. Yeni büyükşehir yasası ile belediyemiz kapatılarak yeni kurulan Kapaklı ilçesinin sanayi merkezi olmuştur. Beldemiz Kapaklı ilçesine bir adet OSB ve üç adet de sanayi bölgesi ile değer katmıştır” ifadelerini kullandı.

İHALEYİ İPTAL ETTİK

Karaağaç’ta 2009-2013 yılları arasında 18 kilometre beton yol kaplaması yapıldığını söyleyen Başkan Özkan Yücel, “2 kilometre bordür taşı döşemesi yapıldı. Ruhsatı verilmiş olan yerlerin yüzde 90’ının yolu yapıldı. Son planlanan ihale ile 4 kilometre yolumuz betonla kaplanacak” dedi. Mevcut durumda beldede 2 adet su kuyusu bulunduğunu belirten Yücel, “1 adet yeni su kuyusu yapacağız. Böylece su ihtiyacı olan mahallelere ve Yanıkağıl Köyü’ne de su vereceğiz. Bunların yanında Fatih ve Atatürk Mahallesi mezarlıklarına parke kilit taşı döşedik. Mezarlıklarımızın etraflarını çitle çevirerek koruma altına aldık. Atatürk Mahallesi ve Karaağaç Belediyesi çay bahçesine çocuk oyun parkı yapıldı. Diğer 3 mahallemizde park peyzaj çalışması için yaklaşık 290 bin TL bedelle ihaleye çıktık. İhaleye tek firma katılarak 285 bin TL teklif verdi. Fakat rekabet ortamı oluşmadığından kamu yararını gözeterek ihaleyi iptal ettik. Hızlı demir yolu, gümrük ve özel lojistik alanının imar planı kesinleşti. 18. madde uygulaması devam ediyor” dedi.

BELEDİYEYE İTFAİYE ARACI KAZANDIRDIK

Başkanlığı döneminde belediye olarak itfaiye birimini kurduk ve beldemize itfaiye aracı kazandırdık. 306 bin TL’ye mal olan Ford Kargo Marka itfaiye aracı, 24 metrelik 8 kata kadar uzanan hidrolik merdivene sahip. 7/24 çalışma esasına göre hizmet veren itfaiye birimimiz halkımıza ve bölgemizde bulunan sanayi kuruluşlarına eğitimler verip, denetlemeler yapmaktadır. 12 Şubat 2012’de sağlık birimi kurulması ile 08.00-22.30 saatleri arasında vatandaşlara hizmet vermeye başladı. Bugüne kadar yaklaşık 15 bin kişiye tıbbi müdahale yapıldı” dedi. Yücel, sağlık biriminin 2 personelle ve iki vardiyede hizmet vermeye devam ettiğini söyledi.

CENAZE HİZMETLERİ ÜCRETSİZ VERİLİYOR

Kazım Karabekir Mahallesi’ndeki Hicret Camii’nin, hayırsever bir sanayici tarafından yaptırılıp hizmete      açıldığını belirterek açıklamalarına devam eden Özkan Yücel, “Atatürk Mahallesi’ndeki geçmiş Veysel Karani Camii’nin minarelerinin yapımına da hayırsever bir sanayici tarafından başlandı. Kurban Bayramı’nda camimiz tamamlanacak. Gazi Osman Paşa Mahallesi’ndeki Mehmet Akif Ersoy Camii’nin temeli yaklaşık 7 ay önce atıldı. Bu camimizin yapımı da bir başka hayırsever sanayicimizin katkıları ile devam etmektedir. Bu camilerimizin çevre duvarları belediyemiz tarafından yapıldı. Belediyemize ait olan ve atıl durumda bulunan bina onarılarak Kuran Kursu olarak müftülüğe tahsis edildi. Beldemize 3 adet Kuran Kursu kazandırdık. Belediyemiz bünyesinde cenaze hizmetleri birimi kurduk. Yeni yapılan gasilhane ve morg kullanılmaya başlandı. Cenaze işleri biriminde 1 adet imam görevlendirildi. Artık cenazeler daha hijyenik bir ortamda yıkanıp kefenlenebiliyor. Fakir vatandaşlarımıza kefen tahta ve cenaze hizmetleri ücretsiz olarak veriliyor” dedi.

