Sürücü, “Bizi hiçe sayarlarsa, darılırız”

AK Parti Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adayları Faruk Korkmaz, Hanifi Belindir ve Mehmet Sürücü, Çerkezköy, Kızılpınar ve Veliköy Erzurumlular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Dernekleri tarafından ?

SİYASET 6.01.2014 17:39:00 0
Sürücü, “Bizi hiçe sayarlarsa, darılırız”
HEŞERİLERİMİZE DESTEK OLMAK İSTEDİK
 
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda dernek başkanları adına konuşan Çerkezköy Erzurumlular Derneği Başkanı Kerim Akın, “Bizler Çerkezköylüyüz. 30 Mart seçimlerinde Çerkezköy Belediye Başkanlığı’na Erzurumlu hemşerilerimiz Mehmet Sürücü, Faruk Korkmaz ya da Hanifi Belindir’in aday gösterilmesine destek olmak için bu programı düzenledik” dedi. Faruk Korkmaz’ın Büyük Birlik Partisi’nden 2004 yılında seçilip ardından AK Parti’ye geçtiğini anımsatan Akın, “Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir de MHP’den seçildikten sonra AK Parti’ye geçti. Mehmet Sürücü ise Çerkezköy’de daha önceki adaylığında büyük bir oy aldı. Tecrübe, liyakat ve güvenirlikleri ile halkımızın tanıdığı bu aday adaylarından birisinin AK Parti’den aday olmasını can-ı gönülden istiyoruz” dedi.
 
BELDEYE ÜNİVERSİTE KAZANDIRDIK
 
Açılış konuşmasının ardından Erzurum Bar ekibi sergiledikleri halkoyunlarıyla katılımcıları mest etti. Program, Veliköy Belediye Başkanı ve AK Parti Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adayı Hanifi Belindir’in konuşması ile devam etti. Aday adaylığı sürecinde STK’lara, derneklere ve vatandaşa kendilerini anlatmaya çalıştıklarını söyleyen Hanifi Belindir, Belediye Başkanlığı döneminde gerçekleştirdiği çalışmalardan bahsetti. Beldeye üniversite kazandırdıklarını söyleyen Belindir, “Başbakanımızın dediği gibi vatandaşımıza hizmetkar olma arzusu ile hep güler yüzlü olduk” dedi. Veliköy’ün Büyükşehir kanunu ile Çerkezköy’e bağlandığını belirten Hanifi Belindir, “Hedef 2023 vizyonu ile aday adaylığımızı açıkladık. Aday gösterilmemiz halinde Partimizin göstereceği adayı sonuna kadar destekleyeceğiz. AK Parti’nin Çerkezköy ve Büyükşehirde seçimi alabilmesi için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.
 
ADALETLİ BİR ŞEKİLDE ADAYIN SEÇİLMESİNİ BEKLİYORUZ
 
1994 seçimlerinde Refah Partisi’nden Çerkezköy Belediye Başkan Adayı olduğunu söyleyen AK Parti Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adayı Mehmet Sürücü ise, o dönemlerde her dört vatandaştan birinin oyunu aldığını belirtti. O günden beri siyasetin içinde olduğunu söyleyen Sürücü, “AK Parti saflarında siyaset yapmaya devam ediyorum” dedi. Konuşmasında aday adaylığı sürecinde adayın belli olduğu konusundaki söylemlere tepkisini gösteren Sürücü, “2 aydır on aday adayı olarak AK Parti Çerkezköy saflarında başkan aday adayları ile bir aradayız. Sürecin sonuna geliyoruz. Bazı arkadaşlar çıkıp adayımız bellidir diye insanların kafasını karıştırıyor. Adayımız henüz belli değildir. Bütün aday adaylarının şansları devam ediyor” dedi. Bu tarz söylemlerin partiye ve aday adaylarına zarar verdiğini kaydeden Sürücü, “Yarın, işaret edilen kişi aday gösterilirse insanlar tarafından torpilli damgası yer. Bütün yetkililerin ne konuşacaklarını iyi bilmesi gerekir. Her adaya da eşit mesafede davranmaları gerekir. Biz bunları anlatmaya çalışıyoruz. Adaletli bir şekilde adayın seçilmesini bekliyoruz” dedi.
 
