Kent Konseyi 8. Olağan Genel Kurulu yapıldı

Çerkezköy Kent Konseyi’nin 30 Aralık’ta yapılması planlanan 8’inci Olağan Genel Kurul Toplantısı Çerkezköy Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda çoğunluk aranmaksızın yapıldı.

GÜNDEM 6.01.2014 18:21:00 0
Kent Konseyi 8. Olağan Genel Kurulu yapıldı
 VARLIÐIMIZI DUYURMAYA ÇALIŞTIK
 
Çerkezköy Kent Konseyi 8’inci Olağan Genel Kurul Toplantısı saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Toplantının açılış konuşmasını Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Ahmet Gayretli yaptı. Temel görevi kent için alınacak kararlara o kentte yaşayanları, ilgili olanları katmak olan Kent Konseyi’nin 8. Olağan Genel Kurulu’na katılan herkese teşekkür eden Gayretli “Son genel kuruldan bu yana Türkiye genelindeki çalışmalara paralel olarak konseyimiz, güzel yarınlara katkı sağlama adına çalışmalarına devam etti. Türkiye’deki bu manada yapılan toplantılara kentimizi temsilen katıldık. Varlığımızı ulusal bazda duyurmaya çalıştık” dedi.
 
MECLİS VE ÇALIŞMA GRUPLARIMIZ FAALİYETLERİNİ SÜRDÜRÜYOR
 
Gayretli, “Kent Konseyimizin kuruluş gayesine uygun olarak geçtiğimiz aylar içinde fazla bir aktivite yapabilme imkanımız olmadı. Önceki genel kurulumuzda karar verilmiş konularla ilgili meclis ve çalışma gruplarımız faaliyetlerini sürdürüyorlar. Buna paralel olarak çocuk meclisimiz geçen dönem başlatılan ‘Aydınlık bir gelecek için Çerkezköy okuyor’ projemizin ikinci etabını başlattı. Gençlik komitemizce hazırlık çalışması yapılan kentlilik bilinci oluşturulması proje çalışmasının alt yapısı oluşturuldu. Kadın Meclisimiz ise ‘Dünya Kadınlar Günü’ etkinliği ve engelliler meclisimizin ‘Engelsiz Alan Bayrağı’ projesi yakında başlayacak” diye konuştu.
 
BİLİNİRLİÐİMİZE BÜYÜK KATKI SAÐLAYACAK
 
Yakında açılışını yapacakları Kent Konseyi Binası’nda çalışmaların daha seri bir şekilde devam edeceğini kaydeden Gayretli, “Bu bina tanınmışlık ve bilinirliğimize büyük katkı sağlayacak. Bu binayı bizlere kazındıran Çerkezköy Belediyesi’ne de teşekkür ediyorum. Bundan sonra projeler üretilirken, aynı zamanda başta ‘Sürdürülebilir Kalkınma’ ve ‘Bin Yıllık Kalkınma Hedefleri’ olmak üzere Birleşmiş Milletler zirvelerinde benimsenen küresel hedefler konusunda bilgi ve yerel düzeyde yaşama geçmesini sağlayıcı yapıların oluşturulması da ana hedeflerimizden olmalıdır. Bir kentte yaşayanların yarınları için alınacak kararlara katılım, ülkede demokratik yerel yönetim alanında önemli bir boşluğu dolduracaktır” ifadelerini kullandı.
 
MAHALLE KOMİTELERİ’  OLUŞUMUNU HAYATA GEÇİRMEYİ PLANLIYORUZ
 
Türkiye’de Kent Konseylerine katılımlarda ve geniş kitlelere ulaşmada ortak bir sıkıntı yaşandığını kaydeden Gayretli, “Bunu aşmak, komşuluk ilişkileri ve kişisel tanışıklığa dayalı, bireylerin kendi günlük yaşamlarını etkileyen kararların alınmasından geçer. Biz de bu anlamda çalışmalar yapma düşüncesi ile hareket edeceğiz. Bunun ilk göstergesi olarak da ‘Mahalle Komiteleri’  oluşumunu hayata geçirmeyi planlıyoruz. Önümüzdeki yıllarda yaşadığı kentin sorunlarını azaltmaya ve daha yaşanabilir kentler yaratmada Çerkezköy Kent Konseyi olarak üzerimize düşeni yapmış olmanın huzurunu birlikte yaşamayı ümit ediyoruz” dedi.
 
