1 yılda 49 yangına müdahale edildi

Karaağaç'ta 2013 yılında 49 yangın meydana gelirken, bu yangınların büyük bir bölümünü anız ve ot yangınları oluşturdu. Meydana gelen yangınlarda bir kişi hayatını kaybederken, özel

GÜNDEM 8.01.2014 14:05:00 0
1 yılda 49 yangına müdahale edildi

Karaağaç Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü 2013 yılı içerisinde ev yangınları, araç yangınları, baca yangınları, işyeri yangınları, anız yangınları vakalarına müdahalede bulundu.

1 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Karaağaç’ta bir yıl içinde 49 yangın vakasının meydana geldiğini ifade eden Karaağaç Belediyesi İtfaiye Amiri Durmuş Özay, “2013 yılında dört bina, altı çevre yerleşimleri, beş fabrika, iki baca, beş depo, iki araç, altı çöplük, sekiz faili meçhul atık, 11 de ot yangını olmak üzere toplam 49 yangın meydana geldi. Geçtiğimiz yılki çöplük yangınında ise belediye personelimiz Rıza Tıltak hayatını kaybetmişti” diye konuştu.

7/24 ESASINA GÖRE ÇALIŞIYORUZ

Karaağaç Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü olarak 21 iş yerinde toplam 224 çalışana yangın güvenliği eğitimi verdiklerini ifade eden İtfaiye Amiri Durmuş Özay, “7/24 çalışma esasına göre hizmet vermekte olan itfaiye birimimiz halkımıza ve bölgemizde bulunan sanayi kuruluşlarına eğitimler vermekte ve denetlemelerini yapmaktadır. Ayrıca Karaağaç’ta bulunan okullarımızda da yangın tatbikatları yapılmıştır. Ayrıca belirli gün ve haftalarda Belediyemize ait pankartlar gerekli alanlara asılmıştır. Yaz döneminde gerekli alanlara sulama çalışmaları da gerçekleştirdik” açıklamalarında bulundu.

Haber / Gökhan YILMAZ