BİZİ HİÇE SAYARLARSA DARILIRIZ
 
2004 seçimlerinde aday adaylığını açıkladığında Ali Ertem’in aday gösterildiğini ve bu duruma küsmediğini söyleyen Sürücü, “Darılmadan Başkanın arkasında yer aldım. Sadakatimizi ortaya koyduk. 2 dönemdir başkan yeteri kadar görevini yaptı. Bizler de bu dönem 9 aday adayı ile varız dedik. Biz de bu işte kendimizi yetiştirdik. Herkes bu dönem bizi görmelidir. Bizi hiçe sayarlarsa darılırız. Biz de bu konuda görüşlerimizi ortaya koyarız. Biz burada üç başkan adayı olarak Erzurumlu hemşerilerimizi temsil ediyoruz. İnşallah isabetli bir başkan adayı açıklanır. Bizler de cani gönülden çalışırız. AK Parti’nin bayrağını daha da ileri götürürüz” diye konuştu.
 
KIZILIPINAR’IN NÜFUSU BUGÜN 22 BİN OLDU
 
2004’ten beri Kızılpınar Belediye Başkanı olarak görev yaptığını söyleyen Kızılpınar Belediye Başkanı ve AK Parti Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adayı Faruk Korkmaz ise “10 yıldır yaptıklarımız ortadadır. Göreve geldiğimizde nüfusu yedi bin olan Kızılıpınar’ın nüfusu bugün 22 bin oldu. Altyapı ve üstyapı çalışmalarını çok iyi yaptık. Bizden önce kenar mahallelere bile su çıkmıyordu. Bugün suyun ulaşmadığı hiçbir yer yok. Yeni döşenen borularla birlikte beldede yollar bozulmuş olabilir. İnşallah bu çalışmalar bittikten sonra yollarımızın asfaltını yapacağız” dedi. Sağlık’tan eğitime kadar bütün hizmetleri Kızılpınar’a getirdiklerini söyleyen Korkmaz, “Yolun sonuna doğru geliyoruz. Önümüzde büyük bir seçim var. Siz bize oy vermeseydiniz, biz burada olamazdık. Biz varsak, sizler de varsınız. Yine milletlimiz ve teşkilatımız ile var olacağız” dedi. Son zamanlarda kendisinin BBP’den aday olacağı yönündeki dedikodulara da değinen Korkmaz, “Faruk Korkmaz sokaktan gelmedi. 24 yıl şanlı şerefli orduda sizin evlatlarınıza ve vatana hizmet etti. 10 yıldır da başkanlık yaptı. Başkan, partisinde bu milletin hizmetindedir. Beni yıkamazsınız. Beni silemezsiniz. Herkes kendine gelsin. Ayağını denk alsın. Hakkını ve hudutunu bilsin” ifadelerini kullandı.
 
BELEDİYE BAŞKANLARI MİLLETİN MALIDIR
 
Aday adaylığı kapsamında olumlu tepkiler aldığını söyleyen Faruk Korkmaz, “Milletim ile gurur duyuyorum. İnşallah bu şölen hayırlara vesile olur. Biz sizin hizmetçiniziz. Belediye başkanları milletin malıdır. Kapısı 24 saat açık olmalıdır. Vatandaşını dışlamayan, gece gündüz hizmet veren, sabah saat 08.00’da günaydın diyip akşam 08.00’a kadar hizmet yapan, insanlara eşit mesafede bakan Belediye Başkanı sizlere lazımdır. Artık son haftaya girdik. Nasip olursa aday bu hafta açıklanacak. Bizim dağılmaya parçalanmaya, milletin kaderi ile oynamaya hakkımız yok. Milletin hizmetçisi olup, sesine kulak vereceğiz. Milletimiz ne derse onu yapacağız. İnşallah gönül gönüle vererek daha güzel günler göreceğiz” diye konuştu.
 
ERZURUM TÜRKÜLERİ SESLENDİRİLDİ
 
Aday adaylarının konuşmalarının ardından Erzurumlu Türk Halk Müziği sanatçısı Amir Yıldırım, ‘Sakın Dağlar Gibi Yüceyim Deme’ türküsünü söyledi. Amir Yıldırım, Kürtçe şarkı söyledikten sonra sahneden alkışlar eşliğinde ayrıldı. Program, Erzurum’un yerel sanatçıları Faruk Atmaca, Burhan Topal ve Ömer Akçay’ın seslendirdiği birbirinden güzel türkülerle devam etti. Programa Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, AK Parti Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adayları, belediye meclis üyeleri, AK Partili İl Genel Meclis üyeleri Abdurrahman Çiçek ve Hasan Karaca ile çok sayıda Erzurumlu katıldı.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