 
HERKESİN PROJE ÜRETMESİNİ İSTİYORUM
 
Toplantıda konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem ise “Bugün burada üzüntümü ifade etmek istiyorum. Geçen hafta çoğunluk sağlanamadığı için toplantıyı bugün gerçekleştiriyorsunuz. Bugün de üyelerin üçte biri kadar toplantıya katılım gerçekleştirildi. Bu gerçekten çok komik bir rakamdır. Ben katılanlara teşekkür etmek istiyorum. Burada hassasiyet önemlidir ve bu iş kısaca gönül işidir. Zoraki bir iş değildir. Gönül işi olduğu için bu kentte bulunan gönüllülerin bu işe girmesi gerekiyor” dedi. Dışarıdan birilerinin eleştiri yapmasının kolay olduğunu kaydeden Ertem, “Bu kişilerin dışarıda iddia ettiği sözleri bu platforma gelip paylaşması gerekiyor. Bu alan ortaktır. Listeye baktığınız zaman katılması gereken çok ciddi kurumlar var. Kent Konseyi şehrin geleceğini imar edecek bir gruptur. Kentin geleceğini oluşturacak bir müessese olmasına rağmen bu kadar insanı bu platformda toplama şansınız yoktur. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi, Barolar, Mimarlar Odası, Esnaf Odası, Şoförler Odasından birer üyenin burda bulunmaması üzücüdür. Bunlar olmayınca kimse kusura bakmasın, dışarıdan kimse de gazel okumasın. Kent Konseyi iyi kötü bir şeyler yapmaya çalışıyor.  İddia ediyorum bu gibi ölçeklere göre biz birçok yerden daha iyi durumdayız. Canla başla çalışan bir başkanımız var. Kent Konseyi Binasını Meclis üyesi arkadaşlarımız ile birlikte Çerkezköy’e kazandırdık. Önemli bir şey yapabilmek için üretmek gerekiyor. Kendi kentlerinde yaşarken onur duyacakları bir kent yapabilmek için herkesin fikir üretip proje yapmasını istiyorum” dedi.
 
“PROJE ÜRETMEK ZOR BİR İŞTİR”
 
Geçtiğimiz yıl Kent Konseyi Çocuk Meclisi’nin başlattığı ‘Aydınlık bir gelecek için Çerkezköy okuyor’ projesini zevkle ve severek desteklediklerini kaydeden Ertem, “Biz Belediye olarak bunun maliyet portresini hiç düşünmedik. Çünkü bu proje gerçekten çok önemli bir projeydi ve zevk alacağımızı düşünerek maliyetine bakmadık. Proje üretmek zor bir şeydir. Yaşadığımız kentle alakalı sadece maddi değil manevi anlamda da projeler üretebiliriz. Yeter ki katılalım. Bu anlamda aile içine katılacak isek, evimize ailemize gösterdiğimiz hassasiyeti bu aileye de göstermemiz lazım. Kent Konseyi’ne yaptığı çalışmalarından ötürü teşekkür ediyorum” dedi. Çerkezköy Kent Konseyi’nin Genel Kurulu’nun Çerkezköy’e hayırlar getirmesini dileyen Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay ise “Kent Konseyi’ne çalışmalarında başarılar diliyorum. Daha önceki yıllarda yaptığı hizmetlerden dolayı emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Umarım bu yılda da hayırlı hizmetler nasip olur. Soyadı gibi çok büyük gayret içinde olan Ahmet Gayretli’yi tebrik ediyorum. Mülki amir olarak ilk defa kent konseyine katılıyorum. İnşallah hayırlı hizmetler nasip olur. Kent Konseylerinde, daha yaşanabilir kent olması için fikir alışverişinde bulmak için bu toplantılar yapılıyor. Her şey paylaşmadan ve fikir alışverişinden geçiyor” dedi.
 
