Araç sahipleri kan ağlıyor

Çerkezköy Servis Araç Sahipleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yönetiminin dün saat 12.00’da üyeleriyle bir araya geldiği toplantıda, üyelerin sıkıntılarının ortadan kaldırılabil

GÜNDEM 6.01.2014 12:53:00 0
Araç sahipleri kan ağlıyor
 SORUNLAR EN KISA SÜREDE ÇÖZÜLECEK
 
Çerkezköy Servis Araç Sahipleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği binasında gerçekleşen toplantıda, üyelerin en büyük sıkıntısının yol belgesi olduğu belirtildi. Konuyla ilgili Çerkezköy Belediyesi ve İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Denetleme ve Büro Amirliği ile görüştüklerini belirten Dernek Başkanı Fikret Tanyeli, “Yetkililer, uygulamanın kısa süre içinde yapılacağı belirtti. Üyelerimizin bazıları geç kaldıkları için sıkıntıları ile ilgilenilmediğini belirtiyor” dedi. Tanyeli, Belediye Başkanı Ali Ertem ve trafik ekiplerinin konu üzerinde çalıştığını ve sorunu en kısa sürede çözeceklerine inandığını söyledi.
 
BELGESİ OLAN ARAÇLARIMIZ BİLE ÇALIŞAMIYOR
 
Üyelerin en büyük sıkıntılarından birinin de korsan araçlar olduğunu belirten Dernek Başkanı Tanyeli, bu araçların trafikten çekileceğini belirterek, “Fakat yarın öbürgün, Trafik ya da Zabıta ekipleri tarafından yapılan bir uygulamada üyelerimizden birinin evrağı eksik olursa çok üzülürüm” dedi. Son 3 aydır gerek belediye gerekse emniyet ile çalıştıklarını belirten Tanyeli, “Şirketlerin de bu işi ağırdan aldıklarını düşünüyoruz. Üyelerimize yol belgelerini almaları için masraf ettirdik, mücadele verdik. Yol Belgesi olan araçlarımız bile çalışamıyor. Biz bu işi doğru, haklı ve kanuni yolla yapmaya çalışıyoruz. Yetkililerin bizlere verdiği sözlere göre hareket ediyoruz” dedi. İsteklerinin yerine getirilmemesi halinde yol belgelerini yetkililere teslim edeceklerini kaydeden Tanyeli, “İnşallah istediğimiz sonuçları alırız. Diğer üyelerimizin de eksiklerini tamamlamalarını istiyoruz. Sağlam bir şekilde ayakta durmamız gerekiyor” dedi.
 
LASTİK ALMAYA PARAMIZ YOK
 
Konunun adeta devlet meselesi haline geldiğini ifade eden Fikret Tanyeli, hiç kimsenin devletin üzerinde olmadığını belirterek, “Herkes bu uygulamaya saygı duymalıdır. Çerkezköy’de uygulamanın nasıl olacağını hepimiz göreceğiz. Yeter ki hepimiz sağduyulu olalım” dedi. İlçede 50’ye yakın korsan araç tespit ettiklerini söyleyen Dernek üyelerinden Aşkın Gündoğdu, Belediyenin uygulama yapması halinde bunların yaşanmayacağını öne sürdü. Kar lastiği almaya parası olmayan üyelerin ceza yediğini kaydeden Gündoğdu, “Bu üyelerimiz, puanları dolduktan sonra ehliyetleri alınırsa evlerine nasıl ekmek götürecek. Korsan araçlar çalıştığı sürece bizim çalışmaya gücümüz kalmıyor. Arkadaşlarımız işini kaybetmekten korkuyor. Bunu engelleyeceksiniz ki bizler de işimize bakacağız. Arabamızın altına lastik alamıyoruz, lastiği bırak lastik yaptıracak paramız yok” dedi.
 
VERGİ VERMEMİZE GEREK YOK
 
Toplantıda yetkililere seslenen Nazif Usta, devlete karayollarını yapma ve yaşatması için bandrol parası verdiklerini belirterek, “Eğer devletimiz mücavir alan içersindeki yolu temizleyemiyorsa, bizim vergi vermemize gerek yok. Ben kar lastiğini şehir içinde neden takayım. Benim bütçem yılda iki çift lastik almaya imkân vermiyor. 100 kilometre ile beni sınırlamışın, il dışına çıkamazsın diyorsun. Eğer şehir içindeki yolları temizleyemiyorsan bana bunları neden verdin. Kar lastiğini nasıl alacağız. Bugün en büyük arabadan en küçük arabaya günlük 100 TL kazanan kimse yok. Ben günlük 50 TL kazanıyorum ve bunun 35 TL’sini yakıta harcıyorum. Benim evime nasıl ekmek gittiğini, bu belgeleri isteyenler biliyor mu?” diye sordu.
 
YOL BELGESİ VERİYORSAN BENİM HAKKIMI DA SAVUNACAKSIN
 
Dernek üyelerinden Nihat Yıldız ise S plakalı araç sahiplerinin sıkıntılarının aynı olduğunu belirterek, belediyenin dışarıdan gelen araçlara göz yumduğunu ifade etti. Yıldız, “Ben evimdeki çocuğumun rızkını boğanızdan kesip bu yol belgesini aldım. Yol Belgesi veriyorsan benim hakkımı da savunacaksın. Neden bu korsan araçları engellemiyorsun. Kimden korkuyorsun. Senin bin tane üyen var. Bin üyeni gidip üç tane şirkete değişiyorsan yazıklar olsun. En sonunda bu uygulamayı yapmazlarsa bütün arkadaşlarımız ile belediye önüne gidip araçlarımızı yakacağız” diye konuştu.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