1 TUĞLA 1000 UMUT ADINDA KAMPANYA BAŞLATTIK

Başkanlığı döneminde beldeye bir de kepçe kazandırdıklarını belirten Yücel, kazıcı ve yükleyici özelliğe sahip olan hidromek- 132 marka kepçenin 132 bin TL’ye satın alındığını söyledi. Belediyeye bir de 130 bin TL değerinde çöp aracı kazandırıldığını kaydeden Yücel, “Yeni alınan hizmet araçları için belediye bahçesine garaj yapıldı. Zabıta birimi, cenaze işleri birimi sağlık birimi yeni binalarında hizmet vermeye başladı. Beldede yapılan jandarma karakolu için yer tahsis ettik. Karakol binasını ise ÇOSB Müdürlüğü yaptırdı. 1 tuğla 1000 umut adını verdiğimiz kampanya ile beldemizde büyük bir eksiklik olan meslek lisesinin yapılması için ilk adımı attık. Kampanya sonucunda toplanan 250 bin TL’yi Karaağaç Belediyesi Anaokulu yapılmak üzere İl Özel İdaresi’ne teslim ettik” ifadelerini kullandı.

150 ÇOCUĞU SÜNNMET ETTİRDİK

Devlet tarafından yapılacak olan 30 derslikli Kız Meslek Lisesi, bir ilkokul ve yaklaşık 13 milyon TL’lik Dere Islah projesinin ihale aşamasında olduğunu söyleyen Başkan Yücel, “Atıl durumda bulunan futbol sahası düzenlendi. Saha etrafı çitle çevrildi. Hakem ve oyuncular için duşlarında bulunduğu soyunma odaları yapıldı” dedi. Karaağaç Belediye Meclis Salonu’nun da düzenlendiğini kaydeden Özkan Yücel, “Her yıl okula başlayan öğrencilere kırtasiye paketi dağıttık. Okulların bakım ve onarımı gerçekleştirildi. Yaz okulları, önemli gün ve haftalarda çeşitli faaliyetler yapıldı” dedi. Belediye trafından gerçekleştirilen şölende 150 çocuğu sünnet ettirdiklerini belirten Özkan Yücel, “Zabıta birimine yapılan takviyelerle birlikte 1 amir ve dokuz personel iki vardiya şeklinde hizmet veriyor. İŞKUR ile ortaklaşa mezarlıkların temizlenmesi ve çevre düzenlemesiyle ilgili topluma yararlı çalışma programı projesiyle 6 kişi istihdam edildi. 2012 Eylül ayında Tunceli’de şehit olan Piyade Er Kadir Dadaş’ın mezarının bulunduğu yer şehitlik haline getirildi. Beldemizdeki çay bahçesi ve tören alanına Şehit Piyade Er Kadir Dadaş’ın adı verildi” açıklamalarında bulundu.

KARAAĞAÇ’AİLKLERİ YAŞATTIK

Karaağaç Belediye Başkanlığı’na seçildiğinde belediyenin yaklaşık 2 milyon TL borcu buulnduğunu ifade eden Dr. Özkan Yücel, “Bugün özel firmalara borcumuz bulunmamaktadır. Resmi kurum ve kuruluşlara yapılandırılmış taksitli borcumuz bulunmaktadır. 2014 yılında ise 4 kilometre yol çalışması yapacağız” dedi. Açıklamalarının sonunda beldede gerçekleştirdikleri ilklerden bahseden Yücel, “Karaağaç’a ilk ATM, halı saha, jandarma binası, itfaiye aracı ve itfaiye birimini, ilk ve tek olan sağlık hizmetleri birimi, ilk akaryakıt istasyonu dönemimizde kazandırıldı” dedi.

Haber / Ahmet KARDEŞ