HER TÜRLÜ KATKIYI YAPMAYA HAZIRIZ
 
Çocuk Meclisi’nin başlattığı “Aydınlık bir gelecek için Çerkezköy okuyor” projesinin çok hassas bir konu olduğunu kaydeden Kubilay, “Kitap okumak gerçekten çok önemlidir. Çerkezköy Kent Konseyi çocuk meclisinin hazırladığı kitap okuma projesi son derece önemi bir projedir. 8-14 yaş grubuna hitap eden çalışmada amaç, çocuklara ve gençlere kitap okuma alışkanlığı kazandırmayı, okumayı sevdirmek, alışkanlık haline getirmektir. Her şey eğitimden geçiyor. Bu da okumaktan geçiyor. Bu projenin on bin öğrenciyi hedeflediğini öğrendim. Herkesin yapabileceği bir katkı vardır. İlçede bulunan kamu kurum ve kuruluşları ile her türlü katkıyı yapmaya hazırız” dedi.
 
KENTLİLİK BİLİNCİ ANLATILDI
 
Gündem maddeleri arasında yer alan Çerkezköy Kent Konseyi Proje uygulamaları hakkında üyelere bilgiler sunuldu. Gençlik Meclisi Başkanı Kenan İnan Yoleri, “Kentlilik Bilinci” projesini anlattı. Projede vatandaşların kentlerine ve kent içinde var olan bütün canlılara saygı ve bağlılık içinde olmasını sağlamak, daha modern bir kent oluşumuna duyarlı nesiller yetiştirmek istediklerini kaydeden Yoleri, “Ayrıca ekonomik, kültürel, sosyal, sanatsal ve spor etkinlikleriyle halkımızın kentini sahiplenme ve birliktelik duygusunu geliştirmek istiyoruz. Kalıcı olarak kuşaktan kuşağa aktırılacak kent kültürünü ve görgü kurallarının temin edilmesi, toplumsal farklılıklar yerine, farklı bakış bütünlüğünü sağlamak istiyoruz” dedi. Kadın Meclisi’nin 2014 yılında yapacağı projeler hakkında bilgiler veren Kadın Meclisi Başkanı Aynur Düzgünel ise “8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde bir panel düzenledik. Önümüzdeki süreçte 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde aile içi iletişim konusunda ünlü bir uzmanı getirip panel yapmayı düşünüyoruz. Velilerimiz aile içindeki sıkıntıların nasıl aşılanması gerektiği konusunda bilinç sahibi olacaklar. Bu konuyu okullarımıza da yaymayı düşünüyoruz. Katılım sağlandığı takdirde daha güzel ve büyük projelerin altına imza atmak istiyoruz” diye konuştu.
 
“TÜM İLÇELERDE AÇILACAKTIR”
 
Kadın Meclisi olarak kadın konuk evi projelerinin de bulunduğunu kaydeden Düzgünel “ Nüfusu 100 bini aşan ve Büyükşehir statüsüne geçen illerin ilçelerinde bu kurumların bulunması yasal süreçte vardır. Büyükşehir’in olması ile birlikte bu konuya da büyük önem verileceğini ve tüm ilçelerde açılacağını düşünüyoruz” dedi. Genel Kurul’a Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay ve Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’in yanı sıra, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, Çerkezköy SGK Müdürü Yücel İnce, Çerkezköy İlçe Spor Müdürü Metin Aysal, Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, muhtarlar, engelliler ve kent konseyi üyeleri katıldı.